Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;;;

Ως διπλωμάτης καριέρας σε χώρες που κατά διαστήματα χρειάζονται μια "μικρή δημοκρατική εκτροπή" έχει υπηρετήσει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ...

Τζέφρι Πάιατ που τον διόρισε στην Αθήνα ο Ομπάμα τον Σεπτέμβριο του 2016. Από τότε που ανέλαβε έχει αποδειχθεί ίσως ο πιο παρεμβατικός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ένας από τους πιο "αγαπημένους" των συστημικών ΜΜΕ που τον παρουσιάζουν ως "φύλακα άγγελο" των ελληνοαμερικανικών σχέσεων... Όμως ποιο είναι το παρελθόν του Mr Ambassador;

Ο Πάιατ έγινε ευρύτερα γνωστός όταν διέρρευσε η τηλεφωνική επικοινωνία του με την τότε υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ όταν μαζί σχεδίαζαν το βίαιο και αιματηρό πραξικόπημα στην Ουκρανία στο οποίο περίπου 10300 (!) άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το 2014 έως το 2017.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης κυρίως για τη φράση «να πάει να γ***** η ΕΕ», ήρθαν στο φως οι πραγματικές λεπτομέρειες των σχεδιασμών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιλάμβαναν ακόμη και συνεργασία με ένοπλες φασιστικές ομάδες όπως το ακροδεξιό και ανοιχτά φιλοναζιστικό κόμμα Svoboda έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης. Όπως υποστήριξε τότε ο Σεργκέι Γκαζίεβ, συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ διέθεσαν 20 εκατ. δολάρια σε κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης, λεφτά που εν μέρη διατέθηκαν για την αγορά όπλων. 

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης, που συνεργάστηκε με το Svoboda, παρουσιαζόταν ταυτόχρονα ως υπέρμαχος του αντισημιτισμού στην Ουκρανία, συμμετέχοντας ανοικτά σε σειρά εκδηλώσεων της εβραϊκής κοινότητας για τα θύματα του ολοκαυτώματος! Παρόλα αυτά δεν φάνηκε να εκφράζει την παραμικρή επιφύλαξη για την ενίσχυση ενός κόμματος, το οποίο αυτοχαρακτηριζόταν εθνικο-σοσιαλιστικό, είχε νεοναζιστικό σήμα και καυχιόνταν για τους προγόνους του, οι οποίοι στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συνέβαλαν ενεργά στο Ολοκαύτωμα. 

Σημαντικό επίσης είναι να αναφερθεί η σχέση του πρέσβη με τον αρχιμαγίστρο της Νέα Τάξης Τζόρτζ Σόρος. Σύμφωνα με έγγραφο του DC Leaks, υπήρξαν και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις των δύο ανδρών με χαρακτηριστική αυτήν λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσουν εμφύλιες διαμάχες στην Ουκρανία όπου στον καταγεγραμμένο διάλογό τους καταστρώνουν από κοινού το σχέδιο εγκαθίδρυσης της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας τις ΜΚΟ του Σόρος.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική υποκλοπή, στόχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν απλώς να επιβάλλει μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να απομακρύνει από το προσκήνιο τους ανθρώπους που προωθούσε το Βερολίνο στη χώρα. «Ο Κλίτσκο θα πρέπει να μείνει εκτός κυβέρνησης και να κάνει τα μαθήματά του» έλεγε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στον Βιτάλι Κλίτσκο, το κόμμα του οποίου είχε στενούς δεσμούς και χρηματοδοτούνταν έμμεσα από το χρηστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ. 

Ο Πάιατ ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα στην Ονδούρα, όταν η χώρα ήταν ένα από τα σημαντικότερα προπύργια της CIA. Αργότερα διετέλεσε εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Εκεί, σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Wikileaks, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνταν εναντίον του Ιράν, όταν η Ουάσινγκτον χτυπούσε τα τύμπανα πολέμου για την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης. Δείτε το σύντομο βιογραφικό του στη Wikipedia.

Εν κατακλείδι, το παρόν άρθρο έρχεται σε επιβεβαίωση των προηγούμενων επισημάνσεών μας ΕΔΩ και ΕΔΩ! Ενώ η στάση του πρέσβη στα ελληνοτουρκικά εγείρει ήδη πολλά ερωτήματα όπως αναφέραμε ΕΔΩ. Ένα είναι σίγουρο, ότι το γεράκι της διπλωματίας δεν ήρθε τυχαία στην Ελλάδα, και οι όποιες δηλώσεις αλλά και η γενικότερη στάση του οφείλουν να διυλίζονται και να αναλύονται επαρκώς αντί απλώς να χειροκροτούνται...

Πηγή: info-war.gr/pios-pragmatika-ine-o-neos-presvis-ton-ipa-stin-athina/,

1 σχόλιο:

  1. ** ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ **

    - Στα γαλανόλευκα η πιο διάσημη λεωφόρος της Νέας Υόρκης: Αποθεώθηκαν οι εύζωνες -Ενός λεπτού σιγή για τον Γιώργο Μπαλταδώρο [εικόνες]
    Η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου, η 5th Avenue στη Νέα Υόρκη βάφτηκε στα γαλανόλευκα καθώς πραγματοποιήθηκε η ελληνική παρέλαση - έστω και με καθυστέρηση - σχεδόν ένα μηνα μετά την 25η Μαρτίου....
    Από νωρίς οι καλεσμένοι είχαν συγκεντρωθεί για πρωινό σε ελληνικό εστιατόριο κοντά στο central park όπου βρίσκονταν και οι επίσημοι από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
    Την παρέλαση άνοιξε η Νεοϋορκέζικη αστυνομία με το ιππικό της, περιπολικά και πεζοπόρα τμήματα, ενώ ακολούθησαν ελληνικά σχολεία και εκκλησίες καθώς και ομάδες Ελλήνων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ όπως γιατροί, δικηγόροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Επίσης συμμετείχαν σύλλογοι και αντιπροσωπείες από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

    Παρόντες ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο κυβερνήτης της Νέας Υορκης Άντριου Κουόμο και ο Δημαρχος Μπιλ Ντε Μπλασιο, ενώ ρόλο τελετάρχη είχαν ο δισεκατομυριουχος ομογενής Τζων Κατσιματίδης και ο κατασκευαστής Παντελής Μπούμπουρας.
    Ενός λεπτού σιγή για τον Γιώργο Μπαλταδώρο
    Στην παρέλαση αποθεώθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει την 5th Avenue οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς και όταν έφτασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο, όταν έπεσε με το Mirage 2000-5 στα ανοιχτά της Σκύρου. Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν απόστρατοι άνδρες των ΟΥΚ.
    Η 5η λεωφόρος είχε κλείσει από νωρίς με κιγκλιδώματα από την αστυνομία της Νέας Υόρκης που βρισκόταν επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
    Ομογενείς και Αμερικανοί αποθέωσαν τους Εύζωνες Ομογενείς και Αμερικανοί αποθέωσαν τους Εύζωνες Απόστολος Τζιτζικώστας και Ελενα Κουντορά στην εξέδρα των επισήμων Απόστολος Τζιτζικώστας και Ελενα Κουντορά στην εξέδρα των επισήμων Το ιππικό της αστυνομίας της Νέας ΥόρκηςΤο ιππικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης...
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή