Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Όσοι γνωρίζουν να διαβάζουν τον...αττικό ουρανό και τις κινήσεις των νεφώσεων μιλούν με σιγουριά ότι σε λίγες μέρες θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας! 
Δείτε στα περισσότερα το γιατί...


Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ο ουρανός αρχίζει και γεμίζει με σύννεφα θυσσάνους αλλά και Υψιστρώµατα (altostratus): Έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι είναι τα μεν και τι τα δε. 
Οι θύσανοι είναι τα ανώτερα νέφη που ευρίσκονται σε ύψη από 6-12.000 μέτρα και συχνά η εμφάνισή τους υποδηλώνει την αλλαγή του καιρού. 
Τα υψιστρώµατα είναι νέφη που αναπτύσσονται από τα 2 ως τα 5 km ύψος και καλύπτουν εκτεταµένες περιοχές. Αποτελούνται τόσο από σταγόνες νερού όσο και απο παγοκρυστάλλους. Συχνά διακρίνουµε τον ήλιο πίσω από τα υψιστρώµατα σαν µέσα από θαµπό γυαλί. ∆ίνουν συνήθως σηµαντικά ποσά βροχής και χιονιού.  
Προσέξτε στη φωτογραφία τα διαφορετικά ύψη στα οποία σχηματίζονται οι συστάδες των νεφώσεων. Οργανωμένο σύστημα. και όποιοι βλέπουν από το πρωί τον σχηματισμό των νεφώσεων πάνω από τον αττικό ουρανό μπορούν να καταλάβουν το τι έρχεται. Τα νέφη είναι θύσσανοι και υψιστρώματα. Ο ήλιος περνάει ανάμεσα από αυτά, είναι πολύ λεπτά και ήδη άρχισαν να δημιουργούν ένα...δαχτυλίδι γύρω από το λεκανοπέδιο της Αττικής και να "κλείνουν" τα βουνά της Πεντέλης, του Υμηττού και της Πάρνηθας. 
Όλος αυτό ο νεφοσκεπής σχηματισμός υποδηλώνει εκτός από το δυνατό κρύο ότι θα πέσει πολύ χιόνι και μάλιστα και στο κέντρο της Αθήνας. 
Ίδωμεν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου