Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ! ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΟΜΑΔΑ!

Βάλτε τώρα που γυρίζει. Ποια θα είναι η κίνηση-ματ του Σαββίδη; Το ηλεκτροσόκ που θ' αλλάξει το κλίμα στον ΠΑΟΚ μετά την μπούφλα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό: 1) Θα μιλήσει με τους συνεργάτες του μέσω Skype, θα ενημερωθεί, χωρίς όμως να αποφασίσει εν θερμώ; 2) Θα απολύσει τον Στέφενς και θα προσλάβει τον Πάμπλο Γκαρσία; 3) Θα απολύσει τον Τσιτσιακόφ και θα δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού στην Εύα Καϊλή; 4) Θα διώξει Βρύζα-Ζαγοράκη και θα πάρει στις θέσεις τους Κούδα και Γούναρη;
5) Δεν θα κάνει απολύτως τίποτα και θ' αρχίσει από τώρα τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης περιόδου με δέκα τουλάχιστον μεταγραφές ενδεκάδας; 6) Θα ζητήσει μέσω του Σίμου Κεδίκογλου ραντεβού από τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικώς όλα τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ; 7) Σε ένδειξη στήριξης όλης της ομάδας, θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Κατσουράνη, δεδομένου ότι στη γωνιά παραμονεύει ο Τίγρης για να τον αρπάξει; 8) Θα δώσει ένα εκατομμύριο ρούβλια στον Πλατανιά, προκειμένου ν' αφήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη να πάει στον ΠΑΟΚ;
Μόνο σαν καλαμπούρι μπορείς να δεις και να αντιμετωπίσεις όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Σοβαρά, αντιμετωπίζονται οι σοβαρές καταστάσεις. Και στον ΠΑΟΚ η ποδοσφαιρική σοβαρότητα έχει χαθεί προ πολλού. Η' μάλλον, επί Σαββίδη και Στέφενς δεν υπήρξε ποτέ. Τα λέγαμε και μετά το ματς με τον Πλατανιά. Όταν είσαι ΠΑΟΚ δηλαδή και κάνεις το 1-0 απέναντι στον Πλατανιά, κερδίζεις το ματς με τις φανέλες και μόνο. Αυτοί καταφέρανε και το χάσανε.
Ποιος ΠΑΟΚ όμως; Για περιοδεύοντα θίασο μιλάμε. Είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει ο Κατσουράνης; Ο αποκαλούμενος και πιο έξυπνος Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι για λύπηση. Όταν περπατάς στο γήπεδο, στα χαφ μπορείς να κρυφτείς. Βγάζεις και κανά δυο καλές μπαλιές μάλιστα και είσαι και στους διακριθέντες. Σαν σέντερ μπακ όμως θα εκτεθείς. Η πουτάνα η μπάλα είναι κακιά. Θα σε διασύρει. Θα σου κλέψει την μπάλα ο Μπεργκ, θα τρέχεις να τον προλάβεις και δεν θα φτάνεις. Αυτός με την μπάλα θα είναι πιο γρήγορος και ούτε φάουλ δεν θα μπορείς να του κάνεις. Αυτά στην πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Στην δεύτερη ο Κατσουράνης υπερέβαλε ευατόν, τον πρόλαβε, τον τράβηξε με τα χέρια και πήρε κόκκινη για να πάει να ξεκουραστεί στ' αποδυτήρια.
Δώδεκα ματς έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο και το πιο εύκολο ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ. Για πλάκα τον κέρδισε. Και δεν είναι θέμα Κατσουράνη. Ούτε του Στέφενς. Ο Σαββίδης έχει την ευθύνη γι' αυτό το συνονθύλευμα. Από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ ήταν κακή ομάδα. Πάντα έτρωγε πρώτος γκολ και πάντα έτρεχε να ρεφάρει. Οι νίκες, έστω και με την ψυχή στο στόμα, έστω και κατά τύχη, σκέπαζαν τα προβλήματα. Αντί λοιπόν να ψάξουν να δουν τι φταίει και ποιες είναι οι αδυναμίες στον τομέα της δουλειάς, πλακώσανε τον Γενάρη τις μεταγραφές. Και τι μεταγραφές μάλιστα. Όλες στα χαφ. Για να παίζουν στόπερ τη μία ο Κατσουράνης με τον Σκόνδρα και την άλλη ο Κατσουράνης με τον Τζαβέλλα. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ούτε στόπερ έχουν στον ΠΑΟΚ, ούτε χαφ, ούτε κυνηγούς. Που ήταν τα χαφ την Κυριακή στην Λεωφόρο; Μια μπουκιά τους έκαναν οι Ατζαγκούν, Ζέκα, Λαγός και Αμπέιντ.
Δεν έγινε όμως τώρα που ξύπνησαν οι δημοσιογράφοι και τον κράζουνε κακός ο Στέφενς. Κακός προπονητής ήταν ευθύς εξ' αρχής. Όταν η ομάδα κέρδιζε τα περισσότερα παιχνίδια τυχαία. Κακός προπονητής είναι, επειδή όχι μόνο δεν βελτιώνεται ο ΠΑΟΚ στα χέρια του, αλλά γίνεται χειρότερος. Ξαναλέμε όμως ότι δεν φταίει ο Στέφενς. Ο Ολλανδός βρίσκει και τα κάνει. Οι ευθύνες στο ποδόσφαιρο αρχίζουν και τελειώνουν στο αφεντικό. Σ' αυτόν που πληρώνει.
Ο Σαββίδης επέλεξε τον Στέφενς, ο Σαββίδης ακούει τις δικαιολογίες του κάθε φορά και πείθεται μάλιστα σε αυτές. Ο Σαββίδης είναι που τον πιστεύει ότι με δέκα μεταγραφές στο ό,τι κάτσει το καλοκαίρι κι άλλες πέντε επίσης στο ό,τι κάτσει τον Ιανουάριο, θα χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Θα πάρει δηλαδή το Κύπελλο, όπως θα έπαιρνε το καλοκαίρι το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι σκληρό. Θα σε τιμωρήσει. Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που πληρώνει ο Σαββίδης. Πληρώνει την άγνοιά του, την επιπολαιότητά του, τη βιασύνη του να φτάσει σώνει και καλά το συντομότερο δυνατό στην κορυφή. Και επειδή δεν υπάρχουν σχολές ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για να μάθει κάποιος ποδόσφαιρο, έχει να πληρώσει πολλά ακόμα.
sport24.gr

1 σχόλιο:

  1. Για πολύ καρναβάλι είναι ο ΠΑΟΚ. Έχει τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές Κάτσε, Νινι, Κίτσιου που δεν αξίζουν μια και μπόλικα σαπάκια κοινοτικούς και ξένους ποδοσφαιριστές που δεν αξίζουν! Ήθελαν στην ΕΠΟ και στην Super League ξενομανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή