Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ...ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ...ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!

Το θέμα δεν είναι καινούργιο αλλά παλαιό. Μάλιστα, υπάρχουν αναγνώστες οι οποίοι μας πιέζουν εδώ και καιρό να το αναδείξουμε. Ωστόσο δεν το είχαμε θίξει μέχρι σήμερα. Όταν όμως λάβαμε mail από αναγνώστη μας ο οποίος μας πικάρισε λέγοντας ότι "γιατί δεν λέτε ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει στη διάθεσή του όχι μία αλλά δύο εφημερίδες; Γιατί κάνετε την πάπια; Επειδή μήπως σας συνδέει φιλία με τα συγκεκριμένα πρόσωπα; Τότε και η δική σας ενημέρωση χειραγωγείται " , μας άναψε τα λαμπάκια! ¨


Εμείς είμαστε ελεύθεροι κύριε αναγνώστα και τα λέμε όλα έξω από τα δόντια. Δώσαμε ένα εύλογο περιθώριο, τόσο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Οικονόμου όσο και στην Αντιδήμαρχο κα Χρύσα Παρίση, να καταλάβουν ότι δεν συνάδει (για ηθικούς κυρίως λόγους) ενώ κατέχουν τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ και της Αντιδημάρχου αντίστοιχα, παράλληλα να κάνουν και τον εκδότη-δημοσιογράφο! Ωστόσο, όχι μόνον δεν έχουν καταλάβει το λάθος τους αλλά χρησιμοποιούν την θέση εξουσίας που κατέχουν για να αυγατίζουν τις διαφημίσεις των εφημερίδων τους!  Οι διαφημίσεις πέφτουν...βροχή από τους τοπικούς επιχειρηματίες, τόσο προς την εφημερίδα του κ. Οικονόμου όσι και προς εφημερίδα της Αντιδημάρχου κ. Παρίση!

Και ερωτάται: είναι νόμιμο και παράλληλα ηθικό αυτό που συμβαίνει; Είναι ίσοι ή παντελώς αθέμιτοι οι όροι ανταγωνισμού ανάμεσα στις τοπικές εφημερίδες και στις δύο εφημερίδες των τοπικών αρχόντων; Ένας τοπικός επιχειρηματίας θα διαφημιστεί πολύ ευκολότερα στις εφημερίδες των Οικονόμου-Παρίση, παρά στις υπόλοιπες τοπικές εφημερίδες. Η άποψη του "θέλω να τα έχω καλά με τη Δημοτική Αρχή, γι' αυτό διαφημίστηκα σε αυτή" , δόθηκε και στη δική μας εφημερίδα η οποία ...έφαγε πόρτα από επαγγελματία που προτίμησε να διαφημιστεί στην εφημερίδα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!!!
Ο Δημήτρης Οικονόμου, δεν διαφημίζει μόνον τον εαυτό του από την εφημερίδα του (φωτό πάνω αριστερά). Το έντυπό του κατακλύζεται από διαφημίσεις τοπικών επιχειρηματιών και δημοτικών συμβούλων! Στο 12σέλιδο τεύχος του, οι 7 1/2 σελίδες ήταν γεμάτες από ρεκλάμες. Δηλαδή εφημερίδα-διαφημιστικό έντυπο, εις υγείαν των δημοτών!  
Το ίδιο ακριβώς μας είπαν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι προτίμησαν να στείλουν τις ευχές τους από τις εφημερίδες των κ.κ. Οικονόμου-Παρίση! Με άλλα λόγια, η νοοτροπία "μαζί τρώμε και τα πίνουμε" ή "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου, πάλι δικά μου" , είναι αυτή που φαίνεται να κυριαρχεί σε κάποιους μέσα στον δήμο! 
Ακόμη και ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρίσεις γεμίζουν τις σελίδες της εφημερίδας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού. Οι  τοπικοί επιχειρηματίες, ενστικτωδώς απευθύνονται στην εφημερίδα που εκπορεύεται από τη Δημοτική Αρχή, γιατί το κύρος της είναι αδιαμφισβήτητο. Προφανώς αυτό θα τονίζει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΣ προς τους τοπικούς επιχειρηματίες, για να έλξει ευκολότερα διαφημίσεις. Το τελευταίο άλλωστε φύλλο της εφημερίδας του αποδεικνύει του λόγου το αληθές! Η επιχείρηση του κ. Οικονόμου αυγαταίνει με το κύρος του Δήμου! Ο τοπικός Τύπος μπαίνει στο περιθώριο χάριν των εφημερίδων της Αντιδημάρχου και του Προέδρου του ΔΣ! Ζήτω η Δημοτική Αρχή!

Αν οι κ.κ. Οικονόμου-Παρίση δεν είχαν την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού και της Αντιδημάρχου του δήμου αντίστοιχα, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ας έβγαζαν και δύο εφημερίδες ο καθένας τους. Από την ώρα όμως, που όχι μόνον είναι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά κατέχουν τα ηνία της δημοτικής αρχής και μάλιστα τις δυο πιο ισχυρές θέσεις του δήμου, τότε μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του τοπικού Τύπου. Άρα, ο δήμος ελέγχει και χειραγωγεί την ενημέρωση των πολιτών!  
Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, όντας επαγγελματίας δημοσιογράφος κι εκδότης τα τελευταία 20 χρόνια, από την ώρα που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, με δημόσια δήλωσή του ανέστειλε την έκδοση της εφημερίδας του, λέγοντας ότι "ψηφίσθηκα από τους δημότες και εξελέγην για να υπηρετήσω την τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορώ παράλληλα να κάνω και τον εκδότη-δημοσιογράφο"! Έτσι, απλά, ντόμπρα και έντιμα! Και προσέξτε: Ο Χάρης δεν είχε κανένα λόγο να "κλείσει" την εφημερίδα του, διότι δεν έχει πόστο εξουσίας, είναι απλός δημοτικός σύμβουλος! Και όμως, το ήθος του τού επέβαλε να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας του. 
Μπορείτε να κάνετε σύγκριση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου με τους κ.κ. Οικονόμου Παρίση, οι οποίοι από θέσεις εξουσίας όχι μόνο δεν έχουν σκεφτεί να διακόψουν την έκδοση των εντύπων τους, αλλά όπως αποδεικνύεται, χρησιμοποιούν το κύρος της εξουσίας τους, για να αυγατίζουν διαφημίσεις σε βάρος του υπόλοιπου τοπικού Τύπου!   
Και κάτι τελευταίο: Όπως βλέπουμε στο έντυπο του κ. Οικονόμου, παρελαύνουν όχι μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοί του αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος οποίος στέλνει τις ευχές του διά του Πρέδρου του ΔΣ!!!
Κύριε Δήμαρχε,
ευελπιστούμε να καταλάβετε τη διάσταση του θέματος. Διότι δεν είναι μόνον ηθικό. Δημιουργούνται και εντυπώσεις ευρύτερες στην κοινή γνώμη. Διότι κάποιος μπορεί να ρωτήσει με νόημα: "Μήπως ανάμεσα στους δημοτικούς σας συμβούλους υπάρχει και εργολάβος; Να του δώσετε απευθείας τις δουλειές χωίς να χρειάζονται διαγωνισμοί και τα ρέστα...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου