Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟ AVAAZ!!!! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ...



Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Αφγανιστάν μόλις μας ενημέρωσε πως βομβιστές αυτοκτονίας ετοίμαζαν επίθεση σε μια ειρηνική δράση του Avaaz στην Καμπούλ.

Ευτυχώς που είχαμε αλλάξει τοποθεσία την τελευταία στιγμή! Σαν να μην...


 έφτανε αυτό, πριν μερικές μέρες συνελήφθη ο ακτιβιστής μας για τη Μέση Ανατολή και η Σαουδική Αραβία μπλόκαρε τη σελίδα μας (όπως έχει κάνει και η Κίνα).

Δεχόμαστε επιθέσεις, μηνύσεις και συκοφαντίες, και η σελίδα μας είναι στόχος ηλεκτρονικών επιθέσεων κάθε μέρα... και αυτό δείχνει ότι κάτι κάνουμε σωστά.

Η ομάδα μας βρίσκεται συνέχεια μπροστά στο δίλλημα: να δώσει αυτές τις μάχες, ή να δειλιάσει. Και κάθε φορά αποφασίζουμε χωρίς φόβο, επειδή αυτό θα έκανες και εσύ. Το Avaaz χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από πολίτες όπως εσύ, και αυτό είναι που δίνει θάρρος και δύναμη στο κίνημά μας.

Το μίσος εξαπλώνεται στον κόσμο μας και οι μάχες δυσκολεύουν, αλλά τώρα είναι που πρέπει να συνεχίσουμε. Κάνε κλικ παρακάτω για να στηρίξεις με όσα θα έδινες για ένα ποτό ή ένα γεύμα, για να διατηρήσουμε το κίνημά μας δυνατό και ατρόμητο, τώρα περισσότερο από ποτέ:



Αυτή είναι η ώρα του Avaaz. Είμαστε το αντίβαρο στους βίαιους εθνικιστές και τις διεφθαρμένες πολυεθνικές. Είμαστε παγκόσμιοι, ανθρωπιστές, δημοκράτες και ελπιδοφόροι. Είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, και η μάχη για αυτή την αλλαγή δίνεται τώρα – οφείλουμε να την κερδίσουμε.

Για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για τη διαφθορά, το κλίμα, τα δάση μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, την ειρήνη, την προστασία των ζώων, τη δημοκρατία και τόσα άλλα θέματα, βασιζόμαστε εξολοκλήρου στις μικρο-δωρεές πολιτών που συμμετέχουν σε αυτό το υπέροχο κίνημα – όπως εσύ. Δεν δεχόμαστε κανενός είδους χρηματοδότηση από κυβερνήσεις, εταιρείες, ΜΚΟ, ή μεγαλο-δωρητές.

Οι δωρεές είναι ζωτικές – για τη συντήρηση της σελίδας μας, την τεχνική μας υποδομή, την ασφάλειά μας, και τα έξοδα της μικρής ομάδας του Avaaz. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για τα μέλη του Avaaz που με την οικονομική τους στήριξη δίνουν τη δυνατότητα σε ολόκληρο το κίνημα να λειτουργεί για όλους. Κάνε κλικ παρακάτω για να ενώσεις τη δύναμή σου μαζί τους, και να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα:



Κάθε μέρα βλέπω τα απτά αποτελέσματα που φέρνουν οι υποστηρικτές μας – στο πόσο μεγαλόπνοες είναι οι δράσεις μας, στο πόσες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα, σε πόσο βάθος μπορούμε να πάμε με κάθε εκστρατεία. Είναι πολλά τα συστατικά που κάνουν τη συνταγή του Avaaz πετυχημένη, αλλά οι υποστηρικτές μας είναι το πιο πολύτιμο. Έτσι, ακόμα και αν δεν μπορείς να στηρίξεις σήμερα, ελπίζω να νιώσεις την ίδια ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι κι εγώ για αυτούς που μπορούν!

Με ελπίδα και ευγνωμοσύνη,
Ricken και η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Εάν το σκέφτεσαι ακόμα, δες 5 λόγους για να στηρίξεις το Avaaz:

1) Η δωρεά σου όντως χρησιμοποιείται για κοινωνική αλλαγή – Έχω δει πώς συγκεντρώνουν χρήματα πολλές απ’ τις πραγματικά μεγάλες ΜΚΟ, και είναι δύσπεπτο από ηθικής άποψης. Χρησιμοποιούν υπερβολικά δαπανηρές τεχνικές, όπως προσεγγίσεις στο δρόμο, τηλεφωνικές κλήσεις, τηλεοπτικές διαφημίσεις και πολυτελή φιλανθρωπικά γκαλά. Ένα *πολύ* υψηλό ποσοστό των δωρεών που συγκεντρώνεται (συχνά από 50 έως 100%!) δεν φτάνει ποτέ στα προγράμματα των ΜΚΟ, αλλά αναλώνεται στο υψηλό κόστος του εράνου, ο οποίος συχνά διεξάγεται από κάποια ιδιωτική εταιρεία. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνει χρήματα το Avaaz είναι με email όπως αυτό που διαβάζεις, που έχει σχεδόν μηδαμινό κόστος αποστολής!

2) Η δημοκρατία είναι στο DNA μας – Το ποιες εκστρατείες θα οργανώσουμε κάθε βδομάδα, αποφασίζεται συλλογικά από μέλη του Avaaz όπως εσύ, μέσω δημοσκοπήσεων που μας δείχνουν ακριβώς τι θέλει το σύνολο του κινήματός μας. Συνεπώς το κίνημά μας είναι αυτό που αποφασίζει συλλογικά σε ποια θέματα θα δαπανηθούν τα χρήματα των δωρεών που δεχόμαστε. Επιπλέον, η δύναμη κάθε εκστρατείας του Avaaz πηγάζει από τον αριθμό όσων επιλέγουμε να την υποστηρίξουμε με την υπογραφή μας. Και αυτό μας κάνει έναν απ’ τους ελάχιστους οργανισμούς λαϊκής δύναμης στον κόσμο.

3) Είμαστε μοναδικοί και απαραίτητοι – Απλά δεν υπάρχει άλλο Avaaz. Είμαστε το μόνο παγκόσμιο, πολύγλωσσο κίνημα με τέτοιο μέγεθος και κλίμακα δράσεων, και το μοντέλο μας (ταχείας δράσης, πολλαπλών θεμάτων και υψηλής τεχνολογίας) είναι απαράμιλλο στον κόσμο. Και είναι απίστευτο, αλλά βλέπουμε την ανάγκη για το κίνημά μας όπου κι αν κοιτάξουμε. Εκατοντάδες ομάδες πολιτών απ’ όλο τον κόσμο ζητούν τη βοήθειά μας κάθε βδομάδα, επειδή βλέπουν ότι με την παγκόσμια προσοχή, τις έξυπνες στρατηγικές και τις προσπάθειες της καταπληκτικής μας ομάδας φέρνουμε αποτελέσματα εκεί που πολλοί δυσκολεύονται.

4) Κερδίζουμε – αν διαβάζεις ακόμα αυτό το μήνυμα, τότε μάλλον είσαι με το Avaaz για αρκετό καιρό και ξέρεις τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πήγαινε στη σελίδα επιτυχιών  για να δεις πάνω από 60 σημαντικές νίκες που έχει επιτύχει το κίνημά μας με τη βοήθειά σου, και αυτές είναι μόνο ένα μικρό μέρος. Και δεν αναλαμβάνουμε μόνο εύκολες μάχες, ή λέμε ότι κερδίσαμε κάτι όταν δεν είχαμε καμία σχέση με το αποτέλεσμα. Το Avaaz έχει ίσως την καλύτερη ομάδα ακτιβιστών στον κόσμο που δουλεύει πυρετωδώς για φέρνει τις φωνές των πολιτών στις αίθουσες όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, δίνοντάς τους δύναμη.

5) Η μαγεία του Avaaz – ίσως αυτό να ακούγεται κάπως, αλλά οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν ότι πάνω από το 60% του κινήματός μας το νιώθει. Υπάρχει κάτι πραγματικά σπάνιο στο πνεύμα του κινήματός μας που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, ξεπερνώντας κάθε σύνορο και εμπόδιο στην ελπίδα, με αγάπη και έξυπνες, αποτελεσματικές δράσεις για τον κόσμο που όλοι και όλες ονειρευόμαστε. Δεν έχω κάποια λέξη για αυτή τη μαγεία (η ομάδα μας την αποκαλεί «Avaaziness» :) αλλά τη νιώθω κάθε μέρα. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο μας, και μαζί έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε την ιστορία.

Στήριξε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ AVAAZ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟς...

    Ο ΣΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ...

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΩ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή