Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

...Η κ. Βούλτεψη, βουλευτής της ΝΔ και …στύλος της Ορθοδοξίας, επεσήμανε με νόημα πως ο νέος πρωθυπουργός είναι ο μόνος που δεν ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο! Σωστά! Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε πως σύσσωμα τα στελέχη της ΝΔ, πρόταξαν τα στήθια τους, για να …προστατέψουν τις θρησκευτικές αξίες των Ελλήνων! Ο …θρήσκος κ. Χατζηδάκης (της ΝΔ), ως Υπουργός Ανάπτυξης, μόχθησε πολύ ώστε να...


επιτύχει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που επεβλήθη επί εκατονταετίες! Ο θρήσκος συνεταίρος της ΝΔ, κ. Λοβέρδος (του ΠΑΣΟΚ), ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, έδωσε 4 μόρια για …οικογενειακούς λόγους, στους αιτούντες μετάθεση εκπαιδευτικούς που συνήψαν σύμφωνο συμβίωσης! Κι όλα αυτά επιτεύχθηκαν, προφανώς με την Θεία Φώτιση που απέκτησαν τα στελέχη της ΝΔ μετά από ολονύκτιες αγρυπνίες και ατέρμονες νηστείες! Η προσήλωσή τους στα ιερά και τα όσια της φυλής και το πνεύμα Χριστιανικής ταπεινοφροσύνης που τους διακατείχε, ήταν τόσο ισχυρά που τους καθοδηγούσαν ώστε, μετά από πολλή προσευχή, να παραχωρούν ταπεινά όλα, όσα οι ξένοι δανειστές απαιτούσαν! Κάπως έτσι κατάφεραν κι …έσωσαν τελικά την Ελλάδα! Προφανώς για να την παραχωρήσουν ακέραιη στα ξένα αφεντικά τους. Συμφωνείτε κυρία Βούλτεψη; 
Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα. Προφανώς συμφωνεί! Αλλιώς δεν θα εξαπέλυε επίθεση στο νέο πρωθυπουργό, για τον πολιτικό του όρκο. Αλλά για να τελειώνει το παραμύθι της υποκρισίας από διάφορους πολιτικούς καθώς και «πιστούς Χριστιανούς». Δεν έχω καμμία ταύτιση με τις θρησκευτικές απόψεις του κ. Τσίπρα. Είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος. Σήμερα! Δεν γεννήθηκα όμως χθες! Θυμάμαι με πολλή θλίψη τη δική μου απιστία και τα δικά μου ειρωνικά σχόλια και «ευφυολογήματα» για τη Θρησκεία μας και τον ίδιο τον Χριστό μέχρι που ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία, να Τον πλησιάσω μετά από ένα προσωπικό ισχυρό στραπάτσο. Αν όσοι κατηγορούν τον κ. Τσίπρα, αισθάνονται καλύτεροι απ’ αυτόν, ας αναλογιστούν την παραβολή, «Τελώνου και Φαρισαίου»! Αν όμως την παλληκαριά που επιδεικνύουν στα λόγια, τόσο αυτός όσο κι ο κ. Καμένος, την αποδείξουν στην πράξη, είμαι σίγουρος πως ο Θεός θα βοηθήσει και τους δύο για το καλό του τόπου. Αξίζει εδώ να τονισθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μπορούσε να συγκυβερνήσει με το θολό «Ποτάμι» του κ. Θεοδωράκη και να έχει πλειοψηφία, πέντε βουλευτών παραπάνω, ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τους ΑΝ.ΕΛ, ανακοινώνοντας τη συνεργασία μαζί τους πριν καν συναντηθεί μαζί του! Για να υποστεί κατόπιν τη σκληρή κριτική, κάθε λογής «προοδευτικών» ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνεργάζεται με ακροδεξιούς»! 
Γα το ζήτημα δε του θρησκευτικού όρκου, ας πάψουν να ανησυχούν οι … ευσεβείς Χριστιανοί όπως η κ. Βούλτεψη αλλά και «απλοί πολίτες», οι οποίοι αρθρογραφούν ή σχολιάζουν, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για την πράξη αυτή. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ. Όπως παραγγέλνει σαφώς ο Κύριός μας, δεν πρέπει να ορκιζόμαστε πουθενά και για τίποτε στο όνομά Του! Κατά λάθος, ο κ. Τσίπρας έκανε το σωστό, παίρνοντας απλώς την ευχή του Αρχιεπισκόπου. Δεν υπήρχε όμως πρόβλημα για όλους αυτούς όταν πολύχρωμοι πολιτικά απατεώνες ορκίζονταν στο ιερό Ευαγγέλιο, καταπατώντας τον όρκο τους όπως και την εντολή του Κυρίου κι εξαπατώντας μετά τον κόσμο με χοντροκομμένα ψέμματα. 
Από την άλλη, η δυσφήμηση συνεχίζεται αμείωτη, κυρίως του κ. Καμένου για τη συνεργασία του με τον κ. Τσίπρα. Τι δεν καταλαβαίνουν, όσοι τάχα ανησυχούν για τη συνεργασία Τσίπρα – Καμένου; Πως αν δεν συνεργαζόταν ο κ. Καμένος, θα τον οδηγούσε κατευθείαν στην «αγκαλιά», του προθύμου κ. Θεοδωράκη με τις γνωστές «προοδευτικές» απόψεις; Αυτό προτιμούσαν οι συγκεκριμένοι «πιστοί»; Διάβασα ένα άρθρο όπου ο συγγραφέας, αναφερόμενος στον κ. Καμένο, τον χαρακτηρίζει «ανεξάρτητο δεκανίκι», διαπιστώνοντας πως «είναι γλυκιά η καρέκλα»! Συμφωνώ με τη διαπίστωση περί γλυκιάς καρέκλας αλλά δεν αφορά τον συγκεκριμένο. Αν επιθυμούσε «καρέκλα», θα την είχε κατακτήσει εύκολα μετά τις εκλογές του 2012, παραμένοντας στη ΝΔ. Αρκεί να …συγχρονιζόταν με τις κολοτούμπες του κ. Σαμαρά, τον Δεκέμβριο του 2011! 
Ως απλός πολίτης που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, εκτιμώ πως όλα τα ΜΜΕ καθώς και η ΝΔ, θα επικεντρώσουν την σκληρότατη κριτική τους κυρίως στους ΑΝ.ΕΛ. Σκοπός, να το εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με το «Ποτάμι» και δυναμώνοντας παράλληλα τη ΝΔ ώστε να επανέλθει, ολοκληρώνοντας το «Χριστιανικό» της έργο, της πλήρους υποδούλωσης της πατρίδας μας στους ξένους δανειστές. 
Νομίζω συνεπώς πως πρέπει, να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, το συγκεκριμένο «κίνημα» των ΑΝ.ΕΛ όπως και η συγκυβέρνηση, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τις «κόκκινες» γραμμές τους και την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών. Έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει σήμερα, καλύτερη εναλλακτική λύση από την συγκεκριμένη, αλλόκοτη πράγματι συμβίωση. 
Ίσως κάνω λάθος κι ο χρόνος δείξει κάτι άλλο αλλά όσο η κριτική που γίνεται στον κ. Καμένο, αφορά τη «γραφικότητα» και τη νοημοσύνη του καθώς και την …πίστη του κυρίου Τσίπρα κι όσο αυτός θέτει ως «κόκκινες γραμμές», Πατρίδα και Θρησκεία και τις τηρεί, εγώ θα τον υπερασπίζομαι. Κι όταν η κριτική προέρχεται από υποκριτές, πολιτικούς ή «πιστούς», δεν θα την αναμασήσω, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, όσων επιδιώκουν να καταστρέψουν την Ελλάδα. Ασφαλώς, πρέπει να του ασκηθεί σκληρή κριτική και θα το πράξω πρώτος, αν αλλάξει στάση. Αλλά ας μην κρεμάσουμε τον κ. Καμένο επειδή δεν ορκίστηκε θρησκευτικά ο κ. … Τσίπρας! 
Δημήτρης 
pentapostagma.gr

4 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΟΒΕΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΘΕΣΗ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΘΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΙΧΑΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ .
    ΦΥΣΙΚΑ , ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ,ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ !!!
    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ "ΚΑΛΟ"
    ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ .
    ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ,ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .

    ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΑΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΩΣ ΔΗΜΙΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΑ ΩΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ , ΤΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !

    ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞ ' ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ , ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ,ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .
    ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΌ ;

    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ .

    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΟΣΗΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ 2,46 % ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ , ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ "ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ" ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛΛ.

    .....ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΟΡΚΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θρησκόληπτο είναι το άρθρο! Ο όρκος επέχει τη θέση υπόσχεσης σε κάτι πνευματικά ανώτερο, μια δήλωση ενάντια στον υλισμό.
    Είναι στοιχείο πολιτισμικό της χώρας μας. Και έχει μια συνέχεια. Ο λαός αποφασίζει πότε αφήνει κάτι και πότε το κρατάει μέσα από μακρόχρονες διαδικασίες ώστε να μην επέρχεται διακοπή αυτής της συνέχειας.
    Εξ άλλου το ίδιο υποκριτικός ήταν και ο όρκος μπροστά στον Παπούλια.
    Αν πετύχει ο Τσίπρας καλώς. Αν αποτύχει αυτή του η εν'έργεια θα του κοστίσει πιστεύω πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή