Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: "ΜΗ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑ"

Ζακ Κωστόπουλος: Η πρώτη αντίδραση του κοσμηματοπώλη για το...

ιατροδικαστικό πόρισμα - Τι υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη καταστήματος στην οδό Γλάδστωνος - Γιατί κάνει λόγο για μη παραδεκτό επιστημονικά πόρισμα

Επιστημονικά μη παραδεκτό χαρακτηρίζει το ιατροδικαστικό πόρισμα για την αιτία θάνατου του Ζακ Κωστόπουλου ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για τεθλασμένη σύνδεση των ισχαιμικών αλλοιώσεων με τα ασήμαντα τραύματα που έφερε το θύμα, επισημαίνοντας τρεις παραμέτρους. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη τόνισε πως «διατηρούν έντονες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Χάρη Αναγνωστόπουλου 
«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1) Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3) Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα
Από ισχαιμικό επεισόδιο, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, πέθανε ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τι αναφέρει το ιατροδικατικό πόρισμα

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση
Την μετατροπή της προκαταρκτικής εξέτασης σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση των αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι εννέα αστυνομικοί θα αποσπαστούν από την ομάδα ΔΙΑΣ στο επιτελείο της ΓΑΔΑ όσο θα είναι σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Επίσης έχει ζητηθεί και έχει επισημανθεί η ένορκη διοικητική εξέταση να ολοκληρωθεί άμεσα, μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.
newsbomb.gr

1 σχόλιο: