Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ: 50 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ!!!



Χολαργός, 2 Σεπτεμβρίου 2016



Δωρεά πενήντα υποτροφιών διετούς φοίτησης για την υποστήριξη των...


 δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

O Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στο Πρόγραμμα Υποτροφιών που προσφέρουν οι σχολές ΣΒΙΕ, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμου Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 Ειδικότερα ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΣΒΙΕ θέτει στη διάθεση της Κ.Ε.Δ.Ε. και για την φετινή χρονιά, πενήντα (50) πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης, συνολικής αξίας 360.000€, για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ).

Οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας, η οποία θα πιστοποιεί ότι πληρούνται τα κριτήρια επίδοσης της υποτροφίας.

Σε κάθε δήμο που θα αποφασίσει να μετάσχει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία αναλογεί μία (1) θέση υποτρόφου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν από τον συγκεκριμένο δήμο θα είναι τουλάχιστον δέκα (10). Για λόγους διαφάνειας, η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΣΒΙΕ.

Επιπλέον, σε κάθε κοινωνικά ή/και οικονομικά ευάλωτο πολίτη ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του.

 Κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι

Αίτηση για υποτροφία δικαιούνται να καταθέσουν οι ακόλουθες κατηγορίες συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ): 

  • Μακροχρόνια άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους)
  • Πολίτες με ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 € (για άτομα 25 ετών και άνω)
  • Πολίτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 € (για άτομα κάτω των 25 ετών)
  • Άτομα με αναπηρία
  • Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
  • Θύματα ενδοοικογενειακής ή άλλων μορφών βίας
  • Άτομα με θρησκευτικές, πολιτισμικές και λοιπές ιδιαιτερότητες
  • Άτομα σε κοινωνική επανένταξη
  • Πρόσφυγες, παλιννοστούντες, αιτούντες άσυλο κ.ά.



Οι ειδικότητες του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές, είναι οι ακόλουθες: 

  • Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Β. Μικροβιολόγου)
  • Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου
  • Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ
  • Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
  • Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
  • Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  • Βοηθός Εργοθεραπείας
  • Προπονητής Αθλημάτων
  • Βοηθός Φαρμακοποιού - Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
  • Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας
  • Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
  • Βοηθός Οπτικής - Οπτομετρίας
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιέζ



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ: Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού, 1ος όροφος - τηλ. 213 2002894 (09:00 – 14:00)


11 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΤΕΚΟΜΕΝΗ ΑΡΩΓΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ. ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος ρε γλείφτη...έλεος!!! Που "είδες" κάτι που έκανε ο δημαρχούκος σου;;; Μία υποτροφία για κάθε δήμο από την ΣΒΙΕ, ΣΎΝΟΛΟ 50...και μπράβο στον οργανισμό!!!

      Επιτέλους, τι "καπνίζεις" και σε έχει κάνει έτσι;;;
      Ό,τι και να ναι, κόφτο, κόφτο τώρα, γιατί σου έχει κάψει την αγκινάρα που έχεις στην κεφάλα σου...

      ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ*

      Διαγραφή
  2. Η μια και μοναδική υποτροφία που « δικαιούται » ο Δήμος είναι έργο, προσπάθεια και επιθυμία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Σχολών Βοηθών Ιατρικών Επαγγελμάτων (ΣΒΙΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( Κ.Ε.Δ.Ε.) .
    Η τελευταία κατένειμε από μια θέση σε κάθε Δήμο . Ο Δήμος μας , ως συνήθως, δεν έκανε το παραμικρό . Εάν έκανε κάτι ας μας το πει. Απλά έβγαλε την ανακοίνωση .
    Συγχαρητήρια θερμά στην ΣΒΙΕ και στην Κ.Ε.Δ.Ε. για την αξιέπαινη πράξη τους .
    Σε αυτούς ανήκουν τα ειλικρινή ΜΠΡΑΒΟ!!! Αυτή είναι η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΒΙΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ,ΤΑ ΧΟΡΤΑ, ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ,ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΞΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό καλέ μου φίλε είναι "δουλειά" του δήμου και όχι της ΣΒΙΕ...! Βέβαια, ο πιο πάνω σαλιάρης, λέει ότι αυτά πρέπει να τα κάνουμε εμείς οι δημότες, να μαζεύουμε τα σκουπίδια να καθαρίζουμε τους δρόμους να μπαλώνουμε τις λακκούβες να βιδώνουμε τις λάμπες και ότι άλλο υπάρχει να το κάνουμε εμείς οι ψηφοφόροι... ο δημοτική αρχή διοικεί, δεν μπορεί να κάνει τις χαμαλοδουλειές... γι΄αυτές είμαστε εμείς οι δημοτές.
      Βγες λοιπόν αγαθέ μου φίλε, μάζεψε τα σκουπίδια, καθάρισε τους δρόμους, σκότωσε και μερικούς αρουραίους, ξεχορτάριασε την γειτονιά σου...και να είσαι βέβαιος ό,τι κάποιος μ.....ας θα βγει και θα δώσει...``ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...΄΄ στον πιο "πετυχημένο..."!!!
      ΜΕΝΙΠΠΟς

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Η ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΜΕΝΙΠΠΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΜΦΤΠΞΓΨ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΓΚΑ. Η ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ Η ΒΑΛΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΙ "ΜΕΝΙΠΠΟΣ" ΘΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΓΚΑ. ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΟΚΕΜΟΝ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Τι "καπνίζεις" ρε γαμώτο και σε έχει κάνει έτσι;;;
    Οι επιπλοκές στην αρχή εκδηλώθηκαν με την αφυδάτωση του οργανισμού σου από το πολύ γλείψιμο, αλλά τώρα διαπιστώνουμε ό,τι η εξέλιξη της πορείας σου κατρακυλά από το κακό στο χειρότερο...αρνείσαι και να λάβεις την "θεραπεία" που σου έχουν συστήσει...!!!
    Μ.Φ.π,σ,Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΧ !! ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΙΛΕ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Δόξα τω θεώ, βλέποντας την δική σου "πνευματική κατάσταση" υμνώ τον Κύριο και μέσα μου λέω ό,τι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ, ας μην "παραπονιέμαι..."!!
      Η "λοβοτομή" που υπέστης είναι ότι πιο δυσάρεστο μπορούσε να σου συμβεί, τι να πω, κουράγιο...και σε συμπονώ!!!
      Μ.Φ.π,σ,Ε.

      Διαγραφή
  5. ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΒΙΕ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ !!!
    ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...τους δημότες και κάτοικους μήπως;
      Ε, δεν φρονώ ό,τι μπορεί να "δουλεύονται" και αναμεταξύ τους, τα "παλικάρια" εκεί στην Περικλέους 55 !!!
      ΜΕΝΙΠΠΟς

      Διαγραφή