Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ! ΜΕΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΟΥ…ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ!




Διαβάστε τις ερωτήσεις που έκανε ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της Real, Βασίλης Σκουρής και δείτε και τον δικό μας πιπεράτο σχολιασμό.
1η ερώτηση: Συμμετείχατε στη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών στο...


 Παρίσι και συγκαλείτε στις 9 Σεπτεμβρίου Συνάντηση κορυφής των μεσογειακών χωρών της ΕΕ. Τι πρέπει να αλλάξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κύριε Πρόεδρε;
Σχόλιο δικό μας: Μπράβο στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή. Ξεκινά με την πιο…καυτή και δύσκολη ερώτηση. Τον κόσμο πρώτα και πάνω απ’όλα τον ενδιαφέρει τι γίνεται με τη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών και τι πρέπει να αλλάξει στην ΕΕ, όχι τι πρέπει να αλλάξει στην ελληνική οικονομία και στο βιος του Έλληνα πολίτη! Φοβερή ερώτηση. Πάμε παρακάτω.
2η ερώτηση: Πιστεύετε ότι όντως οι Σοσιαλιστές μπορεί να διαφοροποιηθούν από τους συντηρητικούς της Ευρώπης; Η συγκυρία των χωρών του Νότου μπορεί να αποκτήσει μονιμότερα χαρακτηριστικά;
Σχόλιο δικό μας:  Ένας  δημοσιογράφος του κύρους του Βασίλη Σκουρή ξέρει τον παλμό της επικαιρότητας και τι ενδιαφέρει την κοινή γνώμη και κάνει τις σωστές ερωτήσεις στο σωστό timing, ώστε να δυσκολέψει τον Τσίπρα και να… καθηλώσει τον αναγνώστη. Συμπέρασμα: τον αναγνώστη πάνω απ’όλα ενδιαφέρει αν «όντως οι Σοσιαλιστές μπορούν να διαφοροποιηθούν από τους συντηρητικούς της Ευρώπης»!!! Μπράβο δημοσιογραφάρα!
3η ερώτηση: Η κυβέρνησή σας θα διεκδικήσει μείωση των πλεονασμάτων για μετά το 2018;
Σχόλιο δικό μας:  Πολύ… επιθετική ερώτηση. Τον στρίμωξε στον τοίχο τον Τσίπρα, ο Βασίλης Σκουρής. Η απάντηση του πρωθυπουργού….βούτυρο στο ψωμί του: «Η μείωση των πλεονασμάτων συναρτάται με την απόφαση που θα λάβει η ΕΕ για την απομείωση του χρέους. Υπενθυμίζω ότι η Ευρώπη έχει δεσμευτεί σε αυτή την κατεύθυνση, με τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου και την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαϊου, που αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει ή όχι στο πρόγραμμα. Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε, ως μέρος της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας.
4η ερώτηση: Χρήματα για κοινωνική πολιτική πώς μπορεί να βρεθούν; Γιατί ο κόσμος στενάζει όλο και πιο πολύ…
Σχόλιο δικό μας:  Πάλι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα. Καμία ερώτηση για τη σφαγή του κοσμάκη, καμία ερώτηση για το διαρκές μνημόνιο και τον «κόφτη», καμία ερώτηση για τις αδιάκοπες μειώσεις στις συντάξεις και στα επικουρικά! Τίποτε από τον Βασίλη Σκουρή για τον λαό που καίγεται να ακούσει μια σοβαρή ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό. Και βεβαίως, ο Τσίπρας σε αυτή την ερώτηση απάντησε ότι το ατού το μεγάλο της κυβέρνησης είναι η κοινωνική πολιτική: «Σήμερα στα νοσοκομεία πάνω από δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν πληρώνουν νοσήλια. Φέτος τα σχολεία για πρώτη φορά θα ανοίξουν χωρίς κενά..»
5η ερώτηση: Η κυβέρνησή σας διαθέτει την πολιτική βούληση να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση εντός των χρονικών ορίων που έχουν συμφωνηθεί; Και θα μπορούσατε να διευκρινίσετε τις «κόκκινες γραμμές σας» στα εργασιακά;
Τσίπρας: « … Κόκκινη γραμμή μας είναι να μην πάμε πίσω από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο…κ.λ.π.» . 
Σχόλιο δικό μας: Καμία παρέμβαση από το δημοσιογράφο για τη μπαρούφα αυτή του Πρωθυπουργού. Ευρωπαϊκό κεκτημένο που έχει καταλυθεί πάμπολλες φορές από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια!
6η ερώτηση: Αλήθεια κ. πρόεδρε, πότε εκτιμάτε ότι η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές;
Σχόλιο δικό μας: Αφού ο Βασίλης Σκουρής εξάντλησε τις ερωτήσεις που είχε για τον πολύπαθο λαό, είπε να περάσει στα μεγάλα-φλέγοντα, διεθνή ζητήματα, που και αυτά ενδιαφέρουν τον λαό. Αν δεν ενδιαφέρει τον μισθωτό και συνταξιούχο πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές (τουτέστιν στα funds για επαιτεία, στα funds που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό το χάλι), τότε ποιον ενδιαφέρει; Μπράβο Βασίλη Σκουρή, δίνεις ρέστα με τη συνέντευξή σου!
7η ερώτηση: Πιστεύετε ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους μπορεί να συμφωνηθεί έω ότου ολοκληρωθεί η θητεία Ομπάμα, όπως φέρεται να επιθυμεί ο Αμερικανός πρόεδρος;
Σχόλιο δικό μας: Αυτή σίγουρα την ερώτηση δεν θα μπορούσε να τη σκεφτεί κανείς. Μόνον ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της Real, ο Βασίλης Σκουρής! Τον έριξε στο καναβάτσο τον Τσίπρα! Όλους μας ενδιαφέρει να μάθουμε αν η απομείωση του ελληνικού χρέους μπορεί να συμφωνηθεί έως ότου ολοκληρωθεί η θητεία Ομπάμα!!! Αλλοίμονο!
ερώτηση: Είναι θετικό κατά την άποψή σας να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα; Υπάρχει καλύτερη λύση;
Σχόλιο δικό μας:  Πρέπει ο δημοσιογράφος να εξουθενώσει τον Τσίπρα. Αφού τον στρίμωξε με τα funds, με τον Ομπάμα, πέρασε και στο ΔΝΤ! Να μην ενδιαφέρει τον μέσο αναγνώστη αν θα συνεχίσει το ΔΝΤ; Σιγά μην τον ενδιαφέρει αν έχει να φάει αύριο ή αν θα χάσει τη δουλειά του ή αν θα του κόψει ο Τσίπρας και ο Καμμένος περισσότερο τον μισθό ή τη σύνταξη. Πάνω απ’όλα μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με το ΔΝΤ!
9η ερώτηση: Η αντιπολίτευση πάντως και δη η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητά εκλογές. Εσείς γιατί απορρίπτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Σχόλιο δικό μας:  Αφού ο Βασίλης Σκουρής ασχολήθηκε και με το λαθρομεταναστευτικό και με τα νησιά που βουλιάζουν από λάθρους και ο τουρισμός τους έχει σακατευτεί, αφού ασχολήθηκε και με τον ΦΠΑ που έχει ρημάξει τους επαγγελματίες ή με τους φόρους που έχει βάλει ο Τσίπρας στους οινοπαραγωγούς και ζυθοποιούς, είπε να περάσει στις πολύ ζόρικες ερωτήσεις! Γιατί ο Μητσοτάκης ζητάει πρόωρες εκλογές και γιατί ο Τσίπρας τις απορρίπτει! Μπράβο δημοσιογραφάρα! 

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι υπόλοιπες ερωτήσεις του Βασίλη Σκουρή προς τον Τσίπρα!
Σημειώνουμε μόνο τις τελευταίες ερωτήσεις και απαντήσεις του πρωθυπουργού:
Η κατάσταση στην Τουρκία σε τι σας ανησυχεί κ. πρόεδρε;
Τσίπρας: Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και στηρίξαμε την εκλεγμένη κυβέρνηση, από θέση αρχής. Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και θεωρούμε ότι η ταχεία ομαλοποίηση θα είναι επωφελής για όλους. Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι οι σχέσεις με τη γετονική χώρα δεν έχουν διαταραχθεί και ότι η συμφωνία με ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Αυτή είναι μια καλή βάση, προκειμένου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, που περικλυκλώνεται από κρίσεις.
Σχόλιο δικό μας: Καμία ερώτηση από τον δημοσιογράφο για τις δεκάδες χιλιάδες διώξεις του Ερντογάν μέσα σε ελάχιστες μέρες από την ημέρα του πραξικοπήματος. Καμία ερώτηση για το αν αυτό συνιστά δημοκρατική παρέμβαση ή φασιστική. Καμία ερώτηση για τους 8 αξιωματικούς Τούρκους που ζήτησαν άσυλο και αν θα τους παραδώσει η κυβέρνηση. Καμία ερώτηση επίσης για την μπαρούφα Τσίπρα ότι οι σχέσεις μας την Τουρκία δεν έχουν διαταραχθεί! Μα, η Τουρκία δεν εντείνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο; Δεν υπήρξε προσπάθειά της για κατάληψη του ελληνικού νησιού Οινούσες; Σιωπή από τον Βασίλη Σκουρή!
Τελευταία ερώτηση: Σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό, η κυβέρνησή σας διαθέτει plan b;
Τσίπρας: Συνήθως για plan b μιλάνε όσοι δεν θέλουν ή δεν τους αρέσει να εφαρμόσουν το plan a και διστάζουν να τα πουν καθαρά. Εμείς λοιπόν, πριν από κάθε άλλη σκέψη παλεύουμε για να μην καταρρεύσει η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για να συνεχίσει να λειτουργεί και αυτό είναι κάτι που αφορά τόσο την Τουρκία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν βλέπω κανέναν που να έχει συμφέρον να σταματήσει η εφαρμογή της Συμφωνίας. Η Ελλάδα έχει διαχειριστεί με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο την προσφυγική κρίση (!!!), παρά τα προβλήματα και την πολυπλοκότητά της. Και θα συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτή ήταν η…  βαρυσήμαντη  όπως την χαρακτηρίζει η Real, συνέντευξη του πρωθυπουργού Τσίπρα! Βούτυρο στο ψωμί του από έναν από τους πιο γνωστούς στον χώρο δημοσιογράφους, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας, συχνός σχολιαστής στα
ραδιόφωνα, αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη!
Αυτή κύριοι και κυρίες είναι η δημοσιογραφία μας σήμερα! ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και φωτογραφίες να τις δείχνουμε στα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου