Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

"ΒΟΜΒΑ"! ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ! ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ...ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ! ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΣ! ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Αυτός ο τόπος πάει από το κακό στο χειρότερο. Και ο Υμηττός μας κινδυνεύει όσο ποτέ πλέον για να οικοπεδοποιηθεί! Το ΣτΕ δικαίωσε 7 δήμους της χώρας, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για να προσβάλουν Προεδρικό Διάταγμα του 2011, που καθόριζε τις 5 ζώνες προστασίας του Υμηττού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον ο Υμηττός...
φωτό αρχείου
και συγκεκριμένα πάνω από τον Χολαργό-Παπάγου (από το ύψος του Κορακοβουνίου μέχρι τα όρια της Αττικής Οδού) είναι ελεύθερος για να γίνουν... κοινωφελή κτίσματα, τουτέστιν νοσοκομεία, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις ή ακόμη και εμπορικό κέντρο! 
Η απουσία σχεδίου μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι αυτό που επικαλέστηκαν οι προσφεύγοντες δήμοι και κέρδισαν την υπόθεση! Δηλαδή, ενώ η Πολιτεία είχε φτιάξει το δήθεν νομικό πλαίσιο προστασίας του Υμηττού, βάσει του οποίου βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα του 2011, δεν είχε φροντίσει για τη δημιουργία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων!!! Και επί 6 χρόνια έκανε την πάπια! Μάλλον σκοπίμως έβαζε πλάτη στους δήμους εκείνους που καίγονταν για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατοικιών (βλέπε Κορωπί), αλλά και σήμερα για τη δημιουργία του γηπέδου Παναθηναϊκού στο Γουδί, το οποίο θα γίνει και με τη βούλα του Νόμου!  Με άλλα λόγια μπαίνουν οι μπουλντόζες στον Υμηττό και από αύριο κιόλας! 

Υπενθυμίζεται ότι με το Προεδρικό Διάταγμα του 2011  (τροποποιούσε παλαιότερο του 1978)  ο Υμηττός χωρίστηκε εκ νέου σε πέντε ζώνες, με τη σημαντικότερη την α’ ζώνη (απόλυτης προστασίας) να καταλαμβάνει το 88,5% του όρους (αυξήθηκε η προστασία από τα 76.000 σε 93.000 στρέμματα, επί συνόλου 105.000 στρεμμάτων). Στη ζώνη αυτή απαγορεύτηκε κάθε νέα δόμηση, καθώς η πρόβλεψη περί «αναψυκτηρίων»   ουσιαστικά οδηγούσε στην ανέγερση κατοικιών.
Τώρα όμως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και αναρωτιόμαστε ποιοι είναι εκείνοι που θα προστατέψουν το βουνό μας; Οι Δήμοι; Μα αυτοί ζήτησαν την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος!!! 
Πού είσαι Βύρωνα Πολύδωρα; 

3 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΛΑΨΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προδότες και οι ανθέλληνες μας βλάπτουν!!
    Οι μασόνοι απλώς είναι οι χρηματοδότες τους!!
    ΓΚΕ-ΓΚΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή