Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΣΤΑΜΟΣ ΖΟΥΛΑΣ!

Πέθανε ο Στάμος Ζούλας σε ηλικία 81 ετών. Ένας σπουδαίος δημοσιογράφος και επί σειρά ετών αρθρογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».
Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες ...
στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1955, σε ηλικία μόλις 18 ετών στην «Καθημερινή» στην οποία εργάστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια. Πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι πριν από δυο χρόνια.

Μόνη διακοπή στη μακρά αυτή διαδρομή στην Καθημερινή της οποίας ο Στάμος Ζούλας, υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης, ήταν η επταετής συνειδητή αποχή του από τη δημοσιογραφία στη διάρκεια της χούντας και το διάστημα 1986-1988. Ενόψει, τότε, της εξαγοράς της Καθημερινής από τον Γιώργο Κοσκωτά παραιτήθηκε και ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή». Αποχώρησε από την Βραδυνή όταν εξαγοράστηκε και αυτή από τον Γιώργο Κοσκωτά, λόγω διαφωνίας του με παρέμβαση του νέου εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας.

Η λαμπρή πορεία του Στάμου Ζούλα
Ο Στάμος Ζούλας ήταν ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» του οποίου διετέλεσε για ένα διάστημα και διευθυντής. Το 1977 ανέλαβε την ευθύνη και παρουσίαση της πρώτης εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής της ΕΡΤ με τίτλο «Η Εβδομάδα που πέρασε». Στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και ημερήσιες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Επίκαιρα, Ένα, Ναυτεμπορική κ.α). Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το «Όσα δεν έγραψα» είναι ο τίτλος του μοναδικού βιβλίου του στο οποίο καταθέτει κάποιες από τις δημοσιογραφικές του μνήμες.

newsit.gr, με πληροφορίες από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου