Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΗΜΕΡΑ "ΑΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ" ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

1η Μαΐου. Ημέρα «Αν-εργατικής» Πρωτομαγιάς

Σήμερα 1η Μαΐου 2015 ημέρα της Ανοιξης και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δυστυχώς η σκέψη μας δεν είναι στους εργαζόμενους, αλλά στους ανέργους....

Δεν είναι μια γιορτή. Είναι μια μέρα προβληματισμού. Είναι μια μέρα με 1.700.000 άνεργους συμπολίτες μας, που ζουν ανάμεσά μας, απομονωμένοι μέσα σε ένα μαύρο σύννεφο απελπισίας και απόγνωσης.
Είναι μια μέρα προβληματισμού και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που καλείται να κρατήσει με τις δομές και τις δράσεις αλληλεγγύης, την κοινωνία όρθια.
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν μπορεί πια να αρκείται στην βοήθεια προς τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά πρέπει με ωριμότητα να περάσει στην ενεργητική δράση της επανένταξης. 
Μετά από πέντε χρόνια δράσεων αλληλεγγύης πρέπει να περάσει στις δράσεις επανένταξης και υποστήριξης για την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Με την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα αναλάβουν χωρίς επιχειρηματικό κέρδος και με χαμηλό κόστος, υπηρεσίες του δήμου, αλλά και υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνίας μας (δημιουργική απασχόληση παιδιών, γραφειοκρατική υποστήριξη ηλικιωμένων κλπ).
Με την δημιουργία δομών κατάρτισης για την βελτίωση της θέσης των ανέργων στην αγορά εργασίας και την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Με την συγκρότηση γραφείου υποστήριξης ανέργων, ψυχομετρικών μελετών και κατάρτισης CV. 
Με την δημιουργία τράπεζας χρόνου για την στήριξη των ανέργων αλλά και την αποφυγή της αδρανοποίησης τους μέσω της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας.
Με την δημιουργία κυψελών επιχειρηματικότητας.
Με την δημιουργία crowd funding.
Με την ανάπτυξη Εξυπνης Εξειδίκευσης και Χωρικής Ταυτότητας στο δήμο μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί προϊόν προστιθέμενης αξίας που θα φέρει νέες θέσεις απασχόλησης και θα ενδυναμώσει τις τοπικές επιχειρήσεις.
Με την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα και τις ανάγκες της περιοχής μας.
Με την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύνδεσης ανέργων και επιχειρήσεων αλλά και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών Clusters.
Με την ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές, φοιτητές και απόφοιτους.
Ετσι θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε του χρόνου την Εργατική Πρωτομαγιά όλο μαζί ως εργαζόμενοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου