Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ! ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ....

Μονομαχία μεταξύ Γεννηματά και Ανδρουλάκη σήμερα (Φωτογραφίες: EUROKINISSI)
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών, για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου...

ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς διεξάγεται σήμερα, που εξελίχθηκε σε μονομαχία ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έπειτα από τον πρώτο γύρο.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή τη φορά είναι πιο απλή, καθώς όσοι ψηφίσουν δεν θα συμπληρώσουν αίτηση, ούτε θα καταβάλουν τα 3 ευρώ. Αυτή τη φορά:

-Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου

- Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή

- Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τον ποιον υποστηρίζουν, γιατί «μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Αιχμές την τελευταία ημέρα

Οι δύο υποψήφιοι είχαν σταματήσει τις προεκλογικές εμφανίσεις, σεβόμενοι τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πλημμύρα στη δυτική Αττική. Ομως, την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα τους δεν έλειψαν οι αιχμές και τα «καρφιά».

Σε συνέντευξη στο iefimerida το Σάββατο, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κ. Γεννηματά να βρεθούν αντιμέτωποι, έστω το βράδυ της παραμονής των εκλογών, σε debate. Η πλευρά της κ. Γεννηματά αντέδρασε δημοσιοποιώντας τα email μεταξύ του Μανόλη Οθωνα, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου, Πέτρου Σφηκάκη.

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαντούμε με την αλήθεια» αναφέρουν συνεργάτες της κ. Γενννηματά.

«Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή. Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους  (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε  το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις.  Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία  να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν» ανέφεραν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά.

Λίγη ώρα αργότερα και η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι από την εκλογή της ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο νέος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

Κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Ανδρουλάκη απάντησαν άμεσα.

«Αποτελεί προσβολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτο - του οποίου η συμβολή στην διαδικασία εκλογής αναγνωρίζεται από όλους - και προς τον συνυποψήφιο Ν. Ανδρουλάκη, να διαψεύδονται και να διαστρεβλώνονται γεγονότα τα οποία αμφότεροι επιβεβαίωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά, και συμπληρώνουν: «Ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε στη συνέντευξή του στα Νέα, πως “παρά το κατανοητό αίτημα του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να γίνει το debate η άλλη πλευρά δεν ήθελε”, σημειώνοντας μάλιστα πως, καθώς και ο ίδιος θεωρεί πως “το debate δεν είναι πανηγύρι”, ήταν προσωπικά ανοιχτός στην διεξαγωγή του».

Πηγή: iefimerida.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου