Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Η εφημερίδα μας εύχεται χρόνια πολλά στον Μπάμπη Σκούρτη και τον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, τους δύο δημοφιλείς Χολαργιώτες που σήμερα έχουν την ονομαστική εορτή τους. Να τους χαίρεται η οικογένειά τους και να έχουν πάντα υγεία και ...αγωνιστική δύναμη. 
Ο Μπάμπης Σκούρτης ήταν επί 20 χρόνια δήμαρχος Χολαργού (1982-2002) και το όνομά του έχει συνδεθεί με την πόλη του Περικλέους και ειδικότερα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενώ είχε την δυνατότητα να μεταπηδήσει στην πολιτική, ο Μπάμπης Σκούρτης δήλωνε "αυτοδιοικητικός" και δεν το κούνησε...ρούπι από τον Χολαργό. Υπηρέτησε επί 20 χρόνια ως επιτυχημένος Δήμαρχος, τον εξέλεγαν δε σταθερά όχι μόνο οι του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλοί δεξιοί. Μεγάλος αντίπαλός του στις εκλογικές αναμετρήσεις ήταν ο αείμνηστος Τάσος Αποστολόπουλος, πατέρας του σημερινού υποψηφίου Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου. Ο Μπάμπης Σκούρτης κατάφερνε και κέρδιζε τον αντίπαλό του παρά το ότι έχανε στον πρώτο γύρο, λόγω της αθρόας υποστήριξης που είχε στον δεύτερο γύρο από το ΚΚΕ και τις άλλες δυνάμεις. Ο κ. Σκούρτης πέτυχε να επιρατήσει και των άλλων αντιπάλων της δεξιάς, του Κυριάκου Λινάκη και του τελευταίου δημάρχου Χολαργού. 
Μετά την αποχώρησή του από την δημαρχία, δεν μπόρεσε να μείνει πολύ καιρό μακρυά από την τοπική αυτοδιοίκηση και στις εκλογές του 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον Πάνο Δεμερτζή, ενώ ο Δήμαρχος Ξύδης, πρώτος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Παπάγου-Χολαργού τον πρότεινε και εξελέγη "Συμπαραστάτης του Δημότη", θέση από την οποία παραιτήθηκε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, όταν ετέθη το θέμα του ασυμβίβαστου δύο αποζημιώσεων (σύνταξης και μισθού ως συμπαραστάτης του δημότη). 
Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος είναι δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας "30 Μέρες", εφημερίδας η οποία πρωτοκυκλοφόρησε στα 1993, στην αρχή ως μηνιαία εφημερίδα και αργότερα ως εβδομαδιαία. Δίνει το δημοσιογραφικό παρόν κάθε βδομάδα με την εφημερίδα του η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος έχει επιδιώξει να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος  με τον συνδυασμό του Πάνου Δεμερτζή.  Το 2006 κατέβηκε στις εκλογες με τον Πάνο Δεμερτζή, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από τους μισούς τότε δημοτικούς συμβούλους. Στη συνέχεια ο αείμνηστος Αποσκίτης υπέβαλε ένσταση και ακύρωσε έναν σεβαστό αριθμό ψηφοδελτίων. Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος από σεβασμό απέναντι στον αείμνηστο Πέτρο Αποσκίτη δεν κατέθεσε ένσταση εναντίον του. Έτσι,υπήρξε ισοψηφία ανάμεσα στους δύο και έγινε κλήρωση.
Ο Πέτρος Αποσκίτης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος αλλά μετά από κάποιο διάστημα παραιτήθηκε και πήρε τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο ο Χάρης. Μετά από έξι μηνες από την παραίτησή του ο Πέτρος Αποσκίτης, δυστυχώς απεβίωσε.  
Το όνομα του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου ...έπαιξε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο για να ηγηθεί κεντροαριστερού σχήματος αλλά οι διαπραγματεύσεις για ένα τέτοιο σχήμα, απέβησαν άκαρπες. Πρέπει να ειπωθεί και προς τιμήν του  Χάρη, ότι προσπάθησε μέχρι τέλους να υλοποιήσει το σχήμα αυτό χωρίς να είναι ο ίδιος επικεφαλής, προτείνοντας άλλον υποψήφιο δήμαρχο, αποδεικνύοντας με την στάση του ότι ενεργούσε πρωτίστως για το καλό του δήμου και όχι για το προσωπικό του όφελος.  
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πάλι. 

1 σχόλιο:

  1. Χρονια πολλα και στην μουντακη που τα αρπαξε με τον Γιακουματο οταν ηταν επι χρονια στο πολιτικο του γραφειο. Κωνσταντινος Σαμπανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή