Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕΒΕ

Με σύνθημα «μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή...


πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ παράλληλα διοργανώνουν συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα. 
Με σύνθημα «μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίησηΣτην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δάσκαλοι, καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, τραπεζοϋπάλληλοι καθώς και γιατροί. Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λόγω της κινητοποίησης θα σημειωθούν τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μέσα σταθερής τροχιάς. Ειδικότερα, τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τα λεωφορεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 08.30 έως τις 21.00. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10.00 έως τις 16.00. 

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή). Παράλληλα δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία. Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει για σήμερα πανελλαδική απεργία, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Ήδη έξω από το Υπουργείο Υγείας συγκεντρώνονται νοσοκομειακοί γιατροί.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες κ.λπ.) λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ.

Οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00

Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00. «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ

- Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη κινητοποίηση στην Ομόνοια, μισή ώρα μετά (11.30).
zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. KAΛA ,XONTΡΟΔΟΥΛΕΜΑ ,ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ SHOW ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΚΙΑΧΤΗΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή