Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..."!

Η κυβέρνηση παραβιάζει ενσυνείδητα το Σύνταγμα επί 3 χρόνια τώρα", τόνισε πριν από λίγο στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Δημητρόπουλος, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τις παράνομες αντικειμενικές αξίες με τις οποίες καταχρέωσε τους πολίτες (ΕΝΦΙΑ κ.α.). Ο κ. Δημητρόπουλος επισήμανε ότι είναι πρωτοφανές στα χρονικά η κυβέρνηση να παραβιάζει ενσυνείδητα το Σύνταγμα σε βάρος των πολιτών! Είπε επίσης πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι υποχρεωμένη βάσει του άρθρου 95 του Συντάγματος να εφαρμόσει την απόφαση του Στε σύμφωνα με την οποία...

​υποχρεώνει το ελληνικό κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές μέσα σε διάστημα 180 ημερών.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του και το star.gr ,το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, μετά από προσφυγή που έγινε από στελέχη, φίλους και τον Πρόεδρο της Δράσης Θόδωρο Σκυλακάκη, με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο της Δράσης Τάσο Αβραντίνη, υποχρεώνει το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών.
Η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με τη Δράση «θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο σε περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν. Αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της επίμονης εκστρατείας της Δράσης για την παράλογη φορολογία των ακινήτων». 
«Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς» δήλωσε σχετικά οκ.Σκυλακάκης.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!!!!!ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή