Fosphotos
Ως ένας κλόουν της μεταρρύθμισης λειτουργεί πλέον o αρμόδιος υπουργός Μητσοτάκης. Ο γιος του επίτιμου, αναδεικνύεται νέος Ρουπακιώτης, δειλός και συμβιβασμένος με τον αρρωστημένο κρατικό μηχανισμό. Ο άνθρωπος που μιλούσε για αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που κάθε μέρα πετάει στη δημοσιότητα μια πατσαβούρα-λίστα με αριθμούς δημοσίων υπαλλήλων που υποτίθεται ότι θα φύγουν από το δημόσιο, έρχεται με μια απόφασή του να τοποθετήσει Προισταμένους υπαλλήλους χωρίς μεταπτυχιακό ΤΕ κατηγορίας.
Η επιστολή της αναγνώστριας του antinews  περιγράφει τα έργα και τις ημέρες του θλιβερού υπουργού.
"Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο είναι υπεύθυνο για την Δημόσια Διοίκηση και που πρέπει να δίνει το παράδειγμα στα άλλα Υπουργεία αποφάσισε να κάνει τοποθετήσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων. Με μια απλή απόφαση Υπουργού τοποθετήθηκαν ως Προϊστάμενοι,  υπάλληλοι με βαθμό Δ΄και Γ΄ δηλαδή με 10-15 χρόνια υπηρεσίας, υπάλληλοι χωρίς μεταπτυχιακό,  υπάλληλοι ΤΕ κατηγορίας.
Δηλαδή υπουργέ μου άλλα λες και άλλα πράττεις. Από την μια υποστηρίζεις ότι οι σπουδές και τα μεταπτυχιακά, δηλαδή τα προσόντα, πρέπει να έχουν προβάδισμα, και από την άλλη αφήνεις εκτός θέσεων υπαλλήλους κλάδου ΠΕ με μεταπτυχιακά, με τεράστια εμπειρία καθώς και απόφοιτους της σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης Υπουργέ μου γιατί να βιαστείς να κάνεις τοποθετήσεις και δεν έκανες κρίσεις των υπαλλήλων, να βγουν τα μόριά τους και κανείς να μην μπορεί να πει τίποτε. Πού είναι η αξιοκρατία για την οποία κόπτεσαι  από κανάλι σε κανάλι . Μήπως γιατί κάποιοι από αυτούς που τοποθέτησες δεν έχουν προσόντα και επ’ ουδενί δεν θα κρινόντουσαν ούτε για κλητήρες; Μήπως γιατί τακτοποίησες συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη, Προέδρους Σωματείων, Γραμματείς Σωματείων, μέλη,  κ.λ.π.;  Από όλα τα κόμματα, δεν λέω, αλλά Υπουργέ μου με τις πράξεις σου αυτοαναιρείσαι.
Θα μου πείτε εσείς τώρα που τα διαβάζετε αυτά, η ελληνική κοινωνία ζει μια τραγωδία, κόβεται το ρεύμα του κοσμάκη, παιδιά πεθαίνουνε και εσύ ασχολείσαι με τις τοποθετήσεις Διευθυντών του Υπουργείου Διοικοιτικής Μεταρρύθμισης;  Το θέμα είναι να ξεμπροστιάζουμε αυτούς τους Υπουργούς που άλλα βγαίνουνε και λένε και άλλα κάνουνε. Το θέμα είναι να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν να διορίζουν κομματικούς στρατούς στο δημόσιο γιατί μόνο αν αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι με προσόντα θα γίνει το δημόσιο πιο παραγωγικό και χρήσιμο. Γιατί αυτοί οι Υπουργοί που κατηγορούν το δημόσιο, αυτοί είναι που το κατάντησαν έτσι.
Γιατί καλά Υπουργέ μου να βγαίνεις στα κανάλια να λες ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι άξιοι, έλα όμως που εσύ αξιοποιείς  μόνο αυτούς που δεν έχουνε προσόντα. Ποιον δουλεύεις κ. Μητσοτάκη, σε πήραμε χαμπάρι. Ούτε την ψήφο σου δεν θα βρίσκεις.
Αναγνώστρια
kourdistoportocali.com