Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ: ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ 19 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ!!!

Την ώρα που το αεροσκάφος της Malaysia Airlines έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή το βράδυ και παρά τις συνεχείς και ενδελεχείς έρευνες δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχεία για το τι απέγινε, έρχεται στο φως μία απίστευτη καταγγελία από συγγενείς επιβατών του μοιραίου Boeing.
Συγκεκριμένα 19 οικογένειες ισχυρίζονται πως παίρνουν τηλέφωνα στα κινητά των δικών τους που επέβαιναν στο αεροσκάφος και αυτά καλούν! Μάλιστα σύμφωνα με την Daily Mail όχι μόνο κάποια από τα κινητά των επιβαινόντων καλούν, αλλά κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται να είναι online στο κινεζικό facebook που ονομάζεται QQ.
Σύμφωνα με τους Straight Times της Σιγκαπούρης, αξιωματούχος της Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι κι εκείνοι καλούν στα κινητά των μελών του πληρώματος και καλούν κανονικά.
Η Washington Post γράφει πως ένας συγγενής αγνοουμένου υποστηρίζει ότι ο γαμπρός του που αγνοείται φαίνεται να είναι online στο QQ, ωστόσο τα μηνύματα που του έχει στείλει έχουν παραμείνει αναπάντητα, όπως και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν κάνει όλοι συγγενείς προς τους επιβαίνοντες.
Μάλιστα οι συγγενείς των επιβατών ζητούν από τις Μαλαισιανές αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν από το GPS των τηλεφώνων τους συγγενείς τους.
Τα τέσσερα σενάρια
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, οι αρχές εξετάζουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια για την εξαφάνιση του Boeing:
αεροπειρατεία,
σαμποτάζ,
ψυχολογικά προβλήματα των επιβατών και του πληρώματος
ή προσωπικά προβλήματα ανάμεσα σε πλήρωμα και επιβάτες
Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, κάτι που αναφέρει και ο Guardian, μπορεί η εξαφάνιση του αεροσκάφους να συνδέεται και μια τεράστια αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία.
Εντοπίστηκαν οι δύο επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια
Την ταυτότητα του ενός από τους δύο επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, που μπήκε στο Boeing με κλεμένο διαβατήριο, αποκάλυψαν οι αρχές της Μαλαισίας. Πρόκειται για έναν 19χρονο Ιρανό, για τον οποίο εκτιμούν πως πιθανότατα δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
«Αναγνωρίσαμε τον Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μερντάντ. Είναι 19 χρονών και πιστεύουμε πως είναι Ιρανός» είπε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Μαλαισίας σε συνέντευξη Τύπου. «Κάναμε έλεγχο στο παρελθόν του και θεωρούμε ότι δεν είναι πιθανόν να συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες. Θεωρούμε ότι προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία» πρόσθεσε. Ηδη οι αρχές είναι σε επαφή με τη μητέρα του στη Φρανκφούρτη, η οποία τον περίμενε εκεί.
Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για τον άλλο επιβάτη που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και των δύο. Ρεπορτάζ του BBC, πάντως, το οποίο δεν είχε διασταυρωθεί έως τώρα, αναφέρει πως και οι δύο επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια ήταν Ιρανοί. Συγκεκριμένα, ένας νεαρός από την Κουάλα Λουμπούρ δήλωσε πως ήταν συμμαθητής ενός εξ αυτών που επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση με κλεμμένο διαβατήριο.
Ο ίδιος ανέφερε πως ο φίλος του και ένας ακόμη Ιρανός, που επίσης θα χρησιμοποιούσε κλεμμένο διαβατήριο, έμειναν μαζί του πριν επιβιβαστούν στην πτήση της Malaysia Airlines και ότι ήλπιζαν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη. Από την αρχή η αστυνομία είχε αναφέρει πως οι δύο που ταξίδεψαν με κλεμμένο διαβατήριο, είχαν αγοράσει μαζί τα εισιτήρια, ενώ ο τελικός προορισμός τους ήταν το Αμστερνταμ.
Που επικεντρώνονται οι έρευνες
Οι έρευνες για ίχνη του αγνοούμενου Boeing 777 έχουν επικεντρωθεί τώρα στα στενά του Μαλακκα 100 μίλια από το σημείο που πιστευόταν ότι χάθηκε από τα ραντάρ το μοιραίο αεροπλάνο.

Αυτό δείχνει ότι είναι πολύ πιθανόν το αεροπλάνο να πέταξε πάνω από την ενδοχώρα της Μαλαισίας και στην συνέχεια να πέσει(;) στον ωκεανό.
eirinika.gr/

1 σχόλιο:

  1. Βρέθηκε το Μπόινγκ !!! Εχει προσγειωθεί σε μιά ταράτσα στην Πλατεία Μεταξά στο Χολαργό !! Ε ρε δουλειές με φούντες και Αποστολές που θά 'χει η Πολεοδομία. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Θα κλάψουνε μάνες (και πατεράδες) !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή