Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ....

Απεργία με το πρώτο κουδούνι για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Ξεκινούν και οι απεργίες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αφού  η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος,  εξήγγειλε εικοσιτετράωρη απεργία για τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντιδρά έτσι στο νέου τύπου...


 ολοήμερο στην προσχολική αγωγή.
Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου αλλά θα κλείσουν τρείς ημέρες αργότερα καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυξε  24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Στις 15 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Έως τις 22 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών όλης της χώρας με  εισήγηση για τη λήψη αποφάσεων κλιμάκωσης απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας με επαναλαμβανόμενη μορφή (3 – 5 ήμερες). Η Ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/504948.html

Απεργούν οι δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα στις 15 Σεπτεμβρίου

https://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/apergoyn-oi-daskaloi-se-oli-tin-ellada-stis-15-septemvrioy
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ξεκινάει την φετινή σχολική χρονιά με 24ωρη απεργία. Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί απεργία ενάντια στο νέο τύπο ολοήμερου σχολείου στην προσχολική αγωγή
Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.
Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.
Σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Στην συγκέντρωση είχε καλέσει σε συμμετοχή και η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τα μέλη του γενικού συμβουλίου της, των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου.

Αντιδράσεις και για τα κενά
Σε ανακοίνωσή της στη 1 Σεπτέμβρη η ΔΟΕ σημείωνε πως ο Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και ζητά το ίδιο να πράξουν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δε συναινούν στις διαδικασίες που υπηρετούν τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
"Παρά την κίνηση αναδίπλωσης στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της «διορθωτικής» εγκυκλίου στις 25/8 έπειτα από την αντίδραση και τις καταγγελίες της Δ.Ο.Ε. για την πραξικοπηματική εγκύκλιο σχετικά με τις συνεδριάσεις Π.Υ.Σ.Π.Ε. και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποδείξει ότι προκειμένου να πετύχει τους επικοινωνιακούς του στόχους δε διστάζει να παρανομεί. Μόνο που τώρα προσπαθεί να επιβάλει την παρανομία ως τρόπο λειτουργίας σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Διευθυντές Εκπαίδευσης και Συλλόγους Διδασκόντων." σημειώνει η ΔΟΕ.
https://news.google.gr/news/story?cf=all&hl=el&pz=1&ned=el_gr&ncl=d0ifBFxiCoC-rHM477Gf0WHg1_jmM&topic=h

Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΫΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ κ.α. (ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

3 σχόλια:

  1. το κυνηγι των χριστιανων,δηλ του 97% του Ελληνικου λαου δεν ενδιαφερει τουσ συνδικαλιστες?

    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Μήνυμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς σχετική με την πρωϊνή προσευχή!

    Δημοσιεύθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2016 20:51 στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Μήνυμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς σχετική με την πρωϊνή προσευχή!
    Loading...
    699

    5


    0

    1
    Reddit
    1
    StumbleUpon
    0

    0

    1

    Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

    Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί

    Δάσκαλοι μου

    Πριν από 20 χρόνια τελείωσα την όμορφη διαδρομή μου στα σχολειά μας.

    12 χρόνια στο θρανίο σήμερα με καμαρώνει η οικογένεια μου… Το 50% για αυτό που είμαι σήμερα οφείλεται σε ΕΣΑΣ. Στις αρχές, στις γνώσεις, το ντέτεστε, τις φωνές, τις παρατηρήσεις, τις τιμωρίες… Τις παραινέσεις, τις συμβουλές, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    Φίλοι και συνοδοιπόροι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί αποκαλύψαμε ότι η εξάλειψη της πρωινής προσευχής πλέον δεν είναι ένα σενάριο συνωμοσίας μερικών τρελών, αλλά ένα ακόμα γεγονός.

    Όμως φίλοι εκπαιδευτικοί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

    Οι άνθρωποι εκτός από ψεύτες είναι και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Βλέπετε η πρωινή προσευχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ζωής, όχι από συνήθεια, όχι από παράδοση, αλλά και από νομοθετική πρόβλεψη.

    Και σήμερα ένα Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) πάνε να το καταργήσουν όχι με έναν νεότερο νόμο ή με ένα νεότερο ΠΔ όπως προβλέπει το Σύνταγμα μας, αλλά με μια υπογραφή σε ένα κωλόχαρτο που υπογράφει ο πλέον αγράμματος υπουργός της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φετινή εγκύκλιος φίλοι εκπαιδευτικοί θέλει να σας εκθέσει!

    Θέλει να εκθέσεις Καθηγητές, Διευθυντές, Συλλόγους Διδασκόντων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να σας φέρει απέναντι μας.

    Αυτοί που θα την επικαλεστούν πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι στο τέλος της εγκυκλίου, αλλά και της συγκεκριμένες παραγράφου, «Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ. »

    Το ΠΔ201/98 ακόμα δεν καταργήθηκε. Οι αναφερόμενες διατάξεις αφορούν: την πρωινή προσευχή, τη σημαία και τους αλλόθρησκους μαθητές.

    Κανένας λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόσει το νόμο και να επικαλεστεί την εγκύκλιο.

    Η πρωινή προσευχή είναι και παραμένει υποχρεωτική ακόμα με βάση το νόμο!

    Φίλοι εκπαιδευτικοί εμείς ως Έλληνοθρόδοξοι γονείς από την Δευτέρα 12/9/16 θα στραφούμε ποινικά σε όποιον παραβεί το νόμο, υποβάλλοντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μηνύσεις σε βάρος ΟΣΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δεν πραγματοποιούν την πρωινή προσευχή και δεν πραγματοποιούν έπαρση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ κατά παράβαση του ΠΔ 201/98.
    e-koutsobola.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή