Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΖΩΗΣ, ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ! ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 45 ΕΤΩΝ!

Ο Σωτήρης Χαρίσης, το χαμογελαστό παιδί του Χολαργού, ο άνθρωπος που...
είχε μονίμως το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του, δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε ξαφνινά, μόλις στα 45 του  χρόνια, ενώ βρισκόταν σε κομμωτήριο της πόλης για να κουρευτεί! 
"Δεν αισθάνομαι καλά", πρόλαβε να πει στον κομμωτή και αυτό ήταν. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα η ψυχούλα του πέταξε, έφυγε στους ουρανούς, κοντά στον Θεό! Διότι ο Σωτήρης Χαρίσης ανήκε από την πρώτη στιγμή της ζωής του στους Ουρανούς. Λες και ήταν πραγματικά θεόσταλτος με την θεσπέσια αποστολή να μοιράζει απλόχερα το χαμόγελο και τη χαρά της ζωής σε όλο τον κόσμο. 
Παιδί με ειδικές ανάγκες ή μάλλον με ειδικές ικανότητες, αυτές που όλοι θα θέλαμε να είχαμε.  
"Καλημέρα σας, με λένε Σωτήρη, γεια σας. Καλά είστε;", έλεγε ο Σωτήρης μπαίνοντας αυθόρμητα σε ένα σωρό καταστήματα και μιλούσε πάντα χαμογελαστός με όλους τους επαγγελματίες. Ήταν ο πιο αγαπητός από όλους ο Σωτήρης. Γνώριζε πολλά ελληνικά τραγούδια και του άρεσε να τραγουδάει, έβλεπε ελληνικές ταινίες. Αγαπούσε όλο τον κόσμο, αγάπη που δυστυχώς λείπει από την εποχή μας. 
Δείτε ενα χαρκτηριστικό, συγκινητικό παράδειγμα της άπλετης αγάπης που είχε ο Σωτήρης Χαρίσης. Σε παλαιότερες δημοτικές εκλογές πήγε να ψηφίσει και βγαίνοντας με καμάρι είπε στον Πάνο Δεμερτζή (τότε υποψήφιο Δήμαρχο). 
-- Σε ψήφισα Πάνο. Ψήφισα και σένα και τον Νικολάου. 
Δεμερτζής: "Πώς το κατάφερες αυτό Σωτήρη;", ρώτησε ο Πάνος Δεμερτζής. Η απάντηση του Σωτήρη Χαρίση ήταν αφοπλιστική: "Έβαλα και τα δύο ψηφοδέλτια στον φάκελο. Και το δικό σου και του Νικολάου"! 
Αυτός ήταν ο Σωτήρης. Θεόσταλτος. Κι έτσι, με το χαμόγελο στα χείλη αποχαιρέτισε τον κόσμο τούτο. 
Σκόρπισε όμως πόνο και θλίψη στον Χολαργό, κυρίως όμως στη μητέρα του και στα δύο του αδέρφια. 
---Γιατί μου το έκανες αυτό; σπάραζε η μητέρα του πάνω από τη σορό του Σωτήρη. 
Μοναδική, ελάχιστη παρηγορία ήταν ότι ο  Σωτήρης έφυγε από τη ζωή χωρίς να βασανιστεί. Έφυγε γλυκά, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ακολουθώντας το θείο κάλεσμα, τον νόμο της δημιουργίας! 
Το ύστατο χαίρε στον αγαπημένο μας Σωτήρη απηύθυναν χθες το απόγευμα στο κοιμητήριο Χολαργού, εκτός από τους συγγενείς και φίλους, ο Κώστας Τσοχαλής (γ.γ. του Δήμου) μαζί με τη σύζυγό του, ο Πάνος Δεμερτζής και αρκετοί επαγγελματίες στους οποίους ο Σωτήρης μοίραζε απλόχερα το χαρακτηριστικό του χαμόγελο! 
Θα θέλαμε πολλοί να μοιάζαμε στον Σωτήρη. Καλό σου ταξίδι Σωτήρη Χαρίση. 
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος. Ας είναι μαλακό το χώμα που τον σκεπάζει και είθε ο Κύριος να τον κατατάξει στους εκλεκτούς Του. 

2 σχόλια: