Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΤΙΓΚΑΣ: 780.000 € ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΙΣ 200!!! ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ!

Δελτίο Τύπου 77

                                                 
                              3 Αυγούστου 2015

780.000 € σε μελέτες του Δήμου, ενώ
 οι οικογένειες στο κοινωνικό παντοπωλείο έφθασαν τις 200.

Σπατάλες- Σπατάλες- Σπατάλες


Η εικόνα της κινούμενης άμμου που εμφανίζει η οικονομία μας, το ...

δημοσιονομικό κενό που εκτιμάται σε 1,8 δις για το 2016 και θα έχει σίγουρα επιπτώσεις και στα οικονομικά των ΟΤΑ, δεν πτοούν τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο. Με μια απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα των δαπανών, χωρίς λεπτομερείς και αιτιολογημένες εκθέσεις κόστους-οφέλους, ο Δήμαρχος, σε ένα μόνο Δημοτικό Συμβούλιο, διέθεσε απλόχερα   780.000 € (επτακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ) για μελέτες, που   "είναι καλό να υπάρχουν", όπως είπε ο ίδιος στο συμβούλιο.

Από αυτά, 195.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια ενός αναρροφητικού σαρώθρου, την ώρα που ο Δήμος μας διαθέτει τρία  (ένα μεγάλο και δύο μικρότερα), ενώ και πέρσι δόθηκαν πολλά χρήματα για την προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού καθαριότητας.  Όσο ψηλά και αν έχουν τεθεί οι στόχοι για την καθαριότητα είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι δημότες δεν τους έχουν αντιληφθεί και στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν έλθει. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό είναι τεράστιο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Από 250.000 € αυξάνεται σε 340.000 € η δαπάνη για την μελέτη ενεργειακής απόδοσης ενός δημοτικού κτιρίου που δεν έχει ακόμη ανεγερθεί.  Πρόκειται για το κτίριο του ΚΑΠΗ Παπάγου και η μελέτη δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Ούτε έχουν γίνει διερευνητικές ενέργειες για πιθανή ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα, ούτε γνωρίζει καν η Δημοτική Αρχή εάν το έργο είναι ώριμο και έχει πιθανότητες ένταξης. Θυμίζουμε πάντως στον Δήμαρχο που υποστήριξε ότι «όσο πιο πολλές μελέτες τόσο το καλλίτερο», ότι  οι μελέτες δεν ισχύουν για πάντα και χρειάζονται επικαιροποίηση, δηλαδή ακόμη αρκετές χιλιάδες ευρώ.
       
Ωστόσο, τα μεγαλύτερα ερωτηματικά δημιουργεί η χρηματοδότηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την εκτέλεση ερευνητικού έργου που έχει σχέση με την στατική επάρκεια κτισμάτων του Δήμου για τους σεισμούς. Όχι κτισμάτων ιστορικών,  ή διατηρητέων, που ίσως θα υπήρχε μία αιτιολογία. Μιλάμε για εγκαταστάσεις που λειτουργούν ήδη (π.χ. το γήπεδο " Αντώνης Τρίτσης ", το Κηποθέατρο που ανακαινίσθηκε πριν λίγα χρόνια, και δημοτικά σχολεία ) και θεωρούμε ότι είναι μεγάλη πολυτέλεια με τις σημερινές συνθήκες να δαπανώνται χρήματα για τη στατική τους επάρκεια.

 Το ποσό των 195.000 ευρώ συν ΦΠΑ 23% θα φθάσει τις 245 000 € και θα το διαχειρισθεί το Πολυτεχνείο.  Θα ρωτήσουμε όμως το Δήμαρχο, πώς η χρηματοδότηση αυτής της έρευνας εντάσσεται στην επίτευξη των στόχων του Δήμου; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων κτισμάτων; Ήταν άμεσης προτεραιότητας;

Την στιγμή που η πατρίδα μας εισέρχεται στην χειρότερη φάση της κρίσης που την μαστίζει και θα οδηγήσει σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, ποιό σκοπό εξυπηρετεί η τεράστια δαπάνη των 780 000 ευρώ, από ίδιους πόρους, για μελέτες και προμήθειες που δεν είναι απαραίτητες για την λειτουργία του Δήμου; Πριν ο Δήμαρχος εκδηλώσει τη γαλαντομία του, με δημόσιο χρήμα, σκέφθηκε άραγε τα τεράστια προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν  κάποιοι συμπολίτες μας;

Μόνον "τυφλός", από οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την αδήριτη ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, μιας πολιτικής διαφορετικής από αυτή που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Δήμος μας. Οι καιροί απαιτούν καινοτόμες δράσεις, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην δημιουργία υπεραξίας, απαιτούν "νέες ιδέες στη νέα εποχή", σύμφωνα με το προεκλογικό σας σύνθημα κύριε Δήμαρχε. Είναι η ώρα να αποδείξετε ότι έχετε σχέδιο αλλά και την ικανότητά σας να κάνετε το σύνθημα πράξη. 

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας  και τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται την αντίφαση ανάμεσα στη εύκολη και απλόχερη διάθεση 780.000 € από το ταμείο του Δήμου και την επίκληση της δήθεν  φιλανθρωπίας για την υποστήριξη των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας. Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην ευοδωθούν οι επιθυμίες της Διοίκησης για κάθε αλόγιστη προσπάθεια διάθεσης χρημάτων για μη αναγκαίες δαπάνες. Το θλιβερό συμπέρασμα είναι:

Σπατάλες-Σπατάλες-Σπατάλες

ενώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι οικογένειες έγιναν 200!



1 σχόλιο: