Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΘΙΑ! ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΡΕΕΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΗΜΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;;;

Είναι ντιπ για ντιπ επικίνδυνος ο Τσίπρας! Τον έβαλαν να γίνει δήμιος του λαού, συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές που υλοποιούμε αλλά παραμένει στη θέση του δημίου! Με άλλα λόγια λέει: "τι να κάνουμε πρέπει να κόψω το κεφάλι σε πολλούς Έλληνες αλλά να...

ξέρετε, δεν συμφωνώ με αυτό. Οι δανειστές με έβαλαν..."!
Λέει λοιπόν ο ολετήρας Τσίπρας: "Αυτή η συμφωνία έχει αγκάθια καθώς είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιήσουμε πολιτικές που δεν έχουμε επιλέξει" Αυτά επεσήμανε κατά την ομιλία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη.
Το υπόλοιπον ρεπορτάζ από το koolnews.gr:
Ο κύριος Τσίπρας πρόσθεσε πως είναι μέλημα της κυβέρνησης η αντιστάθμιση αυτών των πολιτικών με αντίρροπα μέτρα, που θα βοηθήσουν στην δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, ειδικά στους αγρότες, όπως τόνισε.
«Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, όπως προσαρμόζονται και οι αγρότες στις καιρικές συνθήκες», είπε χαριτολογώντας στην αρχή της ομιλίας του, ενώ αναφέρθηκε στην συμφωνία με τους θεσμούς, που έγιναν τέσσερις, όπως είπε «και θα επιδιώξουμε να γίνουν περισσότεροι, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι ένας θεσμός δημοκρατικός».
«Η συμφωνία ελπίζουμε ότι θα δώσει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως και μετά την επίτευξη συμφωνίας η κυβέρνηση θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι.
Δέσμη μέτρων για τους αγρότες
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τους αγρότες, εξαγγέλλοντας όσα θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση προτείνει να ορισθεί στο 50% η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες, καθώς όπως επεσήμανε «θέλουμε να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους».
Το εισόδημα των αγροτών έχει μειωθεί 30% σε σχέση με άλλα επαγγέλματα, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός ενώ κατά την ομιλία του παρατήρησε ότι τα προϊόντα στα ελληνικά σούπερ-μάρκετ είναι πολύ ακριβότερα από τα αντίστοιχα της κεντρικής Ευρώπης και υποσχέθηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σπάσιμο των συμφερόντων που επί χρόνια μονοπωλούν τα έργα στον αγροτικό τομέα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ενίσχυση των δράσεων των αλιέων, καθώς, ανέφερε, το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων για την αλιεία είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκχώρηση πόρων και αρμοδιοτήτων στους δήμους, με σκοπό την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.
Μας δίνετε δύναμη με την παρουσία σας, είπε προς τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε πως πρέπει να «δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φορολογική αφαίμαξη», ενώ τόνισε: «κινδυνεύουμε να χάσουμε επιδοτήσεις».
Κατά την ομιλία του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε πως ο αγροτικός κόσμος έχει μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση και πως στόχος είναι να διευρυνθούν τα στενά όρια της συμφωνίας που έρχεται με τους εταίρους.
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου.
Άμεση ήταν αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην προαναγγελία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας ότι «θα έχει νόημα μόνο αν δεσμευτεί καθαρά, ότι δεν θα περιλάβει στη νέα συμφωνία με τους εταίρους, τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, που ο ίδιος πρότεινε κατά την διάρκεια της κακής διαπραγμάτευσης του και στο οποίο το κουαρτέτο σήμερα επιμένει Δεν θα περιλάβει, και όχι απλά θα αναβάλλει για αργότερα. Αυτό ζήτησαν από την αρχή οι βουλευτές μας και σε αυτό επιμένουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου