Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΙΟΣ: ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ

"Σου βάλαμε 5.500 ευρώ πρόστιμο" είπε η Δημοτική Αστυνομία Παπάγου-Χολαργού σε επαγγελματία και τον κάλεσε να δει γραμμένο το πρόστιμο. Ο επαγγελματίας φοβήθηκε και την επομένη μέρα φώναξε συνεργείο, πλήρωσε 100 ευρώ και κατέβασε την επιγραφή του! 

Με αυτό το σύστημα των απειλών και εκβιασμών, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, λειτούργησε ως δήμιος! Έτοιμος να ...πάρει τα κεφάλια των καταστηματαρχών και να τους εξοντώσει οικονομικά τους εξανάγκασε να κατεβάσουν τις επιγραφές τους. Περισσότερες από 450 επιγραφές καταστημάτων κατέβηκαν και δεν απομένουν παρά ελάχιστες για να εμφανίσουν την πόλη του Χολαργού γυμνή από επιγραφές επιχειρήσεων! 
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ για τον Δήμο να επιχαίρει για την επιτυχία του. 
Οι επιχειρήσεις οι οποίες στενάζουν κάτω από τα δυσβάσταχτα φορομπηχτικά μέτρα του κράτους, είχαν ως ελάχιστο μέσο προβολής τους την επιγραφή τους. Αντί να έχουν το Δήμο ως συμπαραστάτη τους, τον είχαν κυριολεκτικά απέναντί τους ως δήμιο!!! Έτοιμο να τους...αποκεφαλίσει, χρησιμοποιώντας απειλές και εκβιασμούς, λειτουργώντας δηλαδή ως κανονική τρόικα, τους  αφαίρεσε το ελάχιστο οξυγόνο τους! Τελικά, αντί να ...πάρει το κεφάλι μια κι έξω της εκάστοτε ...παρανομούσας επιχείρησης, την οδηγεί σε αργό θάνατο! 

Διότι το μέτρο αυτό που εφάρμοσε η κυβέρνηση, αποτελεί ένα ακόμη τροϊκανικό μέτρο που επιδιώκει να βάλει λουέτο στις επιχειρήσεις! Όποια καταστήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν επιβιώσει (με αίμα και ιδρώτα) από τους φόρους και τα χαράτσια και τον υψηλό ΦΠΑ, έρχεται η κυβέρνηση να τους αποτελειώσει με το κατέβασμα των επιγραφών τους! 
Και τον ρόλο του βαστάζου της τρόϊκας τον έπαιξε ο δήμος Παπάγου-Χολαργού! Γι΄αυτό αποτελεί όνειδος η στάση του. Ο Δήμος, όφειλε να σταθεί δίπλα στον επιχειρηματία και αντί γι'αυτό στάθηκε απέναντι απειλώντας τον και εκβιάζοντάς τον! 
Και όμως, υπάρχουν δήμοι που προτίμησαν να σταθούν ως συμπαραστάτες στο πλευρό των επαγγελματιών, όπως για παράδειγμα ο μεγαλύτερος δήμος της Αττικής (μετά την Αθήνα), ο δήμος Περιστερίου, όπου δεν έχει κατέβει καμία πινακίδα! 
Όπως πληροφορούμαστε, αυτό το παράδειγμα, δεν αρκούσε στον Δήμαρχο κ. Ξύδη για να κρατήσει παρόμοια στάση με τον ομόλογό του Παχατουρίδη!!! Ήθελε ...άλλα παραδείγματα, προφανώς θεωρώντας ότι με το μέτρο του κατεβάσματος των επιγραφών, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έγινε πιο ευρωπαϊκός. 
Και όμως, "το Παρίσι έχει επιγραφές", είπε ο κ. Μπελιτσάκος (πρόεδρος των καταστηματαρχών Χολαργού-Παπάγου) προς τον κ. Ξύδη, προσπαθώντας να τον μεταπείσει! 
Ούτε αυτό το επιχείρημα στάθηκε ικανό!

Εμείς το επαναλαμβάνουμε: αποτελεί όνειδος και στίγμα η συμπεριφορά του δήμου Παπάγου-Χολαργού προς τους επαγγελματίες. 
Και είναι βέβαιον ότι δεν θα ξεχάσουν αυτή τη συμπεριφορά. Το ίδιο ισχύει και με όσους σκέφτονται να κατέβουν για Δήμαρχοι: εάν δεν στηρίζουν τους επαγγελματίες της περιοχής και τάσσονται υπέρ μέτρων που εκπορεύονται από την τρόικα και τους δοσίλογους εγκάθετους, θα ...φάνε μαύρο στις δημοτικές εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου