Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ!!! ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΞΥΔΗΣ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Το παρακάτω θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά στην ασφάλεια των παιδιών που παίζουν στις παιδικές χαρές του Παπάγου-Χολαργού. Σύμφωνα με όσα εκθέτει ο κ. Τίγκας, δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που καθιστά τις παιδικές χαρές επισφαλείς, ο δε Δήμαρχος κ. Ξύδης είπε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για το αν γίνει κάποιο ατύχημα. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε πρόσφατα στον δήμο Ελληνικού με θανατηφόρο ατύχημα (σε λούνα παρκ που λειτουργούσε με ευθύνη του δημάρχου-χωρίς άδεια)! 

Δελτίο τύπου


'ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ'

Έγινε στις 15 Ιουλίου 2014 η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος Αυγούστου. Η συνεδρίαση άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση λόγω μη ύπαρξης της αναγκαίας απαρτίας (17 σύμβουλοι), παρά τις έντονες προσπάθειες τόσο του Δημάρχου όσο και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τα θέματα που συζητήθηκαν ένα από τα σημαντικότερα ήταν η έγκριση παράτασης της συντήρησης «πλατειών και παιδικών χαρών» του δήμου μας. Δόθηκε τρίμηνη παράταση ολοκλήρωσης των εργασιών για λόγους ουσιαστικής αντικειμενικής δυσκολίας.
Η σημαντικότητα όμως του θέματος αυτού σχετίζεται με την υποχρεωτική ολοκλήρωση της συντήρησης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του δήμου μέχρι 30 Ιουνίου 2014, πράγμα που δεν έγινε για καμιά παιδική χαρά.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο Δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την τραγική ιστορία με το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι, διέταξε κατεπείγουσες έρευνες σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Διέταξε δηλαδή να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητας τους. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την Απόφαση 18239(ΦΕΚ 1289/Β/21-05-2014), θα έπρεπε να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.
Σε ερώτηση του επί κεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Δημοτικού Συμβούλου Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, προς το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού σχετικά με την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών ο Δήμαρχος απάντησε ότι αναλαμβάνει Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ αν γίνει κάποιο ατύχημα στις παιδικές χαρές μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρηση και η πιστοποίησή τους.
Η ανάληψη της ευθύνης αν γίνει κάποιο ατύχημα, που ολόψυχα ευχόμαστε ποτέ να μη συμβεί, είναι στάση ευθύνης δυστυχώς όμως μετά το ατύχημα. Το ζητούμενο είναι να μη συμβεί το ατύχημα. Γι αυτό μέχρι να ανακοινωθεί από το δήμο η ολοκλήρωση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών-που εκτιμάται ότι με τις καλλίτερες συνθήκες θα συμβεί περί τον Οκτώβριο-καλό είναι οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση των παιδικών χαρών.
Το σήμα των πιστοποιημένων παιδικών χαρών φαίνεται πιο κάτω:

Δυστυχώς ο δήμος δεν κατάφερε έγκαιρα να τις συντηρήσει και πιστοποιήσει, ώστε να είναι ασφαλείς και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα από τα παιδιά. Να θυμόμαστε ότι καλή εμφάνιση παιδικής χαράς δεν σημαίνει κατ ́ανάγκη ότι είναι πιστοποιημένη και ασφαλής δηλαδή ότι επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί. 
 Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
 Επί κεφαλής

 Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου