Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1940-1944: ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ...ΕΧΑΨΑΝ ΤΟ "ΘΑΨΙΜΟ" ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ!!! ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ "ΣΗΚΩΝΕΙ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!

Δημοσιεύουμε τις παρακάτω ανακοινώσεις του ΚΚΕ αναφορικά με όσα έλαβαν χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και την προδοσία που συνετελέσθη -κυρίως- από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία είχε δεσμευτεί ενώπιον του λαού για άμεση διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων...

στην Ελλάδα! Όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν διεκδικεί τίποτε απολύτως, αλλά έχαψε το...φτύσιμο που επεφύλαξε η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα! Μιλάμε για πολιτικά σκύβαλα τα οποία σε λίγο δεν θα αναφέρονται ούτε καν στο επος του '40! Λήθη σε όλα επιβάλλουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! 

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, από τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ:
Για την επιχείρηση αποσιώπησης της αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η πρόκληση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις οφειλόμενες στην Ελλάδα γερμανικές αποζημιώσεις για τις ναζιστικές θηριωδίες στη διάρκεια της Κατοχής, συνεχίστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αναφορών του την Τετάρτη 22.11.2017, όπου ψηφίστηκε η έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2016. Με βάση τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε να απαλείψει από το κείμενο της έκθεσης και την ελάχιστη μνεία που γινόταν για την απόρριψη της σχετικής Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Μάλιστα, για να ληφθούν όλα τα μέτρα πλήρους αποσιώπησης, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρότεινε και έγινε δεκτό να απαλειφθούν οι σχετικές αναφορές, όχι μόνο από την κύρια έκθεση αλλά και από την αιτιολογική έκθεση.
Με διαστρέβλωση και αποσιώπηση το Ευρωκοινοβούλιο και η ΕΕ πρωταγωνιστούν στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας.
Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Βούτση, ότι το 2018 θα είναι έτος δράσης της κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αποτελούν πρόκληση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν διεκδικεί τις αποζημιώσεις (παρά τις κατά καιρούς παράτες που διοργανώνει), αλλά αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε αίτημα της Επιτροπής Αναφορών να στείλει τις θέσεις της για το ζήτημα αυτό, μετά από την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ».
Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση της Επιτροπής, όχι μόνο να απορρίψει την Αναφορά για τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και να απαλείψει οποιαδήποτε μνεία γι’ αυτή, είναι αστήρικτη και πολιτικά απαράδεκτη και καταδικαστέα. Επιδιώκει να διαγράψει ακόμα και το ότι υπήρξε η Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Είναι πρόκληση και για τον ελληνικό και για όλους τους λαούς που πάλεψαν, θυσιάστηκαν και νίκησαν τον ναζισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωνιστές της Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θα εντείνουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα, μέχρι τη δικαίωσή του». 

Οι ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων, με τροπολογίες που κατέθεσαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, διέγραψαν από το αρχικό κείμενο της ετήσιας έκθεσης δράσης της, για το 2016, ακόμη και τη μνεία της Αναφοράς που είχε καταθέσει από τις 15-10-2014 η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με τη στήριξη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, για τις οφειλόμενες από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις. Οι ίδιες αυτές πολιτικές δυνάμεις, στις 8-9-2016 είχαν ψηφίσει στην Επιτροπή Αναφορών να κλείσει η Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ χωρίς καμιά
διερεύνηση, με τη σαθρή και προσχηματική δικαιολογία ότι δήθεν δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ.
Για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και όχι από την κυβέρνηση.
Η απόφαση της Επιτροπής Αναφορών, όχι μόνο ν’ απορρίψει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αλλά και να την εξαφανίσει είναι πρόκληση για λαό μας, που με τιτάνιο αγώνα και ποτάμια αίματος πάλεψε με τον
ναζισμό και τον νίκησε.
Για τη στάση του Ευρωκοινοβουλίου και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εκπλησσόμαστε. Η λυκοσυμμαχία (για τέτοια πρόκειται κι ας κατηγορηθούμε για «ξύλινη γλώσσα») αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, τώρα που κατάκατσε ο κουρνιαχτός από τις τελευταίες αντικομμουνιστικές, αντισοβιετικές φιέστες που εξομοίωναν το φασισμό με τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, και αφού αγκάλιασε τα ναζιστικά αποβράσματα και τους απογόνους του χιτλερικού φασισμού στην Εσθονία και αλλού, ότι εχθροί της είναι οι λαοί, τα συμφέροντά τους και οι δίκαιες διεκδικήσεις τους.
Όμως, η απαράδεκτη αυτή τροπή βαραίνει πρώτα απ’ όλα την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που διαχρονικά δεν έχουν το θάρρος και την πολιτική βούληση να διεκδικήσουν τις οφειλόμενες στο λαό μας γερμανικές αποζημιώσεις, για να μη διαταραχτούν δήθεν οι ελληνογερμανικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας… (τις οποίες ζει στο πετσί του ο λαός μας) ή επειδή δεν είναι ακόμα ο κατάλληλος χρόνος… εδώ και 72 χρόνια!…
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι που με την άρνησή της ν’ απαντήσει στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου στην ουσία υπονόμευσε την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ και συνέπραξε στο «κλείσιμό» της, όπως άλλωστε έκαναν με τη σιωπή τους και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που ορκίζονται στο ευαγγέλιο του ευρωμονόδρομου, στο Ευρωκοινοβούλιο: η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και φυσικά η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Σύντομο ιστορικό
Ας κάνουμε όμως μια μικρή αλλά περιεκτική ιστορική αναδρομή, με τη βοήθεια του ακούραστου προέδρου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστου Τσιντζιλώνη και του περιοδικού «Εθνική Αντίσταση», για το θέμα το οποίο αποσιωπούν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.
Το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχει απασχολήσει το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα εδώ και πολλές δεκαετίες. Η εφημερίδα «Ελεύθερη Ελλάδα», κεντρικό δημοσιογραφικό όργανο του ΕΑΜ, αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, άρχισε να παρουσιάζει μια μεγάλη έρευνα για τις καταστροφές, τις αρπαγές (δείτε εδώ σχετική ανάρτηση της Κατιούσα), τις ομαδικές εκτελέσεις, τα ολοκαυτώματα, τους χιλιάδες νεκρούς από την πείνα και τις τεράστιες θυσίες, που είχε υποστεί η χώρα μας στα χρόνια της φασιστικής κατοχής.
Το 1946 με πρωτοβουλία του Θεμιστοκλή Ζαφειρόπουλου, του Μανώλη Γλέζου και άλλων αγωνιστών της Αντίστασης ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο Φοίνικας». Ο Φοίνικας θέτοντας ως σκοπό της δράσης του τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα απευθύνθηκε τόσο προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις, όσο και προς τις Γερμανικές για το θέμα των αποζημιώσεων.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη επίθεση των πολιτικών ομάδων του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων ενάντια στις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις που του οφείλει το γερμανικό κράτος από τα εγκλήματα των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Οι πολιτικές αυτές δυνάμεις με τροπολογίες που κατέθεσαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου διαγράφουν από το αρχικό κείμενο της ετήσιας έκθεσης δράσης της για το 2016 ακόμη και τη μνεία της Αναφοράς που είχε καταθέσει από τις 15-10-2014 η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με τη στήριξη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις οφειλόμενες από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις. Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις ήταν αυτές που στις 8-9-2016 ψήφισαν στην Επιτροπή
Αναφορών να κλείσει η Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ χωρίς καμία διερεύνηση, με τη σαθρή και προσχηματική δικαιολογία ότι δήθεν δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ.
Θυμίζουμε τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με την άρνησή της να απαντήσει σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Αναφορών υπονόμευσε την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ και συνέπραξε στο "κλείσιμό" της, όπως άλλωστε έκαναν και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ στο Ευρωκοινοβούλιο με τη σιωπή τους.
Για ακόμη μια φορά στην πράξη αποδεικνύεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο και η ΕΕ, που αποδεδειγμένα στρέφονται κατά των λαϊκών συμφερόντων, κινήθηκαν για άλλη μια φορά κατά των δίκαιων διεκδικήσεων του λαού μας.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με συνέπεια να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για την προβολή των λαϊκών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων του λαού μας σε κάθε τομέα και θα συμβάλλει στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και την
εξουσία τους».




3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-"ΕΘΝΑΡΧΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ,ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΗΤΑΝ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΣΚΡΑΙΟΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.
    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΩΣ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΑΟΚΡΑΤΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 1973-1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ευχάριστο είναι ότι ο περιφερειακός τύπος και λίγες ιστοσελίδες αναφέρονται στο πρόπσφατο γεγονός του δημοκρατικού; ευρωκοινοβουλείου. Το δυστύχημα είναι ότι τα λεγόμενα μεγάλα μαζικά μέσα που αυτοδιαφημίζονται σαν πλουραλιστικά ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ της ελληνικής κοινωνίας τα θάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή