Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ! ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΓΑΡ!

 Ένα θέμα που το αναδεικνύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό από αυτήν εδώ την εφημερίδα, ενώ εξαιτίας μας το έκανε θέμα στη Βουλή και ο Τέρενς Κουίκ. Άρχισαν σιγά-σιγά και άλλα blogs να το επισημαίνουν και να το αναδεικνύουν. Πρόκειται για το εθνόσημο το οποίο το έβαζαν στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ανάποδα και με λάθος σταυρό, ενώ η ΕΠΟ αρνιόταν να το αλλάξει! Φαίνεται όμως ότι η επιδημία πέρασε και στην εθνική μπάσκετ η οποία έφτασε στο σημείο να το καταργήσει εντελώς, διατηρώντας μόνο τα σήματα της FIBA και της Eurobank! 

Ενώ η εθνική Ελλάδος που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό επί Γκάλη είχε τη γνήσια ελληνική σημαία  στο πέτο των αθλητών (πάνω φωτό), εμπνεύστηκαν και ωθήθηκαν από αυτή για να φτάσουν στον τελικό, να κερδίσουν τη θηριώση Σοβιετική Ένωση και να κατακτήσουν το Euro, η σημερινή εθνική μπάσκετ αφαίρεσε τελείως το εθνόσημο από τις φανέλες των παικτών! Ήρθε λοιπόν ως θεία δίκη ως φυσική τιμωρία της ομάδας η οποία αποκλείστηκε πρόωρα από την Σερβία και τη συνέχεια του μουντομπάσκετ. Και καλά να πάθει. 

Δείτε λοιπόν γιατί αποκλείστηκε η εθνική μπάσκετ στο θέμα, όπως το παρουσιάζει το πατριωτικό blog  ΘΑΝΟΣ.

Πού είναι το εθνόσημο από τις φανέλλες των διεθνών μας;

Πέρα από την αγάπη που τρέφουμε όλοι οι Ελληνες για την Εθνική μας ομάδα και ιδιαιτέρως για την Εθνική μας του Μπάσκετ οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι άλλοι παίζουν παιχνιδάκια προδοσίας ακόμα και πάνω σε αυτήν....


Τι είδους λοιπόν παράλειψη είναι το ότι απουσιάζει από τις φανέλλες των αθλητών μας το εθνόσημο;

Μήπως έχετε την εντύπωση ότι επειδή αναγράφεται (υποχρεωτικώς από την FIBA) το όνομα της χώρας HELLAS στην πρόσοψη της φανέλλας τελειώνει και η υποχρεώση μας....

Η πρώτη και θρυλική Εθνική μας ομάδα του 1987. Χωρίς χορηγούς και με εθνόσημο....
Κύριοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης όπως παρατήρησα οι υπόλοιπες χώρες φέρουν στις φανέλλες τους τα προβλέπόμενα αλλά και το εθνόσημό τους....

Μήπως η δική μας δεν είχε χώρο να μπεί;

Μά όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει εμφανής (άπλετος) στο κέντρο και ακριβώς πάνω από την λέξη HELLAS....

Εντάξει βάλατε το σήμα της FIBA λόγω υποχρέωσης....
Δεξιά υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας κατασκευής της στολής και φυσικά κάτω από τον αριθμό ο μεγάλος απατεώνας (συγνώμη χορηγός ήθελα να πω...) η EUROBANK....

Το εθνόσημο όμως που είναι;
Γιατί λείπει το πιο απαραίτητο εθνικό σήμα της ομάδας που αγωνίζεται κάτω από τον τιμητικό τίτλο Εθνική Ελλάδος;

Σημεία των καιρών το εθνόσημο χάθηκε και ο χορηγός σε πρώτο πλάνο...
Παρακαλούμε να διορθωθεί άμεσα στους προσεχείς αγώνες, γιατί δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα την στιγμή που τα παιδιά της Εθνικής μας δίνουν τον υπερπάντων αγώνα.... 

2 σχόλια:

  1. Μάκη φοβερό θέμα είναι αυτό που αφορά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας και κυρίως που δεν έχει το εθνόσημο με την ελληνική σημαία που δεν υπάρχει μπροστά στις φανέλες της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Όσο για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το σήμα είναι τραγικό!

    Και κάτι ακόμα: Είναι απαράδεκτο στην φανέλα της εθνικής μπάσκετ να είναι το εθνόσημο η ελληνική σημαία στα πλευρά των παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάκη θα σου όμως ότι αυτή η φωτογραφία με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά ήταν πριν γίνει Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ το 1987 στην Αθήνα που έγινε στο ΣΕΦ. Αν κοιτάξεις σε φωτογραφίες και το βίντεο τον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987 θα δεις δυστυχώς ότι είχε το ψεύτικο σήμα με τα δύο κοντάρια όπως και στο Ευρωμπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας που έγινε το 1989 στο Ζάγκρεμπ και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Το σήμα αυτό παύθηκε τελευταία φορά στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής το 1990.

    Μετά δεν είχαν οι φανέλες της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ δεν είχαν σήμα στα επόμενα Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ. 'Εβαζαν κατά διαστήματα το σήμα της ΕΟΚ για εθνόσημο!

    Το εθνόσημο με την ελληνική σημαία μπήκε στις φανέλες της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ το 2005 στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας που πήρε το χρυσό μετάλλιο και το 2006 στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Από το 2007 μέχρι σήμερα άρχισαν να κόβουν το εθνόσημο με την ελληνική σημαία και κατέλληξε να μην υπάρχει μπροστά στις φανέλες της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ και να καταλήξει η ελληνική σημαία στα πλευρά των παικτών για να μην φαίνεται γιατί έτσι θέλει η ΝΤΠ.

    Πάντως το σωστό εθνόσημο με την ελληνική σημαία είναι όπως ήταν στις φανέλες της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ το 2005 στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας που πήρε το χρυσό μετάλλιο και το 2006 στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας που πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή