Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΕΒΑΛΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ATTICA BANK! ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ PROTON BANK, ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΕΚ! Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ..ΠΛΑΤΕΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
Δείτε ποιο μπουμπούκι έβαλε η Λούκα Κατσέλη επικεφαλής του ΔΣ της ATTIKA BANK. Προφανώς είναι ο εκλεκτός της και ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών! Προφανώς θα ...

είναι αυτός ο οποίος θα δίνει τα δάνεια της ATTIKA BANK σε ημέτερους. Σε ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να υποθέσουμε!
Όμως αυτά που δεν πρόκειται για υποθέσεις, αλλά για πραγματικότητα είναι ότι ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου (φωτό) έχει βεβαρυμμένο παρελθόν. Είναι ο κύριος υπεύθυνος για το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ και τη διασπάθιση των 6 εκατομμυρίων ευρώ (τουλάχιστον), τα οποία… μάδησαν ημέτεροι από τα δημόσια ταμεία! Και το χειρότερο είναι ότι Πρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ο Σταύρος Κούρτης αρχικά και κατόπιν ο Ι. Καραβοκύρης δεν έδιναν στην ποινική Δικαιοσύνη την κρίσιμη απόφαση-καταπέλτη του κατασταλτικού σε βάρος των κατηγορουμένων, και κωλυσιεργώντας παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη η οποία είχε στα χέρια της τους δύο πρώτους ψευδείς κατασταλτικούς ελέγχους που  έβγαζαν λάδι όλους τους κατηγορουμένους!!! Έτσι, η ποινική Δικαιοσύνη, με αυτή τη λαμογιά από την πλευρά των επιεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου αθώωσε τους κατηγορουμένους!
Μιλάμε για απίστευτη λαμογιά. Ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ενεργούσαν ως…πλυντήριο για να δώσουν συγχωροχάρτι σε μια μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου! Και μετά διαμαρτύρονταν για τις δηλώσεις Πολάκη ότι υπάρχουν επίορκοι στη Δικαιοσύνη!
Παρ’όλα αυτά υπάρχουν και ακέραιοι λειτουργοί εντός της Δικαιοσύνης. Και με τον κρίσιμο κατασταλτικό έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει γίνει πράξη καταλογισμού 300.000 ευρώ σε βάρος του Σαπουντζόγλου (αντί για 6 εκατομμύρια), με το αιτιολογικό ότι χάθηκαν τα δικαιολογητικά για τα υπόλοιπα εκατομμύρια!!! Λες και χάθηκαν τσατσάρες, ενώ πρόκειται για ογκώδεις φακέλους!  Τέλος πάντων. 300.000 ευρώ φαίνεται να βαραίνουν τον κ. Σαπουντζόγλου.
Παράλληλα, ο κ. Σαπουντζόγλου είναι κατηγορούμενος μαζί με τον Λαυρεντιάδη και για το σκάνδαλο της PROTON BANK! Αλήθεια είναι κατηγορούμενος για κακούργημα; Ρωτάμε.

Αυτόν λοιπόν τον κύριο φρόντισαν και έβαλαν επικεφαλής στο ΔΣ της ATTIKA BANK! Ρωτάμε αφελώς: θα κάνει κάποια θελήματα;
Διαβάζουμε πιο κάτω από τα παλαιότερα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας για τον βίο και πολιτεία του κ. Σαπουντζόγλου:

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ: (πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕΚ, κατηγορούμενος για κακουργήματα) ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣPROTON BANK
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ: (Ο επίτροπος του Ε.Σ. που θεωρούσε ως νόμιμα τα εντάλματα του ΟΕΕΚ που ρήμαξαν από τον δημόσιο κορβανά 6.000.000 €) ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Αυτή είναι η Ελλάδα της λαμογιάς που επιβραβεύει όσους συμμετέχουν σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Δείτε χαρακτηριστικά δύο ονόματα που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ και στην καταλήστευση 6.000.000 € από τα δημόσια ταμεία!!!
 Ο Γεράσιμος Σπουντζόγλου, ο -τότε- Πρόεδρος του ΟΕΕΚ που υπέγραφε τα εντάλματα της απάτης, και ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων και στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της PROTON BANK.
Το ηθικό ζήτημα για την τράπεζα παραμένει τεράστιο: Πώς είναι δυνατόν να έχει στο συμβούλιό της έναν κατηγορούμενο για κακουργήματα στον οποίο έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα; Τι λέει ο νέος Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος διετέλεσε και πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα; Είναι δυνατόν μία χώρα που διακηρύσσει τη διαφάνεια να έχει στο Δ.Σ. της Τράπεζας,  έναν υπόδικο για κακουργήματα; 
Ο Γιώργος Χανιωτάκης, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού που θεωρούσε ως νόμιμα τα εντάλματα της απάτης του ΟΕΕΚ, μετά τα ..ανδραγαθήματά του προβιβάστηκε σε   ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. αργότερα μετά την συνταξιοδότηση του, ο κ. Χανιωτάκης, διορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., το όνομα της οποίας αποτελεί πλέον συνώνυμο της παρανομίας για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο περιβόητος κ. Χανιωτάκης θέλει να μεταλαμπαδεύσει την πολύτιμη εμπειρία και να κληρονομήσει την θέση του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον νεότερο Χανιωτάκη.
Για την ίδια θέση όμως, ενδιαφέρονται και άλλοι υποψήφιοι και πρέπει να σταματήσει η πίεση που ασκεί σε μέλη του Συμβουλίου που αποφασίζει. Ας έχουν το Δείτε τι έγραφε η press-bank.gr (12/3/2009) για τον Γιώργο Χανιωτάκη, που είχε βάλει και την γυναίκα του και τον ίδιο του τον εαυτό να μασάνε λεφτά από το δημόσιο ταμείο!
Ακόμη και η Camora θα ζήλευε τέτοιες μεθόδους συγκάλυψης απάτης. Κι όμως, συμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον θεματοφύλακα της νομιμότητας των Δημόσιων Οργανισμών (!!!)
Ο Αλ Μούνια μπορεί να δίνει ντιρεκτίβες για την σωτηρία της Οικονομίας της Ελλάδος, ζητώντας νέα σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, όμως ας μην αναρωτιόμαστε πώς και γιατί τα Δημόσια Ταμεία έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. Ένας λόγος, είναι ότι μερικοί …καρεκλοκένταυροι ρήμαξαν με απάτες τον δημόσιο κορβανά κι αντί να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη, προβιβάστηκαν σε ανώτερες θέσεις! 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Χανιωτάκη, πρώην Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρμόδιου να ελέγχει τις δαπάνες του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ο οποίος και ευθύνεται για την  λεηλασία 6.000.000 € από τα ταμεία του δημοσίου και το μοίρασμα των χρημάτων αυτών σε ημετέρους. (1997-2002).
Ο άνθρωπος αυτός, αντί να καθίσει αμέσως στο σκαμνί και να λογοδοτήσει για την μεγάλη αυτή απάτη, αναβαθμίστηκε από την υπηρεσία του και σήμερα ευρίσκεται στην κορυφή του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως εποπτεύων όλων των Επιτρόπων της Ελλάδος!!!
Η press-bank.gr η οποία προ μηνών έβγαλε στον αέρα την δημοσιογραφική αυτή βόμβα, επανέρχεται σήμερα με νέα στοιχεία-φωτιά, δεδομένου ότι εξελίσσεται μία αγωνιώδης προσπάθεια μέσα στους κόλπους του Ελεγκτικού συνεδρίου, με ΕΔΕ-σικέ που έχει προφανή σκοπό να βγάλει «λάδι» τον  αρχιτέκτονα της απάτης Γιώργο Χανιωτάκη, από τα χέρια του οποίου πέρασαν όλα τα βρώμικα-παράνομα χρηματικά εντάλματα κι έγινε η λεηλασία των 6.000.000 €!

Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ο αρχιτέκτονας της απάτης, για τον οποίο ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Γιώργος Μπούτος, έχει κινήσει διαδικασίες εναντίον του, με έναν ολόκληρο φάκελο για τα κακουργηματικού τύπου αδικήματα που έχει διαπράξει, αποκαλύπτεται σήμερα –με τα νέα μας στοιχεία- ότι έβαζε την ήδη διορισμένη στο δημόσιο σύζυγό του, να αρμέγει προσέτι τα δημόσια ταμεία και να εισπράττει παρανόμως χρήματα  από αυτά.
Πρόκειται για την Δήμητρα Τσατμαλή, καθηγήτρια φιλολογίας, η οποία αν και διορισμένη στο δημόσιο, ο αρμόδιος τότε Επίτροπος του ΟΕΕΚ  και σύζυγός της Γιώργος Χανιωτάκης, είχε τοποθετηθεί στο ΙΕΚ Νικαίας να διδάσκει άσχετα με τον τομέα της μαθήματα!!!
Πώς γινόταν αυτό το εξωφρενικό; Άμα έχεις σύζυγο σε θέση «κλειδί» και ζεις στην Ελλάδα, όλα γίνονται:
Διαβάστε και φρίξτε: Η σύζυγος Χανιωτάκη, για 4 μήνες, από τον Οκτώβριο του 1999 έως και τον Ιανουάριο του 2000 τσέπωσε παρανόμως 611.623 δρχ. Η βεβαίωση αποδοχών της κ. Τσατμαλή, περιλαμβάνει 840.000 δρχ. κάτι που σημαίνει ότι η φιλόλογος έβγαλε κι άλλα παράνομα λεφτά από το ΙΕΚ Νικαίας.
Τι δίδασκε η φιλόλογος;
Για 20 ώρες εβδομαδιαίως η σύζυγος Χανιωτάκη, η φιλόλογος δίδασκε: «Πρακτική άσκηση σε νοσοκομείο» στην ειδικότητα «Νοσηλευτική Τραυματιολογία» (!!!). Το πώς μία φιλόλογος, διορισμένη στο δημόσιο, ταυτόχρονα δίδασκε και νοσηλευτική τραυματιολογία, αυτό μόνο ο Χανιωτάκης, που υπέγραφε ως νόμιμα τα εντάλματα πληρωμής της γυναίκας του, μπορεί να εξηγήσει!
Όμως η φιλόλογος μέσα στην εβδομάδα, στα ΙΕΚ Νίκαιας, δίδασκε και …. Ορθοπεδική και Αναισθησιολογία και Νοσηλευτική Χειρουργική και Αναπνευστική Φυσιοθεραπεία!!!

Και βεβαίως όλα αυτά δεν συνέβαιναν μόνον με την σύζυγο του Χανιωτάκη, ο οποίος όπως είπαμε, σήμερα αναβαθμίστηκε σε γενικό συντονιστή όλων των Επιτρόπων της Ελλάδος ( φανταστείτε τι θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα, με τέτοιους ελέγχους που ασκεί ο κ. Χανιωτάκης). Αυτό συνέβαινε καθ’ όλη την επίμαχη περίοδο 1997-2002 σε όλους τους ημέτερους του Χανιωτάκη, με συνέπεια να …εξαφανιστούν από τα δημόσια ταμεία 6.000.000 €!!!

ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΖΩΤΡΙΕΣ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ!!!
Στο σκάνδαλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τον ΟΕΕΚ συμμετείχαν  άσχετοι αλλά ημέτεροι, που ροκάνιζαν τα δημόσια ταμεία, εμφανιζόμενοι να παραδίδουν μαθήματα, για τα οποία δεν είχαν την παραμικρή ιδέα!!!
Και ταυτόχρονα αποκλείονταν άτομα που διέθεταν τα ανάλογα προσόντα.
Μία τέτοια περίπτωση ήταν αυτή της κ. Αικατερίνης Παπαγκίκα, Οδοντιάτρου και Οδοντοτεχνίτου, η οποία και αποκλείστηκε για να προωθηθούν γαζώτριες και κοπτοραπτούδες στην θέση της!
Η αποκλεισθείσα, προσέφυγε με ένστασή της στον ΟΕΕΚ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό της, αν και διέθετε και με το παραπάνω, τα ανάλογα προσόντα να διδάξει Οδοντιατρική. Άλλωστε ήταν έμπειρη και με 9ετή επαγγελματική υπηρεσία οδοντίατρος. Ο λόγος που επικαλέστηκαν για να αποκλείσουν την κ. Παπαγκίκα ήταν η «δυσφορία κάποιων καταρτιζομένων», κριτήριο που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού του ΟΕΕΚ!

ΕΠΑΙΡΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ!
Δεν του έφτανε του Χανιωτάκη που ήταν Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου την επίμαχη περίοδο, είχε βάλει τον εαυτό του και σε μία Επιτροπή του ΟΕΕΚ, από την οποία απομυζούσε ετησίως 450.000 δρχ!!! Ήταν η λεγόμενη «Επιτροπή σύνταξης κατάρτισης οδηγιών», τρέχα γύρευε δηλαδή!
 Το μεγάλο σκάνδαλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), που είχε ως συνέπεια διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που ξεπερνά τα 6.000.000 € (έξι εκατομμύρια ευρώ), έφθασε και στα γραφεία τόσο του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου όσο και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αμφότεροι κάνουν την πάπια. Αντί να προωθήσουν τις διαδικασίες και  να καθίσουν άμεσα στο σκαμνί οι ένοχοι της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, έχουν κλείσει βαθιά στο συρτάρι τους τις Πορισματικές Εκθέσεις των αρμόδιων οικονομικών επιθεωρητών (Μπούτου και Κουτελάκη) που διενήργησαν τον έλεγχο και καταλογίζουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στην απάτη, μεταξύ των οποίων και σε δικαστικούς λειτουργούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Καστανίδης ουσιαστικά συγκαλύπτουν την απάτη και δείχνουν να αδιαφορούν για την επιστροφή των κλεμμένων. Την ώρα που ο στόχος της Κυβέρνησης –όπως τουλάχιστον έχει δηλωθεί επισήμως- είναι να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν στην διασπάθιση των δημόσιων ταμείων και παράλληλα να καταπολεμηθεί η παθογένεια του δημοσίου, η οποία έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου-Καστανίδης, λειτουργούν ως πολιτικοί που συγκαλύπτουν την διαφθορά! 
Το γεγονός ότι κύριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι δύο αρμόδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, δρουν με στενοκομματικά κριτήρια, αδιαφορώντας για το συμφέρον του τόπου. 
Αποδεικνύεται με άλλα λόγια ότι οι δήθεν σωτήρες της χώρας, είναι αυτοί που την έχουν μέχρι τα μπούνια χρεωμένη και με διεφθαρμένο δημόσιο, ενώ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το κομματικό τους όφελος και η εκλογική τους πελατεία.

ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Για μια ακόμη φορά η χώρα μας γίνεται περίγελως στην Ε.Ε. Η άρνηση των κ.κ. Καστανίδη και Παπακωνσταντίνου να επιληφθούν προσωπικά του σκανδάλου, οδηγώντας άμεσα όλους τους υπεύθυνους σε δίκη και ζητώντας παράλληλα την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων, έχει ήδη φέρει την υπόθεση (από τις 30/7/2010) στην αρμόδια Επιτροπή Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι  για την διασπάθιση των τουλάχιστον 6.00.000 € η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει ευθύνες από την χώρα μας και ενδεχομένως να απαιτήσει να της επιστραφούν τα χρήματα, δεδομένου ότι  η κλοπή αφορούσε επιχορήγηση της Ε.Ε. για εκπαιδευτικά σεμινάρια στον ΟΕΕΚ! Το ποσό με το οποίο επιχορηγήθηκε ο Ο.Ε.Ε.Κ. με Κοινοτικά κονδύλια, ανήρχετο στο ύψος των 9,5 δισεκατομμυρίων δραχμών περίπου (27,8 εκατομμύρια Ευρώ).

Η ΚΛΟΠΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 6.000.000 €!
Ο έλεγχος τον οποίο διενήργησαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές και αφορούσε στην περίοδο 1997-2002 είναι δειγματοληπτικός και αναφερόταν σε 20 συνολικά στελέχη του Ε.Σ. και του ΟΕΕΚ. Αυτά τα 20 στελέχη, με τα οποία συνέπραξαν στην απάτη και οι γυναίκες-σύζυγοι πολλών εξ’ αυτών, διασπάθισαν 6 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί λοιπόν κανείς να σκεφτεί ότι εφόσον διαταχθεί καθολικός έλεγχος, όπως ζητούν οι οικονομικοί επιθεωρητές, είναι βέβαιον ότι η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 6 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΕ Η…ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
 ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΣΕ ΤΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!
Το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ συντελέστηκε με την συμμετοχή ανώτερων στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΟΕΕΚ οι οποίοι έδρασαν ως σπείρα και συμμορία! Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στα πορίσματά του ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών κ. Γιώργος Μπούτος,  «Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτών - των οποίων οι αμοιβές εξετάστηκαν εξονυχιστικά –  αποζημιώθηκε για υπερβολικό αριθμό ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, για την πραγματοποίηση μάλιστα της οποίας οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές προσλήφθηκαν παράνομα δεδομένου ότι δεν διέθεταν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον Ο.Ε.Ε.Κ. Οι εκπαιδευτές που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, φέρονται ότι «δίδασκαν» ακόμα και σε έξι (6) διαφορετικά Ι.Ε.Κ. των Αθηνών παράλληλα (!) μέχρι και δεκαεπτά (17) μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων!Χαρακτηριστικά, σας παραπέμπω στις σελίδες 38 μέχρι 42 και 118 μέχρι 121 της από 31.05.2006 Πορισματικής μας Έκθεσης (Σχετικό 1), όπου η συνεργάτης του τότε Προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. Άννα Σταμούλου και η σύζυγος του τότε Αντιπροέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ.  Πολυτίμη Βαμβύλη, φέρονται να δίδαξαν 17  και 10 διαφορετικά μαθήματα αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον Ο.Ε.Ε.Κ., για τη διδασκαλία της πλειονότητας αυτών των μαθημάτων, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η κατοχή διαφορετικών τίτλων σπουδών Πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ οι ανωτέρω υποτιθέμενες εκπαιδεύτριες, είχαν ως μοναδικό προσόν το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου (Τίτλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»).
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπούτος υπογραμμίζει: «Οι αποζημιώσεις που εισέπρατταν  για την  απογευματινή διδασκαλία, οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, έφταναν ακόμη και τις διακόσιες είκοσι πέντε (225) ώρες κατά μήνα (!), γεγονός που ήταν και χρονικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Κατά «περίεργη» μάλιστα σύμπτωση, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω «εκπαιδευτές»,  που είχαν αυτή  τη σκανδαλώδη  μεταχείριση, ήταν  στελέχη του Ο.Ε.Ε.Κ., αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) καθώς και συγγενικά πρόσωπα αυτών. Πολλοί από τους  ανωτέρω «εκπαιδευτές», εισέπρατταν  αποζημιώσεις για υποτιθέμενη διδασκαλία σε Ι.Ε.Κ. των Αθηνών, ακόμα και σε ημέρες που απουσίαζαν εκτός έδρας στο εξωτερικό»! Και συνεχίζει: «Ποσό ύψους 2.225.098 Ευρώ καταβλήθηκε για προκλητικά παράνομες δαπάνες επιμορφωτικών σεμιναρίων. Στα σεμινάρια αυτά οι εκπαιδευτές αποζημιώθηκαν ακόμη και με 610 Ευρώ ανά ώρα (!) ενώ στα αντίστοιχα σεμινάρια που διοργάνωνε εκείνη την περίοδο (1997 – 2000) το ελληνικό Δημόσιο, οι εκπαιδευτές, που ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου, εισέπρατταν τη νόμιμη αποζημίωση, που ανερχόταν σε 35,22 Ευρώ ανά ώρα.», για να καταλήξει:    «Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν, σημαντικό τμήμα της Κοινοτικής επιχορήγησης, αντί να καλύπτει αποζημιώσεις εκπαιδευτών και δαπάνες για την επαγγελματική κατάρτιση, να καταλήγει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του Ο.Ε.Ε.Κ. αλλά ακόμα και στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και συγγενικών τους προσώπων, τα οποία  καταγράφονται με πλήρη τεκμηρίωση στις Πορισματικές μας Εκθέσεις».
«ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ»
Η δράση του κυκλώματος που καταλήστευσε τα 6.000.000 ευρώ λειτούργησε με χαρακτηριστικά συμμορίας. Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτος στην έκθεσή του, την οποία απέστειλε και στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης,   «η εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων δεν θα ήταν δυνατή με τη δράση μεμονωμένων ατόμων αλλά μόνο με δράση οργανωμένης – δομημένης ομάδας, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον, οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτές, ο εκκαθαριστής των δαπανών του Ο.Ε.Ε.Κ., που εξέδιδε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος και διατάκτης των δαπανών του Ο.Ε.Ε.Κ., που έδινε την εντολή πληρωμής των χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούσαν την πλειονότητα των συμβούλων, των συνεργατών του καθώς και συγγενικών τους προσώπων και, σε πολλές περιπτώσεις, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. που κατήρτιζε τις παράνομες συμβάσεις καθώς και ο Επίτροπος του Ε.Σ., που ενέκρινε την εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων».   

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ    σύμφωνα με την καταγγελία και τα πορίσματα  των Οικονομικών Επιθεωρητών:

1.    Γεράσιμος Σαπουτζόγλου: (πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕΚ). Ο κ. Σαπουτζόγλου, λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ήταν ο διατάκτης των παρανόμων πληρωμών προς διάφορους αεριτζήδες, οι οποίοι παρίσταναν τους εκπαιδευτές στον ΟΕΕΚ. Συνυπέγραφε με τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών τα εντάλματα πληρωμών.
 2. Γεώργιος Κοκκοβός: (Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΕΕΚ): Αποσπασμένος από το ΙΚΑ στον ΟΕΕΚ, συνυπεύθυνος με τον προηγούμενο, μια και εξέδιδε και υπέγραφε τα εντάλματα των παράνομων πληρωμών. Μέσα σε αυτές τις πληρωμές συμπεριλαμβάνονταν δικές του και της συζύγου του. Ο ίδιος, απόφοιτος της Βιομηχανικής Σχολής, δήθεν δίδασκε το άσχετο με την ειδικότητά του αντικείμενο «Οικοδομικές Κατασκευές» στο ΙΕΚ. Οι οικοδομικές (!!!) «γνώσεις» του προφανώς βοήθησαν στην κατάρρευση του σπιτιού του απ’ τον σεισμό!  Δάσκαλε που «δίδασκες»…

3. Σταματίνα Κοκκοβού-Πετρή: (Νομικός- Υπάλληλος του Οίκου του Ναύτη, σύζυγος Γ. Κοκκοβού): Στον ΟΕΕΚ, ως Πετρή, «δίδαξε» 17 μαθήματα όπως Αέρια(!) Καύσιμα, Τραυματιολογία, Χειρουργικές επεμβάσεις μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Τοπογραφικές ασκήσεις κ.λ.π. Το πώς μία Νομικός μπορεί να διδάσκει Τοπογραφία, εξηγείται μόνον από το ότι, όπως και ο σύζυγός της, έχει το τεχνικό δαιμόνιο μέσα της. Το πώς μπορούσε να δουλεύει 400 ώρες το μήνα -18 ώρες την ημέρα- αυτό εξηγείται από τη σοφία του λαού: "Τα καλά κόποις κτώνται". Επιβραβεύοντας αυτά τα "προσόντα" της κυρίας, το Ελεγκτικό την υποδέχτηκε στους κόλπους του το 2002, κατόπιν μετατάξεως -και επιδειχθείσης προς τούτο ανοχής- από τον Οίκο του Ναύτη. Σήμερα υπηρετεί ως ελεγκτής στην Υπηρεσία Επιτρόπου Περιστερίου (περιοχή Τσαλα-Βούτα), εκεί όπου ο Επίτροπος κ. Γεωργακόπουλος, μία άλλη "εξέχουσα" μορφή του Ελεγκτικού, "ξέσκισε" 12 Δήμους, υποχρεώνοντάς τους να τον στεγάσουν (σπιτώσουν) με περίπου 600.000€, διά της μεθόδου  "δεν μου δίνετε λεφτά, δεν σας κάνω εγώ αυτά",  όπως ήδη γράψαμε εκτενώς προ διμήνου. (Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ  στην press-bank.gr19/4/2008).
Η "πέτρα του σκανδάλου" μάς απείλησε τηλεφωνικά -σε ανοιχτή ακρόαση- οτι αν ξανασχοληθούμε μαζί της, θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον μας. Εμείς φοβούμεθα περισσότερο την ειδικότητά της στα αέρια(!) καύσιμα.  
  4.       Γεώρ. Χανιωτάκης  (Επίτροπος του Ελ. Συνεδρίου στον ΟΕΕΚ): Αποστολή του ήταν να ελέγχει την νομιμότητα των δαπανών, εξετάζοντας -σύμφωνα με τον Νόμο- ακόμη και παρεμπίπτοντα ζητήματα. Ο κ. Χανιωτάκης περιέβαλε με το ένδυμα της νομιμότητας όλες τις παράνομες δαπάνες. Ακόμη και την δική του υπέρογκη αμοιβή των 450.000 δρχ. για συμμετοχή του σε Επιτροπή το Μάιο του 2001, ο ίδιος τη θεώρησε-καθαγίασε. Ο κ. Χανιωτάκης  έως πρότινος ήταν Γενικός Συντονιστής των Επιτρόπων. Δηλ. ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρώην Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, εκδιώχθηκε και από την θέση του Γενικού Διευθυντού του ΠΑΣΟΚ γι' αυτή την υπόθεση, ενώ ο κ. Χανιωτάκης πήρε και προαγωγή!! Η περίπτωσή του δηλαδή είναι σκανδαλώδης, αποδεικνύοντας έτσι την ανεπάρκεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην εκτέλεση της αποστολής που του έχει ανατεθεί και δικαιολογώντας την ανυποληψία στην οποία έχει περιπέσει στη συνείδηση του νοήμονος πολίτη.
 5.       Δήμητρα Χανιωτάκη-Τσατμαλή (Φιλόλογος, σύζυγος του Γεωρ. Χανιωτάκη): Η αφορμή για να ανακινηθεί η υπόθεση. Στον ΟΕΕΚ εμφανίστηκε με το όνομα Τσατμαλή. Είχε την «ικανότητα» να διδάσκει ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, στο Γυμνάσιο όπου ήταν διορισμένη και στο ΙΕΚ Νικαίας και μάλιστα σε ειδικότητες ασυμβίβαστες με το επάγγελμα της φιλολόγου. Εισέπραξε από το ΙΕΚ Νικαίας 840.000 δρχ. για ένα χρόνο
ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!
Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που προσεκόμισαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου αυτό να κινήσει διαδικασίες και να στείλει στο σκαμνί τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, ο τότε Πρόεδρος του Ε.Σ. κ. Κούρτης, έδωσε εντολή σε έναν από τους συμμετέχοντες στο σκάνδαλο (!!!) και συγκεκριμένα στον Επίτροπο κ. Τσελίκα, να πραγματοποιήσει Έκθεση για την υπόθεση. Και επειδή «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» ο κ. Τσελίκας παρέδωσε ως…λευκές περιστερές του πρωταγωνιστές του σκανδάλου, καταλήγοντας στο απίστευτο επιχείρημα (!) ότι  η νομιμότητα ή μη της δαπάνης κρίνεται από το εάν ο ποινικός Δικαστής επιβάλει ή όχι ποινή ή από τον έλεγχο των δικαιολογητικών της δαπάνης που βρίσκονται στην κατοχή του Ε.Σ. Ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Μπούτος …κατακεραυνώνει τον κ. Τσελίκα, λέγοντας ότι «η διατύπωση μιας τέτοιας πρωτοφανούς άποψης – πρότασης από την πλευρά του ελεγκτή Επιτρόπου του Ε.Σ. ( σελ. 41 Έκθεσης καταστατικού ελέγχου Δεκεμβρίου 2008 ), δεν είναι μόνο προκλητική αλλά και ελεγκτέα. Το ίδιο όμως προκλητική και ελεγκτέα είναι, κατά την άποψή μου, και η αποδοχή της πρότασης αυτής από τον απελθόντα Πρόεδρο του Ε.Σ.» Με άλλα λόγια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αντί να ελέγχει τις δαπάνες, όπως είναι το καθήκον του, εκκόλαπτε και συγκάλυπτε την διαφθορά, μια και κύριοι πρωταγωνιστές ήταν επίορκα στελέχη του Ε.Σ.   

ΚΟΛΟΒΟ ΚΑΙ ...ΣΑΘΡΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΖΑΓΟΡΙΑΝΟ

Το κατηγορητήριο που απήγγειλε ο ανακριτής κ. Ν.Ζαγοριανός στους εμπλεκόμενους, είναι κολοβό και θολό όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, αφήνοντας το περιθώριο στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων να μετατρέψει τις κατηγορίες από κακούργημα σε πλημμέλημα! Κάτι που ερμηνεύεται σε άμεση παραγραφή των αδικημάτων!Επίσης δεν συμπεριέλαβε στους κατηγορούμενους τον Χανιωτάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που θεωρούσε ως νόμιμες όλες τις παράνομες δαπάνες!!!
Για την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων πάντως, δεν κάνει κανείς λόγο. Οι δε κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσλάβει όλοι τους για συνήγορο υπεράσπισης τον Δ. Τσοβόλα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου