Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

Στις 11 Ιανουαρίου θα απολογηθούν τελικά στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Π.Ηλιόπουλος, Γ.Γερμενής και Στ. Μπούκουρας, οι οποίοι αρχικά είχαν πάρει προθεσμία για το Σάββατο το πρωί.

Παρόντες στο Εφετείο, εκτός από τους τρεις βουλευτές που επρόκειτο να απολογηθούν το Σάββατο ήταν και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μπαρμπαρούσης και Κουκούτσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι «δόθηκε υποχρεωτικά προθεσμία στους βουλευτές για να γίνουν έρευνες σε μαντριά και μοναστήρια και να βρεθούν τα υπερ-όπλα της Χρυσής Αυγής».

Μετά από κάλεσμα της ΧΑ έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί 30 υποστηρικτές του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάθεση της απολογίας τους έγινε λόγω της διαβίβασης νέων στοιχείων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στις δύο ανακρίτριες.

"Σημαντικά νέα στοιχεία"

Τα στοιχεία που προέρχονται μετά από την επεξεργασία σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και κινητών τηλεφώνων που είχαν κατασχεθεί σε σπίτια κατηγορουμένων βουλευτών της ΧΑ. Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που απεστάλησαν στην ανάκριση υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά.

Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος.

Στο μεταξύ ο σκληρός δίσκος που θα δοθεί στους συνηγόρους τη Δευτέρα περιέχει αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στικάκια ακόμα και τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες έχει γίνει άρση του απορρήτου, ενώ υπάρχουν ακόμα και σβησμένα αρχεία που είχαν αναρτηθεί και έχει εντοπιστεί το πότε αφαιρέθηκαν.


Απορρίφθηκε η αίτηση Παππά

Εν τω μεταξύ, με απόφαση των δύο ανακριτριών απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες κρίνουν ότι η ιδεολογία του κατηγορουμένου δεν θα αφορούσε την ανάκριση αν δεν οδηγούσε σε εγκλήματα ενώ τονίζουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ο Χρηστος Παππάς ήταν «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».     


Διαφοροποιείται ο Μπούκουρας

Στο μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Παράλληλα επισημαίνει πως τον εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια και όχι άλλος βουλευτής.
Σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια υπογραμμίζεται ότι «τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη».
Να σημειωθεί ότι σε σημερινές δηλώσεις τους στο Εφετείο, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής χαρακτήρισαν αντισυνταγματικές τις έρευνες στα σπίτια τους.
Ο ίδιος ο κ. Μπούκουρας, με δήλωσή του το βράδυ έκανε λόγο για παρερμηνείες:

«Επειδή δημιουργήθηκαν διάφορες παρερμηνείες από τους γνωστούς κύκλους της παραπληροφόρησης μετά την δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου του δικηγόρου μου κυρίου Αλέξη Κούγια έχω να δηλώσω ότι: Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, του οποίου αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Ουδέποτε διαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός μου. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους» αναφέρει ο Στ.Μπούκουρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου