OPTOCENTER

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ! ΔΕΙΤΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ....

(«ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ΧΕΙ, Ο ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ»!). ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ …"Π Λ Α Κ Α", ΜΕ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !
1
ΕΙΝΑΙ «ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ»… Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν στρατολογήσει αδιεύκρινιστο αριθμό (!) Ευρωπαίων συνταξιούχων(!), που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια μόνιμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αποτελούν σταθερή πηγή συλλογής και ...

επικαιροποιήσεως πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος!
trenchcoat character
trenchcoat character
3
Ποινή ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 14 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, στον 65χρονο υπήκοο Γερμανίας, ο οποίος συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 2014, περί ώρα 11:15 στο Πυλί της Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, να ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ στρατιωτικό φυλάκιο της 80 ΑΔΤΕ στην Αντιμάχεια, μέσα από Ι.Χ. όχημα!!!
Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα ζευγάρι κυάλια, διόπτρα (!) και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής! Ακολούθησε έρευνα και στην οικία του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλεως της Κω, µε χειρόγραφες σημειώσεις, διάφορα έγγραφα στην …τουρκική γλώσσα, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε ‘USB Sticks’, δύο κασσέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο!
4
Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στην οικία του, υπήρχαν καταγεγραμμένες σ υ ν τ ε τ α γ μ έ ν ε ς, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ και ΦΥΛΑΚΙΩΝ, δημοσίων υπηρεσιών και ΚΤΙΡΙΩΝ, κεραιών τηλεπικοινωνιών και ΓΕΦΥΡΩΝ(…) της νήσου Κω!
Συνολικά βρέθηκαν …300 περίπου (!) φωτογραφίες, εκ των οποίων οι 140, αφορούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μέσα, 40 γέφυρες του νησιού, 40 έργα κοινής ωφέλειας και οι λοιπές αμυντικά έργα!!! (ΑΝΕΤΟΤΑΤΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ «ΠΑΠΠΟΥΣ», Ε;)
5
Επισημάνθηκε ακόμη, ότι σε ορισμένες φωτογραφίες απεικονίζονταν και πρόσωπα(!) προκειμένου εν συνεχεία με αναγωγή στις διαστάσεις τους, να γίνεται αναλυτική καταγραφή των διαστάσεων και των εικονιζομένων εγκαταστάσεων.
Ανάλογο υλικό, βρέθηκε και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο, ενώ ο κατηγορούμενος ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ, ότι παρακολουθούσε ακόμα και τις κινήσεις της δυνάμεως της ‘FRONTEX’ στην περιοχή!

Από την δικογραφία προέκυψε, ότι ο κατηγορούμενος είχε υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της πρώην …Ανατολικής Γερμανίας επί 11 έτη (!) και διέμενε στην Τουρκία ως συνταξιούχος, την περίοδο 2009-2012.
6
Ο κατηγορούμενος ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ, ότι εκεί στρατολογήθηκε από δύο Τούρκους, οι οποίοι φέρονται ότι συντόνιζαν Δ Ι Κ Τ Υ Ο …συνταξιούχων υπηκόων Ευρωπαϊκών κρατών(!), που διέμεναν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!
Υποστήριξε, ότι διοχέτευε πληροφορίες στους Τούρκους συνδέσμους του επί 2 έτη, λαμβάνοντας 2.000 ευρώ μηνιαίως(!) σε τραπεζικό λογαριασμό στην Γερμανία, για το υλικό που συγκέντρωνε και εν συνεχεία παρέδιδε σε ψηφιακούς δίσκους, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υποστήριξε δε, ότι κατά την παραμονή του στην Τουρκία, είχε λάβει φωτογραφίες και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της, «οι οποίες όμως εκλάπησαν από την οικία του, ενώ κοιμόταν», ενώ φέρεται ότι είχε λάβει εντολή, να μην επισκεφθεί ξανά την Τουρκία και να επικοινωνεί με τους συνδέσμους του στην Γερμανία, σε περίπτωση «εκτάκτου ανάγκης»…
7
Αδιάλειπτη ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ η τουρκική κατασκοπευτική δράση σε βάρος της Ελλάδος!
Για να γίνουν οριακά αντιληπτές, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, κρίνεται σκόπιμη η παράθεση ορισμένων ενδεικτικών συμβάντων, που έχουν καταγραφεί κυρίως σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και επιβεβαιώνουν την αδιάλειπτη προσπάθεια συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών, από τις τουρκικές υπηρεσίες.

Την 1η Αυγούστου 2015, περί ώρα 13.00 συνελήφθη από αστυνομικούς Α.Τ. Αρχαγγέλου Ρόδου η 49χρονη, υπήκοος Toυρκίας, μόνιμη κάτοικος Γαλλίας, S. O. του Α., η οποία αφού παραβίασε σχετική σήμανση περί απαγορεύσεως εισόδου, έγινε αντιληπτή από στελέχη του 6ου ΕΤΕΘ, να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ άλλων την αποβάθρα στο λιμάνι του στρατοπέδου και δύο ταχύπλοα σκάφη του ΕΣ!
man with binoculars and camera control someone
man with binoculars and camera control someone
Η 49χρονη, που διέμενε με τον σύντροφό της και τα δύο παιδιά της(!!!) ηλικίας 14 και 18 ετών, σε παρακείμενο πολυτελές ξενοδοχείο, εισήλθε πεζή(!) από τη νότια πλευρά του στρατοπέδου, ανεβαίνοντας από απόκρημνη βραχώδη παραλιακή (!!!) περιοχή, που συνορεύει με το ξενοδοχείο ‘Lindos Step’ και κατευθύνθηκε σε κορυφή λόφου, εντός του στρατοπέδου.
Εκεί ΤΡΑΒΗΞΕ με ένα κινητό τηλέφωνο, τύπου ‘iphone 5S’ συνολικά 33 φωτογραφίες! Προέκυψε ακόμη, ότι η πρώτη φωτογραφία είχε τραβηχτεί την 10.03 ώρα της ίδιας ημέρας, γεγονός που αποδεικνύει, ότι παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου πολλή ώρα!
(ΤΟ ΔΙΑΝΟΕΙΣΤΕ; ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠEΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!)

Tις απογευματινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου 2014, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο υπήκοοι Ολλανδίας (άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 35 και 34 ετών, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στη φωτογράφιση …αρμάτων μάχης σε Στρατόπεδο της 95 ΑΔΤΕ, στην περιοχή της Αφάντου.
Το συμβάν σημειώθηκε μεσούσης της Εθνικής Διακλαδικής Ασκήσεως ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014, κατά την οποία τα ασκούμενα τμήματα, αναπτύσσονται σε θέσεις διασποράς, πεδία βολών, ή ασκήσεων για την διεξαγωγή των προβλεπομένων δραστηριοτήτων…

Στις 2 Αυγούστου 2013, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, ο 72χρονος συνταξιούχος μηχανικός Hans Hartmut Streiber, υπήκοος Γερμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας για κατασκοπεία!
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στα Αρμόλια Χίου, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 (!) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, 5 ‘usb sticks’, 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά τηλέφωνα και 1 ζευγάρι γυαλιά, με …ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή!!!
Από τα στοιχεία της ερεύνης, προέκυψε ότι ο Streiber στρατολογήθηκε το καλοκαίρι του 2010, από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, κατά τη διαμονή του στα απέναντι τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα στη Μαρμαρίδα, με εντολή να φωτογραφίζει έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500, έως 1500 ευρώ, στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ και κρίσιμες υποδομές του νησιού και να τις διαβιβάζει ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση ειδικού προγράμματος κρυπτογραφήσεως!
Από την έρευνα στον προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό (e-mail), προέκυψε ότι, μία εβδομάδα πριν την σύλληψή του, είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο περιείχε πληροφορίες για ΠΛΟΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού μας και σ τ ρ α τ ι ω τ ι κ ά οχήματα!
Ο σύνδεσμος του 72χρονου στην Τουρκία, έφερε το όνομα «Μουσταφά», με τον οποίο επικοινωνούσε μέσω αριθμού, που αντιστοιχούσε σε σταθερό τηλέφωνο στην Μαρμαρίδα, ενώ αμοιβόταν μέσω τραπεζικού λογαριασμού, που διατηρούσε σε υποκατάστημα της ‘Deutsche Bank’ στην Αθήνα!
Κατά πληροφορίες, η Περιφερειακή Μονάδα της ΕΥΠ, είχε πληροφορηθεί την παρουσία του Γερμανού στο νησί και διέθετε οπτικό υλικό από επαφές του 72χρονου με δύο άτομα, πιθανότατα Τούρκους, στο λιμάνι της Χίου. Ο συλληφθείς ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο Λ Ε Σ τις σε βάρος του κατηγορίες περί κατασκοπείας, κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια πανομοιότυπη υπόθεση είχε συλληφθεί τον Μάϊο του 2012, σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, ο 75χρονος (!) Baldur Drobnica υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενος για κατασκοπεία! Είχε δηλώσει συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και …ραδιοερασιτέχνης, προκειμένου να αιτιολογήσει συσκευές επικοινωνίας που είχαν βρεθεί στην κατοχή του.
Από δημοσιεύματα στον Τύπο (Der Spiegel, 09.05.1983) προέκυπτε, ότι ο συλληφθείς υπήρξε στέλεχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Bundesamt für Verfassungsschutz) της Γερμανίας…

Την 20 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 9:35 έγινε αντιληπτή από τον Αξιωματικό Πύλης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) Γ. ΓΚΙΑΛΑ», η παρουσία ατόμου που βιντεοσκοπούσε το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, στις οποίες στεγάζεται το Διοικητήριο της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο.
Ακολούθησε κινητοποίηση των Οργάνων Ασφαλείας του Στρατοπέδου και με τη συνδρομή ανδρών του Λιμενικού Σώματος, ο ύποπτος συνελήφθη.
Kατά τη διερεύνηση του περιστατικού, προέκυψε πως ο 31χρονος Emek Köprübaşı υπήκοος Τουρκίας, με καταγωγή την Μπόρνοβα Σμύρνης, είχε λάβει τουριστική βίζα επισκεπτόμενος την …Μύκονο και την Σαντορίνη και λίγο πριν λήξει η βίζα του, αποφάσισε να επισκεφτεί τη Χίο.

Ο ίδιος δήλωσε υποψήφιος …διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Σμύρνης! Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος (!) ελλείψει στοιχείων(…) καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, είχε προλάβει να διαγράψει το υλικό που να τον ενοχοποιούσε!!!
Την 26 Ιουλίου 2009 και ώρα 16:45, ο Επόπτης Ασφαλείας του Στρατοπέδου «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» της Σαμοθράκης, ενημερώθηκε από τον Αξιωματικό Πύλης, ότι Ι.Χ. όχημα τύπου Opel Corsa, χρώματος μπλε, με αριθμό κυκλοφορίας ΕΒΗ-2274, να διέρχεται δύο φορές από ασφαλτόδρομο εγγύς του Στρατοπέδου.
Μετά από ειδοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Σαμοθράκης, προέκυψε ότι το όχημα ήταν νοικιασμένο από τον Έλληνα υπήκοο μουσουλμάνο Μεχμέτ Μποσταντζή, κάτοικο Μάκρης Αλεξανδρουπόλεως και …φωτογράφο στο επάγγελμα!
Ο Μποσταντζή είχε αφιχθεί στην Σαμοθράκη, με το πλοίο της γραμμής στις 14:00 και θα αναχωρούσε με το βραδινό δρομολόγιο στις 21:00 της ίδιας ημέρας. Ο ύποπτος εντοπίσθηκε στις 19:00 στο λιμάνι Καμαριώτισσας και προσήχθη.
Από το όχημα κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τρίποδο φωτογραφικής μηχανής, φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ, δύο φακοί ΝΙΚΟΝ και ΤΑΜRΟΝ, ένας σουγιάς με θήκη, ένα βιβλιάριο και μία κάρτα της Εθνικής Τράπεζας, ένα πορτοφόλι με 165 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο Trident, μία κάρτα μνήμης Sandisk και μία κάρτα μνήμης Pretec επιμελώς κρυμμένη κάτω από το πατάκι του οδηγού, η οποία περιείχε, περί τις …300 φωτογραφίες στρατιωτικού ενδιαφέροντoς και υποδομών στρατηγικής σημασίας!!!
Ο συλληφθείς ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ κατά την ανάκριση, ότι από τις 20 Νοεμβρίου 2008, είχε επαναλάβει …8 φορές την συγεκριμένη διαδικασία συλλογής πληροφοριών, για λογαριασμό της Τουρκίας, υπό τη κάλυψη της επαγγελματικής του ιδιότητος, ως φωτογράφου και ενημέρωσε για την ύπαρξη ισάριθμων φακέλλων, στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή με το σχετικό υλικό.
Από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ΝΟΚΙΑ με τουρκική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, στο ΙΧ όχημα του συλληφθέντος στην Αλεξανδρούπολη, ενώ από το κατάστημα φωτογραφικών ειδών και την οικία του, κατασχέθηκαν …600 άρτιες (!!!) τεχνικά φωτογραφίες, εκ των οποίων οι 400, αξιολογήθηκαν ως πολύ ΣΟΒΑΡΕΣ για την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν φωτογραφίες, από τους εσωτερικούς χώρους του Αερολιμένος «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρουπόλεως, από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή Κέχρου Ροδόπης (Πομακοχώρια), των λιμένων της Μύρινας και ακτών Λήμνου και Σαμοθράκης με κατεύθυνση από βορρά προς νότο, στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Αλεξανδρούπολη (Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»), Παλαγία (Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ»), Δορίσκο, Άβαντα, Καβησό, Δίκελλα, του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής καθώς και φωτογραφίες από την Στρατιωτική Παρέλαση (!) της 28ης Οκτωβρίου 2008, στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων των αριθμών πλαισίων των αρμάτων μάχης ‘Leopard-2HEL’ και κοντινές λήψεις στα πρόσωπα (…) των στελεχών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και όλων των Διοικητών Μονάδων που παρήλασαν [1].
Με βάση την αρχική του κατάθεση, την οποία ανασκεύασε αργότερα, στρατολογήθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, στο Τελωνείο Ιψάλων το Νοέμβριο του 2008, ενώ επέστρεφε στην Ελλάδα και εκτέλεσε 8 αποστολές έναντι συνολικής αμοιβής 4.000 ευρώ.
«Ήξερα ότι θα με εύρισκαν όπου κι αν πήγαινα. Δέχθηκα, μου έδωσαν μια κάρτα τουρκικού τηλεφώνου για να γίνονται οι επικοινωνίες μας, ενώ με επισκεπτόταν και στο μαγαζί μου.
Μου ζήτησαν να τραβήξω τα γύρω από την Αλεξανδρούπολη στρατόπεδα, όπου υπήρχαν κεραίες, να φαίνεται από τον χάρτη του ‘Google’ η γωνία λήψεως των φωτογραφιών, για λόγους στρατηγικής, να φαίνεται τι έχουν μέσα και να περιγράφεται η θέση τους…» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ΕΝΟΧΟΣ για την κατηγορία της προδοτικής και κατ΄ εξακολούθηση κατασκοπείας και του επιβλήθηκε όπως και πρωτόδικα ποινή φυλακίσεως 4 ετών….
(ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ «ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕ» ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ, ΤΟΣΟ «ΜΑΛΑΚΑ», ΜΟΛΙΣ ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ …24;;;)
Αποφυλακίστηκε(!!!), αφού εξέτισε την ποινή του με 2 και πλέον χρόνια παραμονής του στις φυλακές της Κομοτηνής και αυτή την στιγμή υποχρεούται να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του…
Ο Μεχμέτ Μποσταντζή, είχε στην κατοχή του φωτογραφίες, με κοντινές λήψεις όλων των Διοικητών Μονάδων, που παρήλασαν της 28η Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη καθώς και των στελεχών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού!
Την 26 Αυγούστου 2008 και ώρα 20:15, έγινε αντιληπτή από τον Αξιωματικό Πύλης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΚΑΡΥΔΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ» στο χωριό Πλάτη του νομού Έβρου, προσπάθεια φωτογραφήσεως των εγκαταστάσεων από επιβάτη Ι.Χ. οχήματος, τύπου Fiat Tipo, χρώματος γκρι, με πινακίδες Βουλγαρίας (ΡΒ1885 ΧΜ).
Ακολούθησε άμεση αναφορά του συμβάντος στον Επόπτη Ασφαλείας του Στρατοπέδου, στη XVI M/K MΠ/2ο Ε.Γ και στις οικείες αστυνομικές αρχές.
Τελικά το ύποπτο όχημα, εντοπίστηκε την ίδια ημέρα, στις 20:45, στο τελωνείο Ορμενίου, ενώ επιχειρούσε να εξέλθει προς Βουλγαρία.

Από τον έλεγχο που διενήργησαν τα όργανα του Αστυνομικού Σταθμού Ελέγχου Διαβατηρίων του τελωνείου, διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω όχημα επέβαιναν 3 Βούλγαροι υπήκοοι, εκ των οποίων οι δύο στρατιωτικοί!
Επρόκειτο για τους Chapov Yopdan, Αρχιλοχία Μηχανικού, Chapova-Angelova Dimitrina, επαγγελματία οπλίτη και Gramatikov Georg, αυτοκινητιστή κατά δήλωσή του και εμπλεκόμενου σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας κατά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία [2].
Στην κατοχή τους βρέθηκε μία αναλογική φωτογραφική μηχανή, με υλικό τουριστικού περιεχομένου, καθώς επίσης και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με διάφορο φωτογραφικό υλικό, μεταξύ του οποίου φωτογραφίες και βίντεο, από …στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής Β. Έβρου!
Κατόπιν αυτού οι επιβάτες του οχήματος συνελήφθησαν, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας και δικάστηκαν στις 27 Αυγούστου 2008 από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας ανέφερε, πως «από τους τρεις συλληφθέντες Βούλγαρους πολίτες, οι δύο είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί στο Βουλγαρικό Στρατό με βαθμό αρχιλοχία και στρατιώτη, αντίστοιχα.
Οι ίδιοι βρίσκονταν στην Ελλάδα ως …τουρίστες, στην διάρκεια της τακτικής ετήσιας άδειάς τους. Στην Ελλάδα βρίσκονταν ως ιδιωτικά πρόσωπα, ενώ η παραμονή τους δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με το επάγγελμά τους».
Στην απολογία τους οι συλληφθέντες υποστήριξαν, ότι οι φωτογραφίες προορίζονταν για αμυντικό περιοδικό ωστόσο το Δικαστήριο τους βρήκε ένοχους για κατασκοπεία και επέβαλε ποινή φυλάκισης …16 μηνών!

Οι τρεις Βούλγαροι άσκησαν έφεση και αφού κατέβαλλαν εγγύηση(;;;) οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας προς απέλαση!
Σε επικοινωνία του τότε Διευθυντή της ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ με το Βούλγαρο ομόλογό του για εξηγήσεις, όσον αφορά τις δραστηριότητες σε βάρος μιας φιλικής και συμμάχου στο ΝΑΤΟ χώρας, μετά τη σχετική …σ υ γ ν ώ μ η, επιβεβαιώθηκε, ότι οι τρεις Βούλγαροι είχαν στρατολογηθεί και συνέλεγαν πληροφορίες για λογαριασμό της …Τουρκίας!

Στις 30 Αυγούστου, ο Έλληνας Πρέσβης στη Σόφια μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, όπου δόθηκαν «διαβεβαιώσεις», ότι η υπόθεση αυτή δεν θα σταθεί εμπόδιο, στις πολύ καλές σχέσεις (;) μεταξύ των δύο χωρών…
Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, στις 24 Μαϊου 2009 συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από το Χάσκοβο, μουσουλμάνοι Τουρκικής καταγωγής) στο Ορμένιο του Έβρου, καθώς είχαν προχωρήσει σε λήψη φωτογραφιών Στρατοπέδου της Ορεστιάδος. Στους εμπλεκόμενους επιβλήθηκε ποινή 18μηνου φυλακίσεως και μετά την άσκηση εφέσεως, απελάθηκαν από την χώρα.
Σημειώσεις:
[1] Η συλλογή πληροφοριών για Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων, αποσκοπεί στην προληπτική εξουδετέρωσή σε περίπτωση επικείμενου πολέμου. Αξίζει να σημειωθεί, πως από τη συγκρότηση του Προκεχωρημένου Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΠΡΟΚΕΕΔ) στη Νέα Σάντα Ροδόπης το Δεκέμβριο του 2010, έχει παρατηρηθεί αυξημένη κινητικότητα ατόμων και οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς δικαιολογημένη αιτία, ενώ μέσα σε δύο μόνο ημέρες (23 και 24 Μαρτίου 2011) σημειώθηκαν 5 (!) περιστατικά (προσπάθειες φωτογραφήσεως, μέσα από αυτοκίνητα, επιχειρήσεις αποσπάσεως πληροφοριών από τηλεφώνου, ή προσεγγίζοντας σκοπούς, παρακολούθηση οχημάτων του στρατοπέδου, από άλλα αυτοκίνητα κ.λ.π.) με στόχο το Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡΟΥΔΗΣ».
Οι εμπλεκόμενοι ήταν Έλληνες υπήκοοι, της μουσουλμανικής μειονότητος της Θράκης…

[2] Αποτελεί σύνηθη πρακτική των ατόμων που εμπλέκονται στη συλλογή πληροφοριών, να συνοδεύονται από γυναίκα, προκειμένου να μην κινούν υποψίες. H επαγγελματική ιδιότητα του αυτοκινητιστού, υπήρξε προσφιλής, στις υπηρεσίες πληροφοριών της πρώην ΕΣΣΔ, για διείσδυση στις δυτικές χώρες-στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου