Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΤΩΝ 62! ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΕΛΗΣΗΣ...

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένας 62χρονος, θέμης Νταραράς από τα...


 Τρίκαλα. Μετά από  τέσσερα χρόνια φοίτησης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Τρικάλων.
Είναι συνταξιούχος, ετών 62, οικοδόμος για 40 χρόνια, ενεργός συνδικαλιστής για πολλές δεκαετίες, παππούς 5 εγγονιών και από σήμερα… φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στα Τρίκαλα.
Η προσπάθειά του άρχισε το 2010. Τότε γράφτηκε και άρχισε να παρακολουθεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θεσμό για τον οποίο ο κ. Θέμης εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια: » είναι τόσο σπουδαίος θεσμός. Σε βοηθάει να κοινωνικοποιηθείς και να γίνεις ενεργό μέλος της κοινωνίας. Όταν με ρώτησαν οι καθηγητές μου για το αν θα συνεχίσω τις σπουδές μου μετά την αποφοίτησή μου, τους είχα πει όχι. Τελικά συνέχισα και σε λίγο θα είμαι φοιτητής. Επέλεξα τη σχολή αυτή, επειδή είναι κοντά σε ό,τι έχω κάνει ως δουλειά, οικοδόμος για πολλές δεκαετίες. Και φυσικά διάλεξα τα Τρίκαλα, καθώς εδώ ζω, εδώ είναι το σπίτι, η οικογένειά μου, τα εγγόνια μου. Και για λόγους οικονομίας βέβαια, για να μπορέσω να παρακολουθήσω και να πάρω πτυχίο!»
Μα πώς τα προλαβαίνετε όλα κ. Θέμη; ήταν η απορία μου, για να λάβω την εξής απάντηση: «Αν δεν τα έκανα όλα αυτά, σήμερα θα συζητούσα για το σε ποιόν γιατρό να πάω, τί εξετάσεις να κάνω. Εγώ δεν έχω τίποτα!»
πηγή: Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου