Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Ο ΜΕΓΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΠΙΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ "ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΝ" ΑΡΧΑΙΟ ΑΓΑΛΜΑ!

 Τις φωτογραφίες που βλέπετε μάς τις έστειλε ο αναγνώστης μας Ίωνας. Μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κάποιοι θέλησαν να ...εκμοντερνίσουν με χυδαίο τρόπο ένα αρχαίο άγαλμα που βρίσκεται μέσα στο Μουσείο. Τι είδους εικαστική τέχνη είναι αυτή που γύρω από το αρχαίο άγαλμα έβαλαν σπασμένα πιάτα και τέσσερις κόκκινες ομπρέλες, ένας Θεός ξέρει! Δείτε καλά τα σπασμένα πιάτα σε κοντινό πλάνο και ζητούμε από τους αρμοδίους του ΑΜΘ να μας πουν τι σόι γελοιοποίηση του αρχαίου μνημείου είναι αυτή;
Τέχνη το βαφτίζουν αυτό; Κατά τον ίδιο τρόπο που οι ομοφυλόφιλοι βαφτίζουν τη διαστροφή τους σε...άλλη επιλογή και μάλιστα αυτό το επιβάλλoυν ως... δικαίωμα το οποίο τους το στερεί η ανθρωπότητα; Ποιος είναι αυτός ο φωστήρας που βάφτισε αυτό το τερατούργημα "τέχνη" ένω είναι ύβρις προς τον αρχαίο μας πολιτισμό και την τέχνη; Τότε, με αυτή την λογική ας ανεβάσουμε τις σκυλούδες και τις μπουζουκτσούδες πάνω στην Ακρόπολη ν' αρχίσουν τα τσιφτετέλια! 
Το χειρότερο όμως είναι αυτό: Ο Μέγα Αλέξανδρος (η προτομή του δηλαδή) μέσα σε καρότσι που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι για να μεταφέρουν μπάζα!  (Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες τις οποίες θα δημοσιεύσουμε αύριο.
Σε αυτή την χώρα, τα χάσαμε όλα. Αυτοξεφτιλιζόματε.  Απέραντο φρενοκομείο η Ελλάς που έλεγε και ο...εθνάρχης!
Για όλα αυτά τι λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο  υπουργός Πολιτισμού; Βάζει την...υπογραφή του σε αυτά τα ανοσιουργήματα;
Δείτε τι γράφει το επίσημο site του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και διαπιστώστε εάν τα όσα λέει συνάδουν με αυτό το αίσχος! 
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι κρατικό μουσείο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί ανεξάρτητη Υπηρεσία από το 2001. Στεγάζεται από το 1962 σε κτήριο του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού και είναι κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο νεότερης κληρονομιάς, καθώς αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του μοντερνισμού στην Ελλάδα. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται αντικείμενα και ανασκαφικά σύνολα από έρευνες οι οποίες έχουν διενεργηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία σε ολόκληρη τη Μακεδονία από το 1912 μέχρι σήμερα. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται επίσης αντικείμενα που ανήκαν σε ιδιώτες και δωρήθηκαν στο ΑΜΘ.
Μετά από μία μακρά περίοδο εργασιών, απαραίτητων για την αναδιοργάνωση των χώρων έκθεσης, αποθήκευσης, συντήρησης και διοίκησης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, τον Σεπτέμβριο του 2006. Στο διάστημα που προηγήθηκε, εκτός από την κτηριακή επέκταση, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε η επανέκθεση των μόνιμων συλλογών του Μουσείου με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη.
Επτά ενότητες συνθέτουν την εκθεσιακή πρόταση του Μουσείου, μέσω της οποίας ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τον κόσμο της αρχαίας Μακεδονίας, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της:

1. Προϊστορική Μακεδονία

2. Προς τη γένεση των πόλεων

3. Η Μακεδονία από τον 7ο αι. π.Χ. έως την ύστερη αρχαιότητα

4. Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας μητρόπολις

5. Ο χρυσός των Μακεδόνων

6. Αγρός-Οικία-Κήπος-Τόπος

7. Μακεδονία: από τις ψηφίδες στα pixels


Πρόθεσή μας ήταν να φωτίσουμε όψεις της πολιτισμού που αναπτύχθηκε στη Μακεδονία, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών, από την αυγή της προϊστορίας μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, τους πρώτους, δηλαδή, χριστιανικούς αιώνες.
Επιδιώξαμε η οργάνωση και η παρουσίαση των εκθέσεων να είναι απόλυτα ανθρωποκεντρική, αναπαριστώντας, όσο μας το επιτρέπουν τα ευρήματα και η επιστημονική έρευνα, τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που έδρασαν κάποτε σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας. Για την προσέγγιση αυτή του παρελθόντος, έγινε προσπάθεια να εφαρμοσθούν οι αρχές της σύγχρονης μουσειολογίας και εργάστηκε μία πολυπληθής ομάδα επιστημόνων, τεχνιτών, και διοικητικών υπαλλήλων. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επιθυμεί να είναι χώρος πολιτισμού, μάθησης, εκπαίδευσης, επιστήμης και επικοινωνίας. Για να πραγματώσει αυτούς τους στόχους προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάζει περιοδικές εκθέσεις με θέματα που αντλούνται από τον αρχαίο αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό, προωθεί την αρχαιολογική έρευνα και οργανώνει θεματικά εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου