Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ...

"Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη στρατιωτική μας δύναμη οπουδήποτε στο εξωτερικό" δήλωσε πριν από λίγο  ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε απάντηση της πρόθεσης...
ορισμένων ΝΑΤΟϊκών χωρών να ενισχύσουν το ουκρανικό καθεστώς με οπλισμό και στρατιωτικούς συμβούλους που θα εκπαιδεύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
 
"Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη οπουδήποτε στο εξωτερικό, σύμφωνα με το  συνταγματικό  δίκαιο της χώρας" , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά πόσον ο αρχηγός του κράτους δύναται να ασκήσει το δικαίωμά του, και  να ζητήσει από το Συμβούλιο της ρωσικής  Ομοσπονδίας να του επιτρέψει να κάνει χρήση βίας στο εξωτερικό.
 
"Στο πλαίσιο της έκρυθμης κατάστασης στα νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας, βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί κάθε ενέργεια και πράξη που θα προκαλέσει  κλιμάκωση, κάτι όμως το οποίο δεν βλέπουμε  από το Κίεβο", δήλωσε ο Πέσκωφ και είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα τοποθετείται με τέτοιο τρόπο στην ουκρανική διαμάχη
 
Στις ΗΠΑ, ο αναπληρωτής   γραμματέας εθνικής ασφάλειας  Ben Rhodes, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση  "πρόσθετων κεφαλαίων από την Ουκρανία για αγορά οπλισμού" σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
 
"Στο οπλοστάσιο μας υπάρχουν πρόσθετα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αν δούμε μια περαιτέρω  κλιμάκωση της [στρατιωτικής] δράσης της Ρωσίας και των αυτονομιστών", σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος .
 
Επιπλέον, ο ίδιος  εξέφρασε  την πεποίθηση ότι η ΕΕ δεν θα ακυρώσει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Στις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησε σφοδρή επίθεση των ρωσόφωνων στην πόλη Μαρίνκα στην ανατολική Ουκρανία, νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ.
Μέσα στις επόμενες ώρες θα ακολουθούσε μια από τις σφοδρότερες μάχες μεταξύ Ουκρανών κυβερνητικών και ρωσόφωνων μετά τη δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ και η πόλη θα περιέρχετο στον έλεγχο των επαναστατών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του conflict-news, τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής πολεμικής αναμέτρησης δόθηκαν στα μεσάνυχτα της 2 Ιουνίου, όταν μεγάλες φάλαγγες με ρωσόφωνους άρχισαν να κινούνται δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ.
Σε αυτές τις φάλαγγες συμπεριλαμβάνονταν άρματα μάχης Τ-72 και Τ-64, αυτοκινούμενα πυροβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου