Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ

ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ

Siemens, C4i και εξοπλιστικά, “ματώνουν” το πολιτικό Σύστημα…    
Σημίτη εσείς, Καραμανλή εμείς…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η Ελεύθερη Ώρα κατέγραψε μια τεράστια...

δημοσιογραφική επιτυχία με την κατ΄ αποκλειστικότητα συνέντευξη, που μου παραχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Jörg Michael Kutschenreuter, κ. Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος. Ως γνωστόν ο κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Jörg Michael Kutschenreuter, υπήρξε ο πρώην Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AG (σ.σ. της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία)! Ο οποίος επί της ουσίας θεωρείται ως ο “χρηματιστής” των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens ΑΕ (Ελλάδος) Μιχάλη Χριστοφοράκου (σ.σ. κατηγορούμενος – φυγόδικος της δίκης)! 
Σε αυτήν την  συνέντευξη, πέραν των άλλων συνταρακτικών που μας αποκάλυψε ο κ. Παπαστεριόπουλος, στο ερώτημά μας: 
«Στη δίκη για το C4i που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες (παραλαβή) είδαμε να προσέρχονται στο δικαστήριο ως μάρτυρες, οι πρώην υπουργοί Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Βύρωνας Πολύδωρας. Αντιθέτως, δεν είναι μάρτυρας ο υπερυπουργός της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή την εποχή εκείνη και σημερινός ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος…», ο κ. Παπαστεριόπουλος απάντησε:
«Αρχικώς θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι μάρτυρες στους οποίους αναφέρεστε δεν έχουν κληθεί στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία με πρωτοβουλία της Εισαγγελικής Αρχής. Αντίθετα, έχουν κληθεί κατόπιν αιτήματος, όπως δικονομικά προβλέπεται το δικαίωμα αυτό στον κάθε κατηγορούμενο, της υπερασπίσεως των Αμερικανών κατηγορουμένων. Συνεπώς, δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν ζήτησαν και την κλήση του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσον αφορά το ζήτημα του αν θα μπορούσε να είναι κατηγορούμενοι θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Ελληνική Βουλή για το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που δεν άσκησε δίωξη σε βάρος τους. Για άλλη μια φορά, ωστόσο, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουμε το παράδοξο να υπερασπιζόμαστε εντολείς μας φερόμενους ως άμεσους συνεργούς σε ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας, που δήθεν τελέστηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς, χωρίς οι τελευταίοι φυσικοί αυτουργοί της φερόμενης πράξεως της απιστίας ουδέποτε να έχουν καταστεί κατηγορούμενοι. Τα σχόλια δικά σας…»!Το ΠΑΣΟΚ (ΚΙ.ΝΑΛ, ΔΗ.ΣΥ) περνάει στην αντεπίθεση… 

Και ω του θαύματος, τέσσερεις ημέρες μετά, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφτηκε τετραμελής επιτροπή βουλευτών του ΚΙ.ΝΑΛ. (Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτριος Καράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος), καταθέτοντας αναφορά με θέμα: «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο»! Στην αναφορά τους ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i (Σύστημα Ασφαλείας), επικαλούμενοι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017) και το οποίο όπως ισχυρίζονται υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, όπου διαπιστώθηκε, πως οι υπουργοί της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή (Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης, Πολύδωρας) ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά 147 εκ. ευρώ!  
Μετά από αυτήν την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΚΙ.ΝΑΛ, αναμένεται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, πως θα ζητήσει το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για το Σύστημα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) καθώς και όλον τον φάκελο για τη Siemens!
Έτσι αντιλαμβάνεστε, πως το ΠΑΣΟΚ περνάει στην αντεπίθεση, της πολιτικής αντιπαράθεσης, λέγοντας: “Σημίτη εσείς, Καραμανλή εμείς”!  
Αφού ήδη στοχοποιείται από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Κώστας Σημίτης, της οποίας κυβέρνησης, θεωρούν υποστηρικτή της τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον σημερινό ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο! 
Βεβαίως, με μια ειδοποιό διαφορά! Από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη, είναι κατηγορούμενοι, προφυλακίστηκαν ή έχουν εκτίσει ποινές, ήδη τέσσερεις πρωτοκλασάτοι Υπουργοί! Ο Θεόδωρος Τσουκάτος (ο επονομαζόμενος “Στρατηγός του Σημίτη”), ο Τάσος Μαντέλης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου!


Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ για την μη “κάθαρση”;

Όμως, πρέπει να φοβάται και ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπλοκή του στη Δικαιοσύνη;
Ενδεχομένως και ναι! Αφού την κυβέρνηση του Τζανή Τζανετάκη (2 Ιουλίου 1989 – 12 Οκτωβρίου 1989) που ανέλαβε μετά την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, αφού στις διεξαχθείσες εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 δεν προέκυψε απόλυτη πλειοψηφία εδρών από κανένα κόμμα στη Βουλή και μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο, συγκρότησαν τα κόμματα της ΝΔ και του “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου” (ΚΚΕ και ΕΑΡ)! 
Που ως κύριο μέλημα είχαν την “κάθαρση” και το να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές του Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς!  
Μια “κάθαρση” όμως που ΠΟΤΕ δεν έγινε και τα “άνομα συμφέροντα” (κατά δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) έριξαν την κυβέρνηση της ΝΔ και του ίδιου το 1993!  
Αφού, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα Ευαγγέλου Σέκερη - εν ενεργεία διευθυντικού στελέχους της Siemens - στη δίκη της γερμανικής εταιρείας στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων:
«Η σύμβαση των προγραμματικών συμφωνιών της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας με τον ΟΤΕ, που ήταν μονόδρομος, είχε ξεκινήσει από το 1988 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκε επί κυβερνήσεως της ΝΔ στον διεθνή διαγωνισμό του 1992 και τελικά, υπογράφηκε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994»!
Να θυμίσουμε, ότι στην κυβέρνηση του Τζανή Τζανετάκη, ήταν από τον “Συνασπισμό” υπουργός Εσωτερικών ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και υπουργός Δικαιοσύνης ο Φώτης Κουβέλης!  
Ωστόσο, στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, πάλι δεν υπήρξε αυτοδυναμία και σχηματίστηκε η Οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα (23 Νοεμβρίου 1989 – 11 Απριλίου 1990) από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το “Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου” (ΚΚΕ και ΕΑΡ)!
Σε αυτήν την οικουμενική κυβέρνηση ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο κ. Ιωάννης Δραγασάκης (23 Νοεμβρίου 1989 – 13 Φεβρουαρίου 1990)! Σήμερα ο κ. Δραγασάκης είναι αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Υπεύθυνες διαπλοκής οι κυβερνήσεις 1988 – 1992…

Έχει ιδιαίτερη αξία η κατάθεση - επί τριημέρου τον Οκτώβριο του 2017 – του μάρτυρα Ευαγγέλου Σέκερη και θα επιμείνω σε αυτήν:
«Από το 1988 – 1992 (σ.σ. διάστημα που υπήρξαν, η συμμαχική κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη, αλλά και η οικουμενική του Ξενοφώντα Ζολώτα) γινόταν απ΄ ευθείας ανάθεση, μια στη Siemens και μια στην Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη (σ.σ. η Siemens είναι κατηγορούμενη και η Intracom “απουσιάζει” από το εδώλιο του κατηγορουμένου)! Επί εποχής δε του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε ομόφωνη απόφαση του ΚΥ. ΣΥΜ. (Κυβερνητικό Συμβούλιο), κατόπιν εισηγήσεως της τότε Υπουργού Βιομηχανίας Βάσως Παπανδρέου και την ανοχή σύσσωμου του τότε πολιτικού Συστήματος»!
Μας θύμισε ο κ. Σέκερης, ότι η επιλογή ενός τρίτου προμηθευτή για τον ΟΤΕ ήταν ασύμφορος, δεδομένου ότι αυτές οι δυο εταιρείες (Siemens, Intracom) τα τέσσερα αυτά χρόνια είχαν εγκαταστήσει την ψηφιακή πλατφόρμα σε νευραλγικά σημεία της χώρας και είχαν καταστήσει ομήρους τους τις κυβερνήσεις της τετραετίας! 
Το 1992 λοιπόν, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ΝΔ, ο Διοικητής του ΟΤΕ Κυριάκος Κιουλάφας, με σημείωμά του προς τον Ηλία Γεωργίου (σ.σ. κατηγορούμενο, Γενικό Διευθυντή Τομέα Τηλεπικοινωνιών της Siemens, προϊσταμένου του Ευάγγελου Σέκερη) ζητούσε χρήματα! Και αυτό το σημείωμα το κοινοποιούσε ο Ηλίας Γεωργίου στον Ευάγγελο Σέκερη, αναγράφοντας επί του σημειώματος, ως εντολή: «Μας έχει γίνει στενός κορσές (ο Κιουλάφας), αλλά αν έχει σκοπό να δώσει χρήματα το “χωριό” (σ.σ. έτσι αποκαλούσαν στην πιάτσα την Intracom), τότε να δώσουμε κι εμείς»! 
Το σημείωμα αυτό το έχουμε κατά το παρελθόν δημοσιεύσει στην Ελεύθερη Ώρα! Θα γίνει προανάκριση για Clap hand και για TelepassPort;   

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σέκερη, χρειάστηκαν δυο χρόνια, 13 παρατάσεις και η πτώση μιας κυβέρνησης (Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), προκειμένου να συνεχιστεί η στενή σχέση του ΟΤΕ, της Siemens και της Intracom, με το πολιτικό  Σύστημα! 
Αποκτά επίσης ιδιαίτερη αξία, η αναφορά του κ. Σέκερη στην υπεράκτια εταιρεία Clap hand και οι σαφείς υπαινιγμοί του για την εμπλοκή σε αυτήν στελεχών του τότε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ! 
Θύμισε πως, η κ. Βάσω Παπανδρέου είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον πανίσχυρο εκείνη την εποχή, επιχειρηματία Γιώργο Μπατατούδη, που όταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απέλυσε τον Ηλία Γεωργίου, αυτοί (Μπατατούδης, Γεωργίου και ο κατηγορούμενος Σκαρπέλης διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ) ίδρυσαν την TelepassPort, πάροχο του ΟΤΕ! Η Clap hand – σύμφωνα με την κατάθεση Σέκερη – ήταν ο κύριος μέτοχος της TelepassPort!
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και  Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, έχει καταθέσει ήδη ερώτηση από 13 Νοεμβρίου 2018 προς τον Πρωθυπουργό και 3 αρμόδιους υπουργούς, με θέμα την κατάθεση του Ευάγγελου Σέκερη και την αναφορά του σε Clap hand και TelepassPort! Κοινοποιήθηκε δε η ερώτηση, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά του “μαύρου χρήματος”!   
Έτσι στηνόταν το βρώμικο παιχνίδι…
Ο ΟΤΕ την περίοδο εκείνη (1988-1992) ζητούσε προσφορές από τις εταιρείες Siemens και Intracom, οι δε συζητήσεις λέγεται ότι γίνονταν – σύμφωνα με τον κ. Σέκερη – στο σπίτι του β΄ αντιπροέδρου και ισχυρού τότε στελέχους της Intracom, αλλά και επίτιμου προξένου της Μολδαβίας Κωνσταντίνου Τσουκαλίδη! Ο οποίος, ουδέποτε εκλήθη από την ελληνική δικαιοσύνη, όπως βεβαίως και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που βρίσκεται στο απυρόβλητο! 
Οι τιμές των προσφορών καθορίζονταν με βάση τις ισχύουσες τιμές της αγοράς στην ΕΕ, με τη διαφορά ότι, η ψηφιοποίηση σε διάφορες χώρες της ΕΕ είχε ολοκληρωθεί – τουλάχιστον – μια 10ετία πριν! Γιατί τα υλικά είχαν πλέον αρχίσει να χαρακτηρίζονται ως παρωχημένα (όχι τελευταίας τεχνολογίας)!   
Μας θύμισε ο κ. Σέκερης, ότι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, σε βιβλίο του το 1994 για το σκάνδαλο της Siemens, είχε αναφερθεί λεπτομερώς σε ένα περιστατικό, στο οποίο ο Χρήστος Καραβέλας (σ.σ. υφιστάμενος του Ηλία Γεωργίου και προϊστάμενος του Ευάγγελου Σέκερη) είχε ζητήσει από τον Ε.Σ. (προφανώς υπονοεί ο κ. Τέλογλου τον Ευάγγελο Σέκερη), να αυξήσει κατά 0,5% τις τιμές! Που τελικά αποδείχτηκε αυτή η κίνηση, την επομένη ημέρα, “όλως τυχαίως”, πως η Siemens ήταν χαμηλότερη της Intracom κατά 0,5%! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει μειοδότρια η Intracom! Έτσι, μπήκε στο “παιχνίδι” και η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!
Τελικά το Μαξίμου ακούει;

Άφησαν να πετάξει στην ελευθερία ο διακινητής “των μαύρων ταμείων”…

Προχτές έσκασε σαν βόμβα η είδηση, πως ο κατηγορούμενος σε τέσσερεις δίκες για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα της Πατρίδος και στη δίκη της Siemens για τη διακίνηση “μαύρων ταμείων”, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ “πέταξε στην ελευθερία”!
Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ήταν ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης, ο συνδετικός κρίκος μιας σειράς υποθέσεων διαφθοράς στην Ελλάδα! Ήταν ο τραπεζικός εγκέφαλός των “μαύρων ταμείων” της Siemens!
Μετά από την κατάθεση του Αντώνη Κάντα, στην οποία είχε καταγγελθεί ως ο πρωταγωνιστής του κυκλώματος ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην Ελλάδα, διατάχτηκε η σύλληψή του με διεθνές ένταλμα! 
Συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι τον Απρίλιο του 2015 και προφυλακίστηκε! Στη συνέχεια με απόφαση (;;;) του Συμβουλίου Εφετών, η προφυλάκιση μετατράπηκε σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό με “βραχιολάκι”! Ας μας απαντήσουν Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη…

Τώρα, πως μπόρεσε να σπάσει το “βραχιολάκι” ο άνθρωπος των “μαύρων ταμείων” της Siemens και των “χρυσών μιζών” στα εξοπλιστικά προγράμματα, ας μας απαντήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που άφησε να πετάξει στην ελευθερία ο άνθρωπος που ήταν ωρολογιακή βόμβα για το πολιτικό μας Σύστημα!
Ας μας απαντήσει η Δικαιοσύνη, αν επαληθευτήκαν τα κριτήρια με τα οποία μετέτρεψε την προφυλάκιση σε κατ΄ οίκον περιορισμό!   
Ας μας απαντήσουν, τι ποσοστό διεθνώς έχουν καταγράψει, ένας κακούργος να φέρει σε κατ΄ οίκον περιορισμό “βραχιολάκι” και να γίνεται άφαντος!
Όμως, θα θυμίσουμε, όταν επί κυβερνήσεως ΝΔ “πέταγαν στην ελευθερία”, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος (σ.σ. που χαίρει των περιποιήσεων της Άγκελα Μέρκελ στο πάμπλουτο Μόναχο) και ο Χρήστος Καραβέλας, που δεν είχαν “βραχιολάκι”, ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή εκείνη κατήγγειλε πομπωδώς την κυβέρνηση της ΝΔ!
Αυτοί σήμερα υλοποιούν το “μούγκα στην στρούγκα”! 
Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, ήδη ξεκίνησε η “αιματοχυσία στην πολιτική αρένα”! Και το “αίμα” που θα χυθεί, θα είναι γαλάζιο (ΝΔ), πράσινο (ΠΑΣΟΚ) και ροζουλί (ΣΥΡΙΖΑ)!
Να μην έχουν καμιά αμφιβολία περί αυτού!!
       
    

     
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου