Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗΝ FIFA ΤΗΝ ΕΠΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Καταγγελία στην FIFA σε βάρος της ΕΠΟ για την ελληνική σημαία της Βορείου Ηπείρου στον αγώνα με το Μαυροβούνιο κατέθεσε η Αλβανία!
Πριν από μερικούς μήνες τα Βαλκάνια είχαν πάρει… φωτιά, όταν στην...

αναμέτρηση της Σερβίας με την Αλβανία στο Βελιγράδι, άνθρωποι των φιλοξενούμενων «πέταξαν» πάνω από τον… ουρανό του γηπέδου που φιλοξενούσε την αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro 2016 ένα drone που παρουσίαζε την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Όπως είναι γνωστό, εκείνο το παιχνίδι είχε σημαδευτεί από σοβαρά επεισόδια, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός με τους Σέρβους να επιτίθενται στους Αλβανούς για την απίστευτη πρόκληση.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κι άλλα… επεισόδια στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ η κατάσταση μύριζε… μπαρούτι, όχι μόνο για την Σερβία και την Αλβανία, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες που «παρουσιάζονται» στην σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», όπως και της Ελλάδας, καθώς στην σημαία «περιλαμβάνεται» και η Ήπειρος. Βέβαια, η συγκεκριμένη κίνηση δεν θεωρήθηκε προσβολή από την Αλβανία, η οποία προκαλεί και πάλι, αυτή τη φορά για τη σημαία της Βορείου Ηπείρου που παρουσιάστηκε στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με το Μαυροβούνιο.
Συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη του φιλικού, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής επετείου, οπαδοί που βρίσκονταν στην εξέδρα του «Γ. Καραϊσκάκης», σήκωσαν την σημαία της Βορείου Ηπείρου, θέλοντας να στείλουν μήνυμα. Μάλιστα, η σημαία ανήκει στα μέλη του Συλλόγου «Βόρειος Ήπειρος 1914». Όμως, η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί πρόκληση από την Αλβανία, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Ομοσπονδία της χώρας στην καταγγελία στην FIFA, ρίχνοντας βολές στην ΕΠΟ, την οποία κατηγορεί για αμέλεια! Βέβαια, η συγκεκριμένη είδηση παρουσιάστηκε, ακόμα και στην Ελλάδα με αιχμές για την ελληνική Ομοσπονδία, χωρίς ουδείς να κάνει λόγο για την πρόκληση που είχε κάνει – και σε βάρος – της χώρας μας η Αλβανία στο ματς με τους Σέρβους.
Η καταγγελία της Αλβανίας:
«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων.
Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής.
Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.
Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».
onsports.gr
video: 

2 σχόλια:

  1. Οι Αλβανοί πάντα είναι προβληματικοί, κατσαπλιάδες και ενοχλούνται για την Βόρεια Ήπειρο που είναι ελληνική και κατέχουν παράνομα ελληνικό έδαφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΠΟ καλά θα κάνει να δείξει παγερή αδιαφορία για τις αντιδράσεις των Αλβανών που δεν είναι σοβαρές και να κάνει κάτι που περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή