Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΑ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ...ΑΓΧΟΝΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!

Τρεις από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα...


μας στέλνονται πακέτο στην Τουρκία, δηλαδή στην...αγχόνη που τους έχει ετοιμάσει ο Ερντογάν! Παρά το ότι για τους άλλους τρεις αξιωματικούς είχε προηγηθεί απόφαση με την οποία δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία επειδή κινδυνεύει η ζωή τους, οι επόμενοι δικαστές που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τη δίκη των επόμενων τριών αξιωματικών, απεφάνθησαν ότι πρέπει να σταλούν πακέτο στην Τουρκία! Προφανώς φαίνεται προσμέτρησαν το πολιτικό κόστος της χώρας, ειδικά μετά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου να μην εκδώσει τους τρεις πρώτους Τούρκους αξιωματικούς! Απόφαση αλλοπρόσαλλη, μεσοβέζικη, αλά Πόντιου Πιλάτου. 
Παρά το ότι ήταν στην έδρα του δικαστηρίου η ίδια Εισγγελέας που ήταν και στην πρώτη δίκη και ζήτησε να μην εκδοθούν και οι επόμενοι τρεις αξιωματικοί διότι κινδυνεύει η ζωή τους, οι δικαστές με απόλυτη ομοφωνία αποφάσισαν υπέρ της έκδοσής τους!!!
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Ευσταθία Καπαγιάννη, ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτό το αίτημα της Τουρκίας τονίζοντας πως αν παραδοθούν στην γείτονα χώρα «είναι σχεδόν βέβαιος ο βασανισμός τους».
Ανέφερε τις περιπτώσεις με άγριους βασανισμούς στρατιωτικών που βρίσκονται  στα χέρια των τουρκικών αρχών και πως κάποιοι θανατώθηκαν επί τόπου.
«Εάν εκδοθούν, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας -το θεωρώ σχεδόν βέβαιο- ότι θα βασανιστούν και θα υποστούν εξευτελιστική μεταχείριση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καπαγιάννη, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο επαναφοράς της θανατικής ποινής. «Το έχει πει ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας. Υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του άρθρου 2 της ΕΣΔΑ».
Όπως ανέφεραν οι στρατιωτικοί, μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, οι σύζυγοι τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και τους έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Οι τρεις αναμένεται να υποβάλλουν έφεση στη σημερινή δικαστική απόφαση, ενώ στη συνεδρίαση είπαν στους δικαστές πως δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα, πως αν εκδοθούν δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης και θα υποβληθούν σε απάνθρωπα και εξευτελιστικά βασανιστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου