Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ!

Επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στο άθλιο μέτρο της Τράπεζας Θεμάτων που εφάρμοσε καθ' υπαγόρευση των τροϊκανών, η κυβέρνηση Σαμαρά το οποίο άφηνε στην ίδια τάξη ή μετεξεταστέους και εκτός ΑΕΙ τους...
περισσότερους μαθητές. Ο λόγος ήταν ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν τους Έλληνες...γκαρσόνια τους και δεν χρειάζονται Έλληνες με πανεπιστημιακούς τίτλους.Έρχεται όμως η σημερινή κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος και να προβεί σε σημαντικές αλλαγές: 
Ποιες είναι αυτές, μας το λέει το ρεπορτάζ του news247.gr:

Στις προαγωγικές εξετάσεις στο Γενικό Λύκειο, όπως προβλέπει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας. Ποιος θα είναι ο βαθμός προαγωγής
Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μάιου - Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων. Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.
Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

2 σχόλια:

  1. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ !

    (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

    "ΒΙΖΙΤΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή