Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ!

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!
Το αλβανικό υπουργείο παιδείας προσπαθεί να κλείσει την ιστορική ελληνική παιδαγωγική ακαδημία Αργυροκάστρου. Ένα εκπαιδευτήριο σύμβολο για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου απ' όπου αποφοίτησαν πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών.
Η ακαδημία ιδρύθηκε το 1953 κατά την θητεία του σκληροπυρηνικού Αλβανού μονάρχη Ενβέρ Χότζα και βρίσκετε υπό την εποπτεία του αλβανικού υπουργείου παιδείας. Το 1996 η ελληνική κυβέρνηση είχε χρηματοδοτήσει την ριζική ανακαίνισή της που κόστισε συνολικά 140 εκατ. δραχμές.
Η παιδαγωγική ακαδημία του Αργυροκάστρου, αποτελεί για πολλά χρόνια κάτι αντίστοιχο με την Θεολογική σχολή της Χάλκης για τους Βορειοηπειρώτες, αφού εκεί εκπαιδεύτηκαν όλοι οι δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας.
Σήμερα το αλβανικό υπουργείο παιδείας αμφισβητεί τα κριτήρια με τα οποία η ακαδημία ιδρύθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δρομολογήσει το κλείσιμό της. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι ένα ακόμη πλήγμα εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας. Όπως όλα δείχνουν ο Ράμα αρχίζει να εφαρμόζει δραστικά μέτρα κατά του ελληνισμού, κλείνοντας την ακαδημία αποδεικνύει πως τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά απ' αυτά του Χότζα που επέτρεψε την ίδρυση της 
himara.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔΠΑΣΟΚ ΑΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΝΔΠΑΣΟΚ ΑΕ, ΑΛΛΑ ΕΒΡΑΙΟΧΑΤΖΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΒΟΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή