Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ! ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΡΔΙΑ,ΚΛΑΨΤΕ!

Πήγαμε στο  Μετρό του Χολαργού για να δούμε από κοντά τους δυο άστεγους που κατασκηνώνουν στο σημείο. Απουσίαζαν και οι δύο, ήταν κάπου εκεί κοντά, ωστόσο φωτογραφίζοντας τα πράγματά τους, θα δείτε κι εσείς, μαζί με το δράμα που περνούν και την πίστη που έχουν στον Θεό, τουλάχιστον ο ένας από αυτούς. 


Ραγίζει ο καρδιά σου, όχι μόνο για την τραγωδία που βιώνουν αλλά και για τη δύναμη ψυχής τους. Πώς είναι δυνατόν να επιβιώνουν κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες; Έξω, αυτή την ώρα βρέχει, κι εκεί που δεν μπορεί ν΄αντέξει άνθρωπος μέσα στην υγρασία και τη βροχή, μόνον όσοι έχουν ψυχικό σθένος και πίστη στον Θεό θα μπορούσαν ν' ανταπεξέλθουν αυτές τις αντιξοότητες. 
Προσέξτε ποια είναι η...περιουσία του άστεγου Αλβανού ρομά, που εκτός των άλλων αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας: το πόδι του έχει μόνιμη πληγή και περπατά με πατερίτσα. Ας πάει ο φακός πιο κοντά στην πατερίτσα. 
Τάμα και κομποσκοίνι, αλλά και χάπια, πολλά χάπια. Το τάμα πρέπει να είναι για το πόδι του το οποίο κινδυνεύει να του το κόψουν, μια και η πληγή δεν κλείνει...Καφές και νερό είναι η...τροφή του. 
Πάμε και από την άλλη πλευρά και δείτε...
Εικόνισμα της Παναγίας με τον Χριστό βρέφος αλλά κι ένα βιβλιαράκι "Τι διδάσκεη Πράγματι η Αγία Γραφή;¨είναι η μόνιμη...συντροφιά του άστεγου ρομά! 
Σκηνές που συγκλονίζουν και ραγίζουν καρδιές. Αυτός ο άστεγος μοιάζει εγκαταλειμμένος από τους ανθρώποους. Πεταμμένος στον δρόμο, απόβλητο της κοινωνίας, με απούσα την Εκκλησία, τον Δήμο, την Αστυνομία! 
Κι όμως, έχει πίστη στον Θεό, στην Παναγία και διαβάζει την Αγία Γραφή! 
Συγκλονισμός ψυχής για όσους έχουν στάλα ευιαθσησίας. 
Λίγα μέτρα πιο κάτω βρισκόταν ο χώρος του άλλου άστεγου. Δεν είχε εικόνες, αλλά ένα κουτί στο οποίο έχει δημιουργήσει ένα στόμιο για να δέχεται την βοήθεια των περαστικών. Στο καρότσι του Σκλαβενίτη και στο τελάρο πιο πέρα βάζει ό,τι μπορεί να του φανεί χρήσιμο. 
Η πατερίτσα που φαίνεται να έχει και αυτός, μας έκανε εντύπωση. Δεν φαίνεται να έχει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλβανός, μιας και χθες τον είδαμε να κυνηγάει δυο τσιγκανάκια που τον πείραξαν. 
Σε κάθε περίπτωση ό,τι βλέπετε όσο αληθινό είναι, άλλο τόσο είναι τραγικό 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου