Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ EUROGROUP ΖΗΤΑ ΚΙ' ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔEΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ!

Πληροφορίες για ραντεβού Τρόικας-Χαρδούβελη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 

Πίεση προς την ελληνική πλευρά να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα Μνημόνια άσκησαν προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι υπόλοιποι 17 υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup στην άτυπη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο. 

Τα μέλη του Eurogroup ζήτησαν από τον κ. Χαρδούβελη να επισπευθεί η εκτέλεση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που εκκρεμούν και οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα οικονομικά (εργασιακά, ασφαλιστικό, Δημόσιο κλπ.).
Με ιδιαίτερη έμφαση, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζήτησαν από την ελληνική αντιπροσωπεία να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2015 όλες οι δεσμεύσεις του ελληνικού προγράμματοςτ ο οποίο τελειώνει το Δεκέμβριο του 2014. 

Με απλά λόγια, οι ευρωπαίοι εταίροι ζήτησαν να εφαρμοστούν ταχύτατα όχι μόνο τα προαπαιτούμενα της τρέχουσας αξιολόγησης (αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο) αλλά κι εκείνα που έχουν συμφωνηθεί - προβλεφθεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ των συνομιλιών από πλευράς των δανειστών αναμένεται να ηγείται ο γνωστός μας Πόουλ Τόμσεν.. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα διαρθρωτικά, Απευθυνόμενος στους 17 συναδέλφους του και αφού τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απ' τις πρώτες χώρες στον πίνακα του ΟΟΣΑ με τους «πρωτοπόρους» στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι για την υιοθέτηση των διαρθρωτικών αλλαγών «χρειάζεται να υπάρχει στήριξη της κοινωνίας και αυτό θα γίνει μόνο  εφ' όσον οι πολίτες δουν το βιοτικό τους επίπεδο να ανεβαίνει».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι επενδύσεις και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου