Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΛΑΔΕΝΗ ΣΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"! ΟΙ...ΜΠΗΧΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΤΗ!

Ο πρώην Δήμαρχος Παπάγου έφυγε από τη ζωή. Την Δευτέρα στις 6.00 γίνεται η εξώδιος ακολουθία και η ταφή του στο κοιμητήριο Παπάγου. Απ΄το αρχείο της εφημερίδας μας αντλήσαμε την ιστορική και σημαντική συνέντευξη που έδωσε στον Μάκη Βραχιολίδη τον Απρίλιο του 1986! 28 χρόνια πριν προσέξτε πόσο τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθόριζαν την κάθοδο του εκάστοτε υποψηφίου δημάρχου, αλλά και την αντιπαλότητα που υπήρχε ανάμεσα στις πόλεις του Παπάγου-Χολαργού. Ιδιαίτερη αξία έχουν οι μπηχτές του Βασίλη Μπλαδένη στον τότε δήμαρχο Χολαργού Χ. Σκούρτη:


ΜΠΛΑΔΕΝΗΣ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

Τέσσερα χρόνια Δήμαρχος Παπάγου κι άλλα τόσα ως πρόε­δρος της κοινότητας, σήμερα ο κ. Μπλαβένης είναι ένας από τους ισχυρότερους Δημάρχους σε ποσοστό δύναμης στο προάστιο του. Στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αν τελικά επαναϋποδειχθεί η υποψηφιότητα του από τη ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα θριαμβεύ­σει στου Παπάγου, αναλαμβάνο­ντας εκ νέου τη Δημοτική αρχή.
Σε ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη, μιλά για τα προβλήματα του προα­στίου του, τις επιτυχίες του ως Δήμαρχος και τους μελλοντι­κούς οραματισμούς του.
Μ.Β. Σύμφωνα με τους υπολο­γισμούς σας, κε Δήμαρχε, στον Παπάγο, πόσοι είναι οι συνδυα­σμοί που αναμένεται να κατέλ­θουν στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές;
ΔΗΜ. Ακόμη είναι νωρίς να κά­νω οποιεσδήποτε προβλέψεις-Πάντως. είναι γεγονός ότι ο» δύο σίγουροι συνδυασμοί θα swa του ΠΑΣΟΚ κατής ΝΔ.  "Ίσως υπάρξουν και άλλα θα κατέλθουν ανεξάρτητοι. Αλλά από τη στιγμή που τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη ΝΔ δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση για το αν θα επαναϋποστηρίξει τον νυν δήμαρχο ή όχι, δεν μπορώ ακόμη να είμαι σίγουρος.
Μ.Β. Το ΠΑΣΟΚ στου Παπάγου δεν έχει ιδιαίτερες προσβάσεις δι’ αυτό και δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Εσείς πιστεύετε ότι στις ερχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βελτιώσει τη θέση του;
ΔΗΜ. Δεν μπορεί ότι μπορεί να βελτιώσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Ή θα διατηρήσει το ίδιο ποσοστό ή αυτό θα μειωθεί. Κι’ αυτό γιατί εδώ στον ΠΑΠΑΓΟ το ΠΑΣΟΚ έχει διασπασθεί. Ένας Κονταξής αρχιτέκτονας διεχώρησε τη θέση του απ’αυτό.
Μ.Β. Ο δικός σας συνδυασμός κύριε δήμαρχε δεν έχει δείξει σημεία διάσπασης;
ΔΗΜ. Δεν έχουμε συνδυασμό που να έχει διασπασθεί. Διότι κα­τεβήκαμε στις προηγούμενες ε­κλογές δύο υποψήφιοι προσκεί­μενοι προς τη Ν.Δ. χωρίς κανείς απ' αυτούς να υιοθετηθεί από τη Ν.Δ.
Μ.Β. Στα χρόνια που ήσασθε Δήμαρχος στον Παπάγο κε Μπλαδένη, μπορείτε να μου πεί­τε σε γενικές γραμμές τι επιτύ­χατε;
ΔΗΜ. Διεμορφώθη ο χώρος μέ­σα στο πάρκο 100 στρεμμάτων, έ­χει γίνει το θέατρο, ο χώρος όλος έχει εξωραϊσθεί με πλακοστρώ­σεις, με ύδρευση και ηλεκτροφω­τισμό. Εναπομένει το μισό τμήμα του πάρκου.
Έγινε εξωραϊσμός της πλα­τείας της Αγ. Σκέπης. Κατεβλήθη σημαντική προσπάθεια ν" αρχί­σουν εργασίες με γοργό ρυθμό του νεκροταφείου. Ήδη γι' αυτό το έργο μέχρι στιγμής έχουν ξο­δεύει 72.000.000 δρχ. Έχει γίνει η αποχέτευση της πόλεως. Βελ­τιώθηκε ο ηλεκτροφωτισμός του προαστίου μας, νέοι δρόμοι α­σφαλτοστρώθηκαν.
Μ.Β. Είσθε δεδηλωμένος αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση γι’ αυτό τον λόγο δεν  τον λόγο δεν συμπαρίσταται στα προγράμματά σας όπως θα έπρεπε;
ΔΗΜ: Η κυβέρνηση είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι επιχορηγεί κατά τρόπο αξιοκατάκριτο τους δημάρχους που πρόσκεινται στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.  Συγκεκριμένα ο δήμος Χολαργού έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα εν αντιθέσει με τον Δήμο Παπάγου. Όταν παίρνει αυτός 30.000.000  ο δήμος Παπάγου παίρνει 2.000.000 δρχ. και επανειλημμένως ερώτησα γιατί; Και μου είπαν: «διότι είναι τριπλάσιος του Παπάγου». Αν είναι τριπλάσιος του Παπάγου, τότε ο Χολαργός πρέπει να παίρνει 6.000.000
όχι 30.000.000 δρχ. Τα δε χρήμα­τα τα οποία σπαταλά ο Δήμος Χο­λαργού είναι υπέρογκα.
Μ.Β. Εσείς πώς εξηγείτε ότι ο Δήμος Χολαργού κατασπαταλά τόσα πόσα;
ΔΗΜ. Βλέπω και παίρνει από τις επιχορηγήσεις. Έχω ένα χα­ρακτηριστικό παράδειγμα: οι πλακοστρώσεις που κάναμε στο πάρκο Παπάγου, εστοίχισαν στον Δήμο μας 2.000 δρχ. το τετραγω­νικό μέτρο, ενώ οι αντίστοιχες πλακοστρώσεις στον Δήμο Χο­λαργού και δη στην Παναγία Φα­νερωμένης, κόστισαν 4.200 δρχ. το τ.μ. Εξαρτάται από το πώς θα κάνεις τον διαγωνισμό. Εγώ δεν πάω να εξυπηρετήσω κάποιο δικό μου εργολάβο όπως συμβαίνει με τον δήμο Χολαργού.
Μ.Β. Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύετε ότι η Ν.Δ. έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να ελπί­ζει βάσιμα στην ανατροπή του ΠΑΣΟΚ;
ΔΗΜ. Ήδη με τη σημερινή δυ­σμενή οικονομική κατάσταση πι­στεύω ότι το ποσοστό της Ν.Δ. έχει αυξηθεί και στις προσεχείς εκλογές θα υπερβή το 50% ανα­λαμβάνοντας έτσι τη διακυβέρ­νηση της χώρας. Μ.Β. Νομίζετε ότι οι Τοπικές Επιτροπές έχουν το δικαίωμα να υποδεικνύουν τις υποψηφιότη­τες των δημάρχων στους εκά­στοτε δήμους;
ΔΗΜ. Οι Τοπικές Επιτροπές κατόπιν της τελευταίας ομιλίας του προέδρου του κόμματος της Ν.Δ. ουδεμία αρμοδιότητα έχουν να αναμιγνύονται εις τα της ε­κλογής των δημάρχων. Έχουν ό­μως υποχρέωση να υποστηρί­ξουν τον υποδειχθέντα από τη
Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο. Τα κα­τάλληλα όργανα για την εκλογή αυτή είναι η ΝΕΤΑ και η ΚΕΤΑ.
Μ.Β. Αυτές τις μέρες μονο­δρομήσατε όλους τους δρόμους του Παπάγου, μια αλλαγή που προκάλεσε διάφορα σχόλια. Πού αποσκοπούσε η ενέργεια σας αυτή;
ΔΗΜ. Κατ' αρχήν πρέπει να πω, ότι η ενέργεια δεν ήταν δική μας. Η απόφαση για τη μονοδρόμηση των οδών του Παπάγου ανήκει στο υπουργείο δημοσίων έργων. Εμείς, ως δήμος υποστηρίζουμε το γεγονός, που αποσκοπεί στην απελευθέρωση των δρόμων από την ασφυκτική κυκλοφορία. Μια κυκλοφορία που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ιδιαίτερα αφόρη­τη από την κίνηση στο κέντρο χιλιά­δων αυτοκινήτων, προερχόμενα κυρίως από τον περιφερειακό της Κατεχάκη.
Βέβαια στην αρχή θα υπάρξει δυσφορία στους οδηγούς αλλά αυτή μέχρι να συνηθίσουν τον νέο τρόπο κίνησης των αυτοκινή­των. Ήδη σε κάθε δρόμο υπάρ­χουν χάρτες που ενημερώνουν σχετικά τους οδηγούς. Δεν σας κρύβω ότι από τις πρώτες μέρες που εφαρμόστηκε το μέτρο επι­τεύχθηκε μείωση της κυκλοφο­ρίας στο κέντρο του Παπάγου κα­τά 50%.
Μ.Β. Σε περίπτωση επανεκλο­γής σας ως δήμαρχος Παπάγου, σε ποιά έργα θα δώσετε πρώτιστη σημασία στο προάστιο σας;
ΔΗΜ. Πρέπει να φτιάξουμε ένα πνευματικό - πολιτιστικό κέντρο, ένα κέντρο νεότητας και δημοτι­κό μέγαρο. Είναι τρία έργα που πρέπει να τεθούν σε άμεση ε­φαρμογή.


2 σχόλια:

  1. Ηταν ο καλύτερος Δήμαρχος & Κοινοτάρχης που πέρασε από του Παπάγου. Ασύγκριτα καλύτερος από τον σημερινό. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΗ Ο ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΜΕ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ , ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή