Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Ο ΦΑΜΠΡ ΜΕ ΤΑ "ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ" ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την παράταση Mount Olympus - γνωστή στο ευρύ κοινό ως η παράσταση με τα "παλλόμενα πέη" - και την...

απόφαση του γενικά να αποκλείσει φέτος τις ελληνικές παραγωγές, ο Βέλγος διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, Γιαν Φαμπρ, υπέβαλε την παραίτησή του.
"Δέχθηκα την θέση που μου έδωσε ο Έλληνας υπουργός πολιτισμού, με την προϋπόθεση να έχω πλήρη ελευθερία στις καλλιτεχνικές επιλογές μου. Αυτό όμως δεν γίνεται στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο έχω εγώ ήρθα μ' ανοιχτό μυαλό και καρδιά" δήλωσε σήμερα ο Φαμπρ στην βελγική εφημερίδα L'avenir. 
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών ο Φαμπρ δεν υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ. 
Κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν ότι δεν υπάρχει επιστολή παραίτησης, αλλά αν έχει όντως παραιτηθεί ο κύριος Φαμπρ,θα βγάλει ανακοίνωση το Φεστιβάλ. 
news.gr

1 σχόλιο:

  1. "...[..] πρέπει να επισημανθεί ότι ο Jan Fabre προσήλθε ουσιαστικά ως εθελοντής για να συνεισφέρει στην Ελλάδα της κρίσης. Με αυτό κατά νου, ανέλαβε να οργανώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Ελληνικό Φεστιβάλ αυτοπεριορίζοντας το σύνολο των οικονομικών του αξιώσεων στο ποσό των 20.000 ευρώ για κάθε χρόνο που θα παρείχε τις υπηρεσίες του, τόσο ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος του θεσμού, όσο και για τις παραγωγές της ομάδας του".

    Αυτά αναφέρονται σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα για την παραίτηση του κου Φάμπρ.
    Τον καημένο! Τον λυπάμαι! Αυτοπεριόρισε τα έσοδά του! Τι μεγαλοψυχία!
    Άσε που ήρθε και ως εθελοντής "στην Ελλάδα της κρίσης". Αυτό κι αν είναι μεγαλοψυχία!
    "[...] βεβιασμένες αντιδράσεις καλλιτεχνών, [...] συντονισμένη επίθεση, ..." λέει ο κος Υπουργός.
    Μάλιστα.
    Άντε αγόρι μου, άντε. Και πολύ έκατσες! Πάρε τα παλλόμενα και... σε άλλη παραλία!
    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή