Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΝΟΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ: "Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ"

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ!!!
Ο μέγιστος των σημερινών Ελλήνων Μίκης Θεοδωράκης που συνεχίζει να αγωνίζεται για την Ελλάδα, άρπαξε το όραμα, η Ελλάς , η τροφός της ανθρωπότητας,επί τέλους να καταστεί κάποτε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΝΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!

Δηλαδή μια χώρα ΟΥΔΕΤΕΡΗ, και πλήρως προστατευόμενη , κατά το πρότυπο της Ελβετίας.
Την ιδέα ως γνωστόν γέννησε η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ τον περασμένο Ιούνιο και την κοινοποίησε σε χιλιάδες τιτλούχους παραλήπτες, με την προσδοκία ότι θα μπορούσαν να ωθήσουν το καταλυτικό όραμα για το μέλλον μιας χώρας που συνεχίζει να τρέφει την ανθρωπότητα με τα πνευματικά και πολιτιστικά της αγαθά.
Την ιδέα υποστηρίζουν όλα τα sites του κλίματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΥΠΟΥ και τα οποία στην πρώτη τους σελίδας φέρουν ειδική μακέτα για το μεγάλο αυτό όραμα . Δείτε το χαρακτηριστικό…οπτότυπο…


ΕΠΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... ΠΟΥ ΠΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ! ΕΣΥ, ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ ΡΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ;


Σε μια εποχή δεινής κρίσης για την Ελλάδα .. Χωρίς ιδανικά και οράματα,η ιδέα …η ΕΛΛΑΔΑ να προστατεύεται από όλους τους λαούς –ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ, δεδομένου του θαυμασμού απάντων προς τη χώρα αυτή-..η ιδέα προβάλει με γιγάντιες διαστάσεις
ΥΠΕΡΟΡΑΜΑΤΟΣ για όλους τους ΄Ελληνες και να αγωνιστούν ΟΛΟΙ για την επίτευξη του σκοπού. Αρκει οι ΄Ελληνες να αγωνιστούν ώστε η διεθνής Κοινότητα αυτό που θαυμάζει και αναγνωρίζει σε κάθε μέρα του βίου της ..να προβεί και στην πράξη της προστασίας μιας χώρας ΜΝΗΜΕΙΟ –ΙΕΡΟ στην πορεία της ανθρωπότητας!

Δεν είναι δύσκολο. Έχει όμως ..γραφειοκρατικές δυσκολίες…Κι εύλογον αυτό, αφού έτσι είναι δομημένη η διεθνής κοινότητα! Γι αυτό και απαιτείται ο συνεχής αγών!
Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, πιστός στο σκαρί που κουβαλάει παιδιόθεν, έδωσε ρέστα φιλοπατρίας!
Στην πανηγυρική ομιλία του ανακήρυξης του ως “επίτιμου Ακαδημαϊκού”, επικέντρωσε τα πάντα στην ιδέα, στο όραμα μιας Ελλάδος ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ και σεβαστικής από τους πάντες … Κι όχι στόχον επιβουλής και πλιατσικολογίας από τον κάθε κερατά κερδοσκόπο ή άρπαγα της ιερής αυτής ΓΗΣ!

Ο ΜΙΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ και η Ε.Δ. Μ υποκλίνεται … Καλώς που η Ακαδημία τον ενέταξε στους κόλπους των Αθανάτων της … Αλλά ο Μίκης είναι ήδη αθάνατος με τις υπέροχες δημιουργίες του ΑΘΑΝΑΤΟΣ στη συνείδηση των Ελλήνων και για τους επόμενους αιώνες!
Ενώ λοιπόν ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, σήκωσε το φλάμπουρο του οράματος για την Ελλάδα μας…και μάλιστα υπογραμμίζει…

ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ..ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ...


Σʼ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή στάση:
Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία». Και το τρίτο την υπεράσπιση της ελληνικότητας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από ελληνικές και διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις."
ΑΥΤΑ λέει ,είπε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΑΣ αγωνιστής υπερήλικας ΜΙΚΗΣ. Αλλά ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ ες αεί! Και φαίνεται ότι είναι σαφώς απογοητευμένος ..από τα πάσης φύσεως μπασταρδάκια της όποιας εξουσίας. Ιδού:

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ …ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ( κατά ΜΙΚΗ Θεοδωράκη)

Η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών…, όπως είπαμε κοινοποίησε την καταλυτική ιδέα της –ΟΡΑΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- σε όλους όσους νόμιζε ότι μπορεί και να συγκινηθούν!

Είναι να γελάει κανείς και να κλαίει για την ένδεια αυτού τόπου…ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ …ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ …ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ!

Οι πρώτοι που έλαβαν το μήνυμα της ιδέας της ΕΔΜ ήσαν συμβολικά μόνον δύο. Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, αυτός ο φρου-φρου μίστερ ΔΗΜ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ και υποστηριχτής των Ισραηλινών συμφερόντων!
Ο δεύτερος ήταν ο Βαγγελάρας Μεϊμαράκης, ποιούμενος today.. τον πρόεδρο της Βουλής… και παλαιόθεν κατοικοεδρεύων στα πολυφημισμένα Εξάρχεια.. Γι αυτό και το πνευματικό εύρος που εκπέμπει…ο αμόρφωτος!
Ακολουθούν ..1)η μανδαμ Μαριάνα Βαρδινογιάννη, όντας και πρέσβης του ΟΗΕ….2) Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος…
Άπαντες αυτοί, οι λαμπρές αυτές δημόσιες περσόνες… όχι μόνον δεν κατάλαβαν …την ιδέα, αλλά ούτε και καταδέχτηκαν να πουν: “ Σας ευχαριστούμε ..λάβαμε το ραβασάκι σας… και θα το μελετήσουμε!” Τι να μελετήσουν τα σαϊνια, οι παντάπασι αμελέτητοι;

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ… ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΟΕΣ:

Στην ίδια κλίμακα εθνικής αναισθησίας είναι και οι εκλαμπρότατοι θεατρίνοι, όπως:
***ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ …είπε ότι θα …καλέσει μέσω της Γραμματέας του μανδάμ… Καραθανάση..
**ΑΚΙΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ … Τα ίδια και χειρότερα από τη δικιά του Μανδάμ Στάμου… Ο Τζιτζιφιόγκος αυτός έλκει την καταγωγή από τον πολυστοχευμένο Εβρο!.. Απαντάει …ακόμη!
*** ΚΟΥΒΕΛΗΣ..Δια του δικού του κ. Παπαδόπουλου… υποσχέθηκε ότι θα μιλήσουμε…Μιλάμε… όπως βλέπετε ..σε αδειανή…ακρόαση, όπως και το κούφιο κεφάλι τους!
***ΣΥΡΙΖΑ… Ζητήσαμε τον κ. Παπά… Παπαδίστικα καμώματα και τεχνικές… Η κ. Βυσινιώτη…ακόμη να μας καλέσει…
***ΛΑΟΣ..Καλά εδώ είναι για τα πανηγύρια… Η κ. Παπαλάμπρου…μας έχει ακόμη στο ακουστικό….
***ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…Α, μπα ούτε κι αυτή πήρε χαμπάρι…


Προσθέστε σε όλα αυτά τα μαλάκια κι ΟΛΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ.ΜΕ… και τα περισσότερα των blogs… Δεν κατάλαβαν ΓΡΙ από το όραμά μας το όραμα του ΜΙΚΗ…
Ούτε σχεδόν καν...αναφέρθηκαν στην εκδήλωση της ακαδημίας Αθηνών... Τέτοια ...δημοσιογραφική αναισθησία! Καλά τον Μίκη τον είχαν αφορήσει οι δεξιοί... τον είχαν αποταξει οι ΚΚΕ, αλλά τα προοδευτικά τζουτζέκια του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον αγνοούν; ΤΕΤΟΙΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΛΟΙ!
Να μην μακρυγορούμε όμως, δεν αξίζει τον κόπο, με τα σαρδανάπαλα αυτά!
Ναι αυτά τα κομματόσκυλα, λίαν προφέσιοναλ, ονειρεύονται να κουμαντάρουν την Ελλάδα, αλλά δεν καταλαβαίνουν το όραμα της Ελλάδας, να πάψει πια να είναι μόνιμος στόχος της παγκόσμιας αλητείας, στόχος μόνιμων επιθέσεων, Κάποτε πια αυτή η ιστορία πρέπει να πάψει ..

Το φλάμπουρο που σήκωσε ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΜΗΠΩΣ ΡΕ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΠΟ..
Για να έχετε πλήρη ιδέα τι σημαίνει το μήνυμα Θεοδωράκη πάτε στο http://hellasnews-agency.blogspot.gr/p/h-e.html  όπου στην αρχή θα δείτε και το παρακάτω σημαδιακό:

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ... Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
hellasnews-agency

11 σχόλια:

  1. ......ΕΕΕΕ , ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ,ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΩ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΙ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ .
    ΜΕΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ , ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
    ΑΥΛΙΚΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΗΡΕΣ ΓΚΑΓΚΑΟΥΓΚΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΟΝΤΙΣΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΑΧΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΧΕΙΡΟΚΤΟΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ,ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ,ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ.ΜΑΖΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ.
    ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ : ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ή ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΖΩΑ ;
    Ο ΜΙΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ; ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣΣΣΣΣ ;
    Ο ΜΙΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ;
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;
    ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΩ ΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ,ΤΟ ΚΑΝΩ ΗΔΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ " Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
    ΚΟΨΤΕ ΚΑΤΙ ! !

    ΕΝΤΑΞΕΙ , ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ "ΙΔΡΥΣΕ" ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ .
    ΜΕΤΑ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ,ΑΦΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΟΛΑ ΣΑΝ "ΦΑΤΑΟΥΛΗΔΕΣ" ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΣΚΑΤΑ ΟΣΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ .
    ΠΑΤΗΜΕΝΑ Ή ΞΕΡΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ , ΜΑΛΑΚΑ Ή ΣΚΛΗΡΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΪ ΕΣΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΑΤΑ.
    ΠΤΩΧΕΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ,ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E...E.. Παραπήρες φόρα Τσιφτάκο... Ενώ ορθοτομείς στις παρατηρήσεις σου ..τα σκατώνεις στο γενικό συμπέρασμα. Είναι γνωστόν από πολλού ότι ο Θεοδωράκης δεν φτουράει σαν πολιτική σκέψη....Όμως στο βάθος όλων των πράξεων του κυριαρχεί ένα στοιχείο: Η Ελλάδα! Αυτό εμένα με αρκεί. Δεν μ΄ενδιαφέρει η κομμουνιστική καταγωγή του ΜΙΚΗ, υποθέτω και του ιδίου, αν και είναι μπολιασμένος με το ιδεογράφημα αυτό..
      Αλλά ο άνθρωπος κουβαλάει μέσα του Ελλάδα! Και φυσικά οι επαγγελματίες Αριστερο-κουμμουνιστές τον έχουν εξωπετάξει... Ούτε ζωγραφιστό θέλουν να τον βλέπουν...
      ΜΑΣΤΡΟ-ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  2. και συνεχίζω.....


    Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΟΥ "ΟΡΓΑΣΜΟΥ" ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ , ΜΕΝΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ,ΛΟΓΩΝ, ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ .
    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΜΑΚΡΥΑ.
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΜΕΛΠΩΣ . ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΙΤΕ ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΩΝ ΕΙΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΙΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ .
    ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ .
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΣΦΟΔΡΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2011 ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΑΤΗΦΙΔΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ !
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΤΕ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.
    ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ .
    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΑΚΟΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ .
    ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΩΔΥΝΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ, ΟΥΡΕΣ ΣΕ ΣΥΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ,ΔΡΑΧΜΗ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ;

    ΜΟΥΑΤΣ ,ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τελειώνω .....

    ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

    ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ BARCLEYS ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΑΡΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ !

    ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ.
    ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ.
    ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΝ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΓΕΛΑΝΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.
    ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ "ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ" ;
    ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ !
    ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ , ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκλαμπρότατε φίλε, φαίνεσαι συγκροτημένο άτομο,αλλά πολύ πεσιμιστής και σαρωτικός για τα πάντα...Δεν ξέρουμε τι ακριβώς σε πειράζει... α)το μέγιστος; ( Αν έχεις να μας μνημονεύσεις κάποιον εκ των ζώντων Ελλήνων μεγιστότερον του Μίκη, ευχαρίστως να το μάθουμε. β)Δεν φαίνεται όμως, να συγκινείσαι με την ιδέα, ότι η πατρίδα μας κάποτε μπορεί να γίνει προστατευόμενο μνημείο και σεβαστή από όλους... Κι όμως θα μπορούσες κι εσύ να δώσεις την προσωπική σου μάχη.. και για να πολεμηθούν όλα τα άσχημα που διαπιστώνεις στα ταξίδια σου στην Εσπερία.. και τα λεγόμενα από το απαίδευτο -δραματικά πόπολο (χωριάταροι είναι οι Ευρωπαίοι -Αμερικάνοι σε σύγκριση μπροστά στον μέσο ΄Ελληνα.) δεν αποτελούν κριτήριο σοβαρό..Μίλησέ τους για τη γιγάντια πατρίδα σου, για σένα τον ίδιο, εκτός κι αν είσαι "μπασταρδεμένος" σαν όλους αυτούς τους ξενοσπουδαγμένους που ιππεύουν την Ελλαδίτσα μας εδώ και μισό αιώνα.. τύπου ΓΑΠ-Σαμαρά- Στουρνάρα και λοιποί φωστήρες . Δεν διαφωνώ με τις άλλες παρατηρήσεις σου, αλλά βρε αδερφέ μην είσαι τόσο σαρωτικός... Η ιδέα που υιοθέτησε και ο Μικης,.μπορεί να τσουλήσει...και δεν βλάπτει την υγεία σου... Ίσως όμως σκανδαλίζει το νευροφυτικό σου... έ τι να κάνουμε... Συμβαίνουν και τέτοια ...τροχαία στους εξ εσπερίας ελαυνόμενους..
    ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω ότι είμαι "σαρωτικός".
    Πρέπει πλέον να είμαστε "σαρωτικοί" διότι αλλιώς αν δεν είσαι σήμερα "σαρωτικός" η πάσης φύσεως μακακία που κυκλοφορεί στο κόσμο μπορεί να μολύνει όλους τους υπόλοιπους υγιείς.
    Ποιά είναι ωραία και πρωτότυπη και πρωτοποριακή πρόταση του Μίκη ;
    Να μην πειράζουν την Ελλάδα επειδή έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας ,επειδή όλες οι τέχνες ξεκίνησαν από αυτόν εδώ τον τόπο , επειδή έχουμε παγκόσμια μνημεία πολιτισμού και επομένως θα πρέπει η χώρα να μείνει απ' έξω επειδή έχει μνημεία πολιτισμού.
    Ενός πολιτισμού που τον καταντήσαμε "γιουβαρλάκι" ,ενός πολιτισμού του οποίου για να φτιάξεις μία οροφή στα αρχαία της Σαντορίνης ,χρειάζονται δέκα χρόνια και άλλα πέντε για την επισκευή.
    Σε ένα πολιτισμό που πηγαίνεις να δεις στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας τα μνημεία πολιτισμού και από την εγκατάλειψη νομίζει κανείς ότι εισέρχεται σε χώρο πικνικ.
    Σε ένα πολιτισμό που υποτίθεται ότι ενώ ξέρουμε τι έχουμε ,κάνουμε ότι είνα δυνατόν για να δείξουμε πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε.Δεν "ΠΟΥΛΑΜΕ" , πάρτε το χαμπάρι.
    Ακόμα και τον πολιτισμό πρέπει να τον "πουλάς" στους ξένους και εμείς δεν ξέρουμε να πουλήσουμε.Μας λείπει αυτό το κάτι παραπάνω που έχουν οι Γάλλοι , οι Εγγλέζοι, οι Γερμανοί,οι Αυστριακοί ,οι Ιταλοί και οι Ισπανοί φυσικά, οι Ρώσοι και πολλοί άλλοι και που συρέουν στις χώρες τους για να θαυμάσουν τους κλεμμένους Ελληνικούς θησαυρούς ανά τον κόσμο μαζί με άλλα κλεμμένα άλλων χωρών ,τα δικά τους εκθέματα και δυστυχώς και τα κλεμμένα όνειρα των ληστευθέντων πολιτών ανά την υφήλιο που εμείς οι Έλληνες τυγχάνει να έχουμε την πρωτοκαθεδρία εξαιτίας του πολιτισμού μας.
    Δεν καταλάβατε σε βάθος τι σας έγραψα.
    Η Ελλάδα για μένα αποτελεί την ύστατη μήτρα μου,το μέρος που γεννήθηκα και που (μάλλον) θα πεθάνω) ,τη μάνα μου , τους γονείς μου και τη φυσική μου μητέρα , την οικογένεια μου,τα πάντα.
    Είμαι το ίδιο πατριώτης όπως εσείς , είμαι αυτός που ίσως όπως και άλλοι δακρύζουν στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου γιατί πίσω από αυτόν κρύβεται μια τεράστια ιστορία μοναδική και ανεπανάληπτη.Πατριώτης είναι και ο αριστερός και ο δεξιός και ο κεντρώος και ο καθένας.
    Όμως είναι άλλο πράγμα να είναι κανείς πατριώτης και άλλο πράγμα να προσπαθεί να κάνει κάτι για την πατρίδα του.
    Εγώ και χιλιάδες άλλοι Έλληνες που πηγαίνουμε εξωτερικό είμαστε σας πληροφορώ από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας παρότι δεχόμαστε τα πυρά των ξένων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και παρότι η πίκρα μας έχει μολύνει το νευροφυτικό μας.
    Την καταπνίγουμε και πάντα βρίσκουμε για την Ελλάδα να πούμε τα καλύτερα λόγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .....συνεχίζω .....


    και ρωτάω όλους .
    Τώρα θυμήθηκε ο Μίκης να κάνει αυτή τη πρόταση στα 90 του χρόνια ;
    Γιατί δεν την είχε κάνει όταν ήταν Υπουργός ,όταν είχε διασυνδέσεις πολιτικές ;
    Πετάμε ένα πυροτέχνημα και μετά όποιος το είδε ,αυτό μου θυμίζει.
    Εδώ δεν έχουμε ηλεκτρονικούς μεταφραστές στα μουσεία μας και πηγαίνεις να δεις στο πιο απομακρυσμένο μουσείο ή θεματικό μουσείο μιας χώρας και βρίσκεις τα πάντα.
    Είναι μια πρόταση που θα πέσει στο κενό και το ξέρουν αυτό και ο ίδιος ο Μίκης το γνωρίζει γιατί ποια χώρα θα μείνει αλώβητη από τα σχέδια μιας επανασύστασης ενός νέου παγκόσμιου γίγνεσθαι όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δυναμικό και εξελισσόμενο ;
    Θα τους κρατήσει η χώρα με την παγκόσμια κληρονομιά και έτσι δεν θα την πειράξουν και δεν θα βάλουν μακρύτερα το χέρι τους γι αυτό το σκοπό.
    Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο γερνάει ο άνθρωπος είναι εύκολο να προτείνει και πιο γραφικά πράγματα και σας το λέω εκλεπτυσμένα για να μην πω κάτι διαφορετικό που δεν θέλω αλλά καλόν είναι να "πέφτουν" στο τραπέζι θέματα λύσεων των προβλημάτων που πραγματικά είναι προς συζήτηση και όχι ανέφικτα και αόριστα ωραιοποιημένα πραγματάκια με το κύρος μάλιστα ενός Μίκη Θεοδωράκη που όταν το ακούσει ο μπάρμπας στο χωριό και στη πόλη θα χαρεί πολύ αλλά τίποτα περισσότερο.
    Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Μίκης δεν καταλαβαίνει ότι όλες οι προσπάθειες όλων των αντιμνημονιακών πέφτουν στο κενό ή σε ένα βαρύ με οπλισμένο σκυρόδεμα τοίχο .
    Έτσι προτείνει διάφορα άλλα εναλλακτικά πράγματα με πολλά ή λίγα ευάνταστα σενάρια τα οποία πέφτουν και αυτά στο κενό.
    Πείτε μου με το χέρι στη καρδιά και με βάση τη λογική .
    Πιστεύετε ότι η αναποτελεσματική αντίσταση των όποιων πολιτικών ,κοινωνικών ή άλλων δυνάμεων του τόπου μας θα έχουν σαν συνέπεια την επιτυχημένη τελικά εναλλακτική πρόταση του Μίκη ή άλλες προτάσεις άλλων ; Έχετε όλοι σας καταλάβει επαρκώς τι αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας ή έχετε την εντύπωση ότι είμαστε στο 1940 ή στη παιδική χαρά που παίζουν τα νήπια ;
    Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί , έχουν αλλάξει οι τεχνολογίες και οι στρατοί ,έχουν αλλάξει τα πάντα και μερικοί νομίζουν ότι με "γιατροσόφια " επιτυχημένα των περασμένων δεκαετιών θα παρακάμψουμε όλα αυτά τα προβλήματα ,μερικές φορές με γραφικές προτάσεις που απλά δεν τις λέει η άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες μάνα μου που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο αλλά ο Δοξασμένος και Τεράστιος και "τρισμέγιστος" Έλληνας ,ο Μίκης Θεοδωράκης !
    Το είπε ο Μίκης , είναι Νόμος.Το πρότεινε και Τέλος.
    Αμέσως θα φύγει η Τρόϊκα , τα μνημόνια ,τα δάνεια, η θλίψη ,η απόγνωση και τα δάκρυα των Ελλήνων.
    Ο "Μέγιστος" των Ελλήνων μίλησε και τι είπε ;

    " Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ" .

    Μάλιστα... λες και δεν το ξέραμε ούτε εμείς ούτε οι δανειστές μας ούτε οι φιλέλληνες ούτε οι ξένοι λαοί.
    Αντιθέτως , το γνωρίζουν οι πάντες αλλά κανένας πόλεμος δεν σταματά γι αυτό το λόγο πολύ περισσότερο όταν είναι (ακόμα) οικονομικός.
    Και έτσι είπεν και εμίλησεν ο Μέγιστος των Ελλήνων και σας κοίμησε άλλη μια φορά χωρίς αποτέλεσμα παρά μόνο ότι το είπε Η ΑΥΘΕΝΤΙΑ , Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ γιατί η κοινωνία μας θέλει Ήρωες και Μέγιστους .
    Αύριο θα το πείτε στους φίλους σας και στους συγγενείς σας και έτσι το όνομα του Μέγιστου θα ακουστεί σε ολόκληρη την Οικουμένη πάλι .
    Συμπολίτες μου ,φίλοι μου, ξυπνήστε από τον λήθαργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι αυτό αγωνιστείτε για το ΟΡΑΜΑ !
    ΟΡΑΜΑ !
    ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ !

    Τώρα περιμένω να προτείνει και κανένας άλλος Μέγιστος των Ελλήνων , καμιά άλλη πρόταση όπως , έχουμε νόστιμα φρούτα , έχουμε ωραίο καιρό και άλλα παρόμοια.

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΝΕΚΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. ΛΙΤΣΑ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς αυτό σαν αποτέλεσμα αλλά δεν θα συμβεί ούτε αυτό.
    Η "ευκαιρία" δεν θα "κάτσει" .
    Ουδέποτε στην ιστορία του πλανήτη δεν εξαιρέθηκε καμία χώρα επειδή έχει μνημεία παγκόσμιου πολιτισμού, επειδή έχει ωραίο καιρό,θάλασσα, ψάρια, μαλάκια , ούζο και τσίπουρο.
    Αντιθέτως , πολλές χώρες "αποδεκατίστηκαν" εξαιτίας του πολιτισμού τους.
    Ο Πολιτισμός μιας χώρας όσο μεγαλύτερος είναι τόσο αποτελεί αιτία ζήλιας και φθόνου από τις άλλες χώρες παρά αιτία για να μην "πειραχθεί".
    Αυτά είναι ανοησίες και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας .Μόνο τρεις κατηγορίες ατόμων θα μπορούσαν τόσο επιδερμικά να σκεφτούν έτσι.
    Ο Μίκης ,θέλω να πιστεύω ότι το σκέφτηκε λόγω ηλικίας,αποκλείοντας τους δύο προηγούμενους λόγους.
    Η μαμά μου ,ξέρετε, που νοσηλεύεται με οξύ πνευομονικό οίδημα στο νοσοκομείο και δεν τα έχει τετρακόσια ,εχθές μου ψιθύρισε ότι εκείνη κάνει κουμάντο στη σύνταξη της και όχι εγώ ,για ένα θέμα πληρωμής μιας αποκλειστικής νοσοκόμας.
    Είναι η ίδια η μαμά μου που τον τελευταίο μήνα αντί για δεκάευρα έδινε πενηντάευρα στους τυχερούς και στην τυχερή οικιακή βοηθό μας ..........
    Καταλάβατε ;
    Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο συνθέτης-μουσικός Μίκης , το πρότεινε για ίδιον όφελος αν υποννοείς κάτι τέτοιο.
    Πιστεύω ότι για όλα φταίει η ηλικία και η ανάγκη για να ακούγεται το όνομα του μέχρι να .......
    Μερικοί άνθρωποι ζουν γι αυτό με αυτό !

    Είμαι σκληρός , το ξέρω αλλά η Ελλάδα και μένα με ενδιαφέρει να σωθεί.Και σένα και όλους μας αλλά παράλληλα μας ενδιαφέρει να σωθούμε και εμείς και τα παιδιά μας,μας ενδιαφέρει να μην χάσουμε κανένα οικοπεδάκι, σπιτάκι, αυτοκινητάκι και κυρίως να μην χάσουμε την αξιοπρέπεια μας.
    Μας ενδιαφέρει να μην μας κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο,το internet, τη Nova .
    Μας ενδιαφέρει να έχουμε πέντε δεκάρες για να τρώμε έστω και φασόλια ,φακές ή ρεβύθια.
    Επίσης επειδή τυγχάνει να είμαι σοβαρός και μορφωμένος άνθρωπος ,με ενδιαφέρει να ακούω προτάσεις και θέσεις που έχουν αποτέλεσμα και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όχι εξωγαλαξιακές και ημιθανείς προτάσεις που απλά τις λένε για να προκαλέσουν την έκπληξη και για να σκεφτώ πόσο περισσότερο μυαλό έχει ένας μέγιστος από εμένα τον κοινό θνητό με το πεπερασμένο σε λειτουργία μυαλό !!!!
    Ας σοβαρευτούμε όλοι μας και ας περπατάμε στην Ελλάδα και όχι στη θάλασσα της !!!
    Αυτό το έκανε μόνο ο Χριστός.
    Αυτή τη στιγμή για να σας το πω ευθέως είμαι 100% σίγουρος ότι έχουν εκβιάσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ,τους έχουν απειλήσει με την ίδια τους τη ζωή ή έχουν απειλήσει ότι αν δεν κάνουμε σαν χώρα αυτά που θα μας λένε ,σύντομα μπορεί να καταντήσουμε Λιβύη ή Συρία και αν σκεφτείτε λίγο θα διαπιστώσετε ότι για να συμβεί αυτό υπάρχουν όλες μα όλες οι προϋποθέσεις ,με τεράστια ανοιχτά μέτωπα στο εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας.

    Μην ακούτε λοιπόν μπούρδες και σαχλαμάρες και μετά λέτε και " εύγε " σε αυτούς που τις λένε είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω μυαλού,είτε ακόμα και λόγω του ότι το σκέφτηκαν αδέκαστα και απλά παρήχθησαν από το μυαλό τους που "βλέπει" μπροστά.

    Αν έβλεπε μπροστά το μυαλό θα είχε δει ο "Μέγιστος" των Ελλήνων το "τσουνάμι" που θα έρχονταν κάποια στιγμή με μια χώρα που έχει ένα από τα τέσσερα δυνατά νομίσματα και που δεν παράγει ούτε καρφίτσα για να το υποστηρίζει αυτό το νόμισμα.

    Και εγώ μπορώ να πω επειδή τώρα το μυαλό μου είναι σε εγρήγορση ότι μπορούμε να προτείνουμε να αποκοπεί η Ελλάδα από τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων επειδή έχουμε νόστιμα μήλα Ζαγοράς ,πορτοκάλια Άργους Ναβαλίνες ,τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και ένα πολιτισμό που πρέπει μαζί με τις χελώνες του Λαγανά στη Ζάκυνθο να προστατευθεί !
    Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και το γνωρίζετε όλοι.
    Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ,

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΜΕΓΙΣΤΟΥ" ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.


    ΤΕΛΟΣ !

    ΥΣΤ.

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ Ή ΕΣΥ ΦΙΛΗ Ή ΦΙΛΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ , ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ.

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗΣ ,Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Ο ΣΕΦΕΡΗΣ, Ο ΚΑΒΑΦΗΣ,Ο ΕΛΥΤΗΣ , Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, Η ΑΡΒΕΛΕΡ , Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΜΕΤΑΞΑΣ,Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ,ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ .

    ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !!!!

    ΟΥΖΟ ,ΗΛΙΟΣ,ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΗΞΕΡΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΖΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΛΑΟΣ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, Ο ΓΑΠ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΜΕΣΑ Ή ΑΜΕΣΑ.
    ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΕ,ΟΛΟΙ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΑ.

    ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΞΥΠΝΑ ΒΛΑΚΑ ,ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ Ή ΨΗΦΙΖΕΙΣ .
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ, ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !
    ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ.

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΘΑΡΡΕΙΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΚΑΝΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!
    ΘΑ ΓΕΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή