Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ'ΞΕΡΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΠΑΘΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ! ΤΟ ΣτΕ ΤΟΥΣ "ΕΚΟΨΕ" ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΕΊΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ PSI"


ste

Ως "αποκεφαλισμός" των Ομολογιούχων του Δημοσίου θεωρείται η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο πριν από λίγες ώρες απεφάνθη ότι είναι νόμιμο το PSI άρα και του "κούρεμα" που έγινε στις καταθέσεις τους!
Ο Σύλλογος των Ομολογιούχων στις 21 Ιουνίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία εξέφραζε τους φόβους του ότι το ΣτΕ υπό το κράτος «εκβιαστικών διλημμάτων», θα υπέκυπτε, χαρακτηρίζοντας ως νόμιμο το «κούρεμα» των καταθέσεών τους, κάτι που τελικά έγινε.
Η Ανακοίνωση των Ομολογιούχων είναι η παρακάτω, όπου μπορείτε να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/6/2013
Τις τελευταίες μέρες έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας πληροφορίες ότι το ΣτΕ , υπό την πίεση της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, οδηγείται μέσω εκβιαστικών διλημμάτων, στη λήψη απόφασης η οποία θα απορρίψει τις αιτήσεις ακυρώσεως των φυσικών προσώπων σχετικά με το PSI+, με τη δικαιολογία ότι δήθεν το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει να μην ακυρωθεί το PSI+ ούτε καν για τους αιτούντες.
Από τη πλευρά μας αναρωτιόμαστε αν το δημόσιο υπέρτατο συμφέρον είναι το οικονομικό όφελος του κράτους σε βάρος των πολιτών που το εμπιστεύθηκαν και αν η δικαιοσύνη είναι πράγματι ανεξάρτητη, για να κρίνει με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, που καταφανώς παραβιάστηκαν, ή αν επηρεάζεται από "σκοτεινά" συμφέροντα που της επιβάλλονται έξωθεν.
Η υπόθεση που εκκρεμεί στο ΣτΕ υπενθυμίζουμε ότι αφορά στην ακύρωση ατομικών διοικητικών πράξεων σε ομόλογα αποκλειστικά και μόνο των αιτούντων συνολικού ύψους πριν το PSI+ μόνο 450εκ ευρώ. Συνεπώς το ποσό που θα κληθεί να επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος σε περίπτωση αποδοχής των αιτήσεων ακυρώσεως των αιτούντων φυσικών προσώπων σε βάθος χρόνου, δεν θα υπερβαίνει τα 250εκ ευρώ, ένα ποσό που η μη εκταμίευσή του σίγουρα δεν θα σώσει τη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνονται δισεκατομμύρια euro σε ομόλογα του αγγλικού δικαίου που δεν εντάχθηκαν στο psi.
Ελπίζουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος η δικαστική εξουσία να μείνει ανεπηρέαστη στην απόφασή της χωρίς εκβιαστικά διλήμματα που προσπαθεί να της επιβάλει η εκτελεστική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου