Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ! ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ!

Τραγωδία με ιδιωτικό αεροσκάφος εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σάββατου στο αεροδρόμιο Σπάρτης. 
Ένα ιδιωτικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651, κατέπεσε έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας, πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τα δύο μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με το Report24 το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σπάρτης. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια απογείωσης από το αεροδρόμιο στο Πυρί Λακωνίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το αεροσκάφος συνετρίβη περίπου 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου. Σύμφωνα με το επαρχιακό ειδησεογραφικό μέσο, τόσο ο κυβερνήτης, όσο και ο συγκυβερνήτης ήταν έμπειροι χειριστές.
Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Σε επικοινωνία του newsbomb.gr με το νοσοκομείο, τα δύο μέλη του πληρώματος είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους, πριν διακομισθούν στο νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους είχε ανοίξει, καθώς οι δύο άτυχοι άντρες κατάλαβαν ότι το αεροπλάνο έχανε ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσής του.
Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες.
Τι υποστηρίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, επισημαίνει ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Επιπλέον τονίζει πως δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης ως όφειλε και πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία.

Αναλυτικά: 
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει τα ακόλουθα για τις συνθήκες του δυστυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, ιταλικού νηολογίου:
• Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.
• Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.
• Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.
• Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.
• Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων.
φωτό: report24.gr


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου