Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΠ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (οδού Ασπασίας)!

Δελτίο Τύπου 76
                                                        1 Αυγούστου 2015
Κλείνει Οριστικά
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)
στην οδό Ασπασίας στο Χολαργό

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2015 αποφασίσθηκε η οριστική συγχώνευση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με ...

αριθμό 380 Π(Παράρτημα) της οδού Ασπασίας 72 με το ΚΕΠ με αριθμό 380 της οδού 17 Νοέμβρη στο Χολαργό. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης που είχε αρχίσει το 2011 σύμφωνα με την 288/1-12-2011 απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου.
        Όμως αν η απόφαση του 2011 είχε κάποια λογική αιτιολόγηση και η λογική αυτή ήταν η έλλειψη ακριβούς εικόνας για την τότε οικονομική κατάσταση του Δήμου και η ανάγκη περιορισμού των λειτουργικών εξόδων, σήμερα όμως η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα. Για να γίνει καλλίτερα κατανοητή η σημερινή κατάσταση θα σας έλεγα ότι για τα 2 ΚΕΠ (Ελλησπόντου και 17 Νοέμβρη) σε ετήσια βάση πληρώσαμε 22300Ε και μας έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών16000Ε δηλαδή το 75% περίπου. 
Αν λειτουργούσε το ΚΕΠ στην οδό Ασπασίας στο Χολαργό θα είχε τις παρακάτω απαιτήσεις:
Ενοίκιο : Θα δίναμε περίπου 800 Ε χ 12 μήνες= 9600Ε ετησίως και θα μας επιχορηγούσε το Υπουργείο Εσωτερικών με 7000-7200Ε δηλαδή ο Δήμος από ίδιους πόρους θα κατέβαλε 2400-2600Ε.
Προσωπικό: Για να λειτουργεί επί πέντε ημέρες τα πρωί το ΚΕΠ σύμφωνα με το Νόμο θα πρέπει να έχει δύο άτομα. Ήδη τοποθετήθηκε στο Δήμο ένας υπάλληλος ΚΕΠ και επομένως θα χρειαζόταν ο Δήμος να διαθέσει έναν ακόμη, που φυσικά θα είχε λιγότερες δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα εξυπηρετούσε.
Λειτουργικά έξοδα:Ρεύμα, επικοινωνία, γραφικά και λοιπά μικροέξοδα δεν υπερβαίνουν τα 1000Ε μηνιαίως δηλαδή 12000Ε το χρόνο.
Συνεπώς με συνολικά ετήσια έξοδα περίπου 15000Ε το ΚΕΠ Ασπασίας θα μπορούσε να συνεχίσει να προσφέρει τις ιδιαίτερα πολύτιμες υπηρεσίες των Κέντρων αυτών, που αποτελούν ένα πολύ επιτυχημένο θεσμό για τους πολίτες και την κοινωνία μας. Θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της μεγάλης αυτής περιοχής και να μην τους αναγκάζει να πηγαίνουν στην Ελλησπόντου ή στη 17 Νοέμβρη που είναι αρκετά μακριά.
        Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό τα 15000Ε ετησίως για τον προϋπολογισμό του Δήμου είναι ένα πολύ μικρό ποσό αν μάλιστα αναλογισθεί κάποιος ότι ο Δήμαρχος συνεχώς επαναλαμβάνει για τα 4.900.000Ε που έχει Ταμειακά Διαθέσιμα ο Δήμος μας. Θα πρέπει κάποτε η Δημοτική Αρχή να κάνει και κάτι για τους συνδημότες μας και τα προβλήματά τους εκτός από τα πανηγυράκια, τις φιέστες και τις φωτογραφήσεις και να μην τους ταλαιπωρεί υποχρεώνοντάς τους να μετακινούνται στα άλλα ΚΕΠ του Δήμου που μόνο κοντά δεν είναι.
        Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ δηλώνουν πως τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, αφορούν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και θα πρέπει κάποτε να αποκτήσουν προτεραιότητα στις επιλογές της Διοίκησης πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει με την παρούσα δημοτική αρχή.


Για μας ο δημότης και τα προβλήματά του είναι ΠΑΝΤΑ στο επίκεντρο των δράσεών μας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ κ Αποστολοπουλος αντεδρασε τοτε για την καταργηση του εν λογω ΚΕΠ Τωρα αλλαξε ??????Ολα παραμυθια ελεγε προεκλογικα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή