Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Απαράδεκτοι αποκλεισμοί από τους Παιδικούς Σταθμούς

Με απογοήτευση βλέπουμε για μια φορά ακόμη, την διοίκηση του προέδρου του ΔΟΚΜΕΠΑ και νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου να διαθέτει προς επιδότηση μόνο 100 από τις 450 θέσεις φιλοξενούμενων παιδιών επιβάλλοντας τροφεία μέχρι και 110 ευρώ μηνιαίως, σε γονείς που δικαιούνται από τη Ευρωπαϊκή Ενωση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει παντελώς εκατοντάδες βρέφη και τα παιδιά των ανέργων. (επισυνάπτουμε την προκήρυξη
 
Η απόφαση του κ. Αποστολόπουλου στερεί από το δήμο μας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ, που μπορεί να αντλήσει από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν δύο ακόμη παιδικοί σταθμοί και να φιλοξενηθούν επιπλέον 200 παιδιά που υποχρεώνονται τώρα να προσφύγουν στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς πληρώνοντας τριπλάσια και τετραπλάσια χρήματα.
 
Επιπλέον η διοίκηση Αποστολόπουλου με τις επιλογές της αποκλείει τους ανέργους και τους κρίνει με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει καμία σχέση με την εισοδηματική τους δυνατότητα.
 
Η «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις» είχε επισημάνει σε όλους τους τόνους, ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιλογής, οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων, οι δημοτικές αρχές θα έχουν τρεις επιλογές: Είτε να φορολογήσουν τους δημότες, είτε να μειώσουν τις υπηρεσίες τους, είτε μέσω νέων δομών και λειτουργιών να αντλήσουν κεφάλαια από επιχορηγήσεις, επενδύσεις και χορηγίες.
Η διοίκηση Αποστολόπουλου επιλέγει τις δύο πρώτες: Για μια μερίδα ανέργων μειώνει τις υπηρεσίες και τους αποκλείει από τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και για εκείνους με μικρά εισοδήματα, τους καλεί  να πληρώσουν 110 ευρώ το μήνα ή και 180 αν έχουν δεύτερο παιδί, τη στιγμή που δικαιούνται από το κράτος δωρεάν φιλοξενία.
 
Καλούμε λοιπόν τους γονείς να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν τις θέσεις που δικαιούνται, προσβάλλοντας τις αντιλήψεις και την πολιτική των διακρίσεων και φορολογικής επιβάρυνσης που θέλει να εφαρμόσει η διοίκηση Αποστολόπουλου.
Τους καλούμε να επιμείνουν και να υποβάλουν αιτήσεις στην σελίδα της ΕΕΤΑΑwww.eetaa.gr και ειδικά τους ανέργους που έχουν προτεραιότητα, ανεξάρτητα αν η διοίκηση του ΔΟΚΜΕΠΑ παρανόμως τους αποτρέπει και αν αποκλειστούν λόγω «αδικαιολογήτως μειωμένων προσφερόμενων θέσεων», να ζητήσουν αποζημίωση.
Την φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς δωρεάν δεν τους την χαρίζει κανένας. Την δικαιούνται γιατί είναι μέρος των φόρων που έχουν καταβάλει στο Ελληνικό Κράτος και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
για την Συνεργασία των 8Προτάσεων
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

4 σχόλια:

  1. Kala na pauoyn oi goneiw ton ebgalan kai Dhmarxo!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες. ΄Ηταν γνωστό το ΜΗ έργο του στους Παιδικούς Σταθμούς. Αλλά βλέπεις τα λεφτά τον έβγαλαν. Τώρα να τους πληρώσει τους Ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για να στείλουν τα παιδιά τους.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ , ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ , ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΒΡΕΦΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ .

    ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕΣ ΤΑ DRONE ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ;

    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΟΙ .

    ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ , Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΛΑ ΕΧΕΙ ΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ , Η ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΥΞΟΚΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.

    ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΪΝΤΕΕΕΕΕΕΕ, ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ , ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ ΜΠΥΡΟΚΑΡΟΤΣΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή