Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ: ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΛΕΝΕ "ΠΑΡΩΝ" ΑΝΤΙ "ΠΑΡΟΥΣΑ"!

Η γυναίκα απαγορεύεται να δηλώνει"παρούσα" και εξαναγκάζεται να λέει "παρών"! Ο δε εξυπνάκιας Ιορδάνης Τζαμτζής διόρθωνε όσες φώναζαν "παρούσα", με το "παρών" φωνάζοντάς τις: "να μάθετε γραμματική'!!! 
Ωστόσο, ο Γιώργος Μιχαηλίδης από το Koolnews.gr επισημαίνει ότι είναι λάθος οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας να λένε "παρούσα" και ότι οι βουλευτές πρέπει να φωνάζουν «παρών». Γιατί το «παρών» δεν δηλώνει παρουσία, αλλά ψήφο. Έτσι δεν δικαιολογείται η... 


«θηλυκοποίηση» της λέξης «παρών», διότι πολύ απλά οι γυναίκες ψηφίζουν το «παρών» και δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους τους πως βρίσκονται στην αίθουσα! 
Εμείς διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια. Αν είναι να αλλάξουμε τη σημασία του όρου "παρών" και να πούμε ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας το "παρών" παρά το ότι υπό κανονικούς όρους δηλώνει παρουσία, χάνει τη σημασία του και ερμηνεύεται ως μια διαφορετικού είδους ψήφος, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά! 
Θα μας τρελάνουν τελείως! Το "παρών" έστω και αν είναι μια διαφορετικού είδους ψήφος, δεν παύει να δηλώνει την παρουσία. Δηλαδή "δηλώνω την παρουσία μου και δεν ψηφίζω τίποτε άλλο παρά μόνον φωνάζω παρών ή παρούσα, αρνούμενος να ψηφίσω ναι ή όχι"! 
Λένε δε οι έξυπνοι σαν τον Τζαμτζή ότι το "παρών"  δεν προσβάλλει ούτε υποτιμά το γυναικείο φύλο! Τι λέτε ρε παιδια; Σε αυτό τον τόπο αλλάζουμε τη σημασία των λέξεων κατά το δοκούν αλλά μάλλον ο σχεδιασμός είναι προφανής: πάμε σε άλλες καταστάσεις, γυρίζουμε πίσω και σε αυτό το θέμα. Θα δείτε πως σιγά-σιγά θα υποτιμάται όλο και περισσότερο η γυναίκα και θα συρρικνώνονται τα δικαιώματά της!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου