Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ-ΤΕΡΑΣ 18 ΚΙΛΩΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ 272 ΚΙΛΑ!

Το μεγαλύτερο νεογέννητο έφερε στον κόσμο παχύσαρκη μητέρα στην Αυστραλία. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί που ανέλαβαν να...

φέρουν εις πέρας αυτόν τον τοκετό, στο Περθ Κινγκ Έντουαρντ Νοσοκομείο της Αυστραλίας. Η γυναίκα βάρους 272 κιλών έφερε στον κόσμο ένα νεογέννητο που ζύγιζε ούτε λίγο, ούτε πολύ 18 κιλά. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που πιθανότατα κατατάσσει το μωρό στα μεγαλύτερα που έχουν γεννηθεί στην ιστορία.
Την είδηση μετέδωσε η εφημερίδα Western Australian Herald που σημείωνε πως το μωρό είναι υγιέστατο. Όπως είναι φυσικό, οι γιατροί χρειάστηκε να προβούν σε καισαρική επέμβαση προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία του νεογνού και της μητέρας του. Μάλιστα οι γιατροί φαίνεται να πίστευαν πως η μητέρα ήταν έγκυος σε δίδυμα ή ακόμη και τρίδυμα.
"Ήρθα αντιμέτωπος με γυναίκες που υπέφεραν από παχυσαρκία αλλά αυτή η γέννα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου ώσπου να πεθάνω" ανέφερε ένας από τους γιατρούς στους δημοσιογράφους. "Πίστευα ειλικρινά πως θα υπήρχαν δύο ή ακόμη και τρία μωρά εκεί" σημείωσε και συμπλήρωσε "αλλά όχι, ήταν ένας μεγάλος, δυνατός άνδρας. Έχει προφανέστατα ένα λαμπρό μέλλον ως παίκτης του ράγκμπι"


Το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ για το μεγαλύτερο μωρό αφορά σε ένα νεογέννητο από τη Νότιο Αφρική που ζύγιζε 17,2 κιλά και γεννήθηκε πριν από 200 σχεδόν χρόνια, το 1839. Οι αναφορές για εκείνη τη γέννα, εξιστορούν πως το αγόρι αυτό μεγάλωσε και έφτασε σε ύψος τα 2,28μ.
Αλήθεια ή κατάφωρο ψέμα;
Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση πριν από μερικούς μήνες, το υπερμεγέθες μωρό έκανε το γύρο του διαδικτύου και μοιράστηκε στο facebook αστραπιαία. Αμέσως οι αντιδράσεις άλλων μέσων ενημέρωσης ήταν έντονες και υποστήριζαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αληθές. Όπως διαβάζουμε στην αμερικάνικη Washington Post, την είδηση κυκλοφόρησε γνωστός ιστότοπος που αρέσκεται στην κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων, απλά και μόνο για τη διασκέδαση.
Το Word News Daily Report, φρόντισε να αποδώσει την είδηση σε αυστραλιανή εφημερίδα (όπως αναφέρεται παραπάνω), που όμως έχει πάψει να κυκλοφορεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.
Η αμερικάνικη εφημερίδα αναφέρει πως σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες το μεγαλύτερο μωρό που έχει καταγραφεί ζυγίζει 10 κιλά, το οποίο είναι βέβαια εξίσου εντυπωσιακό, αλλά μάλλον όχι τόσο εξωπραγματικό όσο τα 18 κιλά της ιστορίας.
Μάλιστα πολλά από τα ξένα site μετέφεραν πως η φωτογραφία του μωρού που κυκλοφόρησε με την είδηση ήταν από ένα μεγάλο μωρό στη Ρωσία, το οποίο όμως γεννήθηκε το 2005 και φυσικά δεν ζύγιζε 18 κιλά, αλλά οκτώ. Αντίστοιχα, όπως σημειώνουν, η φωτογραφία της κυρίας στο καροτσάκι είναι απλώς από παλιότερο θέμα γυναίκας που αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα παχυσαρκία και εισερχόταν σε κλινική για να το αντιμετωπίσει. Τα συμπεράσματα δικά σας...
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου