Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! 3.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΕΝΑΕΡΙΑ ΛΗΨΗ...

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα....


μας, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που κατά χιλιάδες φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά,  να  προωθούνται στην ενδοχώρα, δίχως να υπάρχει σχεδιασμός για την εγκατάστασή τους. 

Η πολιτική των "ανοιχτών συνόρων" που ακολουθεί εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την οποία είχαν διαφημίσει στα πέρατα του κόσμου προεκλογικά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή την πρ. υπουργό μετανάστευσης κα. Χριστοδουλοπούλου φαίνεται ότι τελικά δικαιώθηκε...

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι ένα απέραντο Hot-Spot χωρίς καμία οργάνωση και σχεδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι ελπίδες της ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες θα ανοίξουν τα σύνορά τους και θα φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες ακόμα μια φορά αποδείχτηκαν φρούδες. 




Αυτή την στιγμή τα Νησιά, ο Πειραιάς, τα κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα και η Ειδομένη κατακλύζονται από χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους. Η Ελληνική κυβερνηση προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με συνέπεια να δημιουργούνται τραγελαφικές καταστάσεις. 


Εικόνες με λεωφορεία γεμάτα μετανάστες να είναι μπλοκαρισμένα στα μπλόκα των αγροτών, μετανάστες να διασχίζουν τα Τέμπη πεζοί με κίνδυνο της ζωή τους, κάνουν το γύρο του κόσμου. Ένα ατέλειωτο ανθρώπινο καραβάνι, χωρίς ουσιαστικά προορισμό, αφού τα σύνορα είναι κλειστά.

Η πλατεία Βικτωρίας γεμάτη και πάλι απελπισμένους ανθρώπους που ψάχνουν βρουν ένα τρόπο να "αποδράσουν" από την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Οι διακινητές και οι επιτήδιοι τρίβουν τα χέρια τους καθώς "νέα πελατεία" πλημμυρίζει τα γνωστά στέκια. Ήδη στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί πιάτσα ταξί με τους οδηγούς να προσπαθούν να "ψαρέψουν" πελάτες με προορισμό της Ειδομένη.

Επιχείρηση ΕλληνικόΜε μια επιχείρηση - αστραπή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στεγάζει 3.000 μετανάστες στο κτίριο "Σένγκεν", που βρίσκεται στο δυτικό αεροδρόμιο, δίπλα στις παλαιές αναχωρήσεις, και είναι το νεώτερο κτίριο απ' όσα υπάρχουν στο χώρο και μάλιστα πάνω στην παραλιακή.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη και θα δώσει μια ανάσα στην χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία γίνεται και επίσημα το μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική.



Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απ' ότι φαίνεται, σπάει τη συμφωνία που είχε κάνει πριν από λίγο μόλις καιρό με τους τρεις δημάρχους των όμορων με το Ελληνικό Δήμων, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας για τη χρήση μόνο του κτιρίου του Χόκεϋ και ανοίγει και άλλα κτίρια προκειμένου να στεγαστούν μετανάστες και πρόσφυγες.


Υπάλληλοι του υπουργείου και εθελοντές μοιράζουν είδη πρώτης ανάγκης. 

Το vimaonline.gr επικοινώνησε με τους 3 δημάρχους η οποίοι δήλωσαν άγνοια για την συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργείου και μας τόνισαν ότι κανένας από το υπουργείο δεν τους ενημέρωσε σχετικά με την εγκατάσταση επιπλέον 3.000 χιλιάδων μεταναστών στο Ελληνικό.


Πλάνα των αιθουσών που θα στεγαστούν οι μετανάστες. 

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να δράσει αστραπιαία προφανώς θέλοντας να προλάβει αντιδράσεις των τριών δημάρχων των όμορων δήμων.



Στόχος η εγκατάσταση 10.000 μεταναστών και προσφύγων; Στο κτίριο του χόκεϋ, παρά το γεγονός ότι είναι χωρητικότητας 800 ατόμων, με την προσθήκη σκηνών στον εξωτερικό χώρο, στεγάζονται 1.500 άτομα. Σ' αυτούς θα προστεθούν και οι 3.000 χιλιάδες που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σε περίπτωση που γεμίσει και το κτίριο Σένγκεν να ενεργοποιήσει και το αρχικό της σχέδιο, το οποίο είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, ν' ανοίξει και τα τρία τολ τα οποία είναι ήδη έτοιμα και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν από 1500 άτομα το καθένα.

Εάν συμβεί και αυτό, τότε επιβεβαιώνονται παλαιότερα ρεπορτάζ του vimaonline.gr, τα οποία επεσήμαιναν πριν από καιρό ότι υπάρχουν σχέδια της κυβέρνησης για στέγαση 10.000 μεταναστών στο πρώην αεροδρόμο του Ελληνικού.
vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου