Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΟΣΒΑΛΝΤ, ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ" ΤΗΣ SIEMENS! "ΛΥΘΗΚΕ" ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ;

Ο Χρήστος Καπαρουνάκης, δικηγόρος του τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που έχει καταδικαστεί για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και ...


δραπέτευσε χθες Τρίτη (20/11), μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr

Σάλο και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόδραση του ανθρώπου - «κλειδί» για τις υπόθέσεις των εξοπλιστικών και των «μαύρων» ταμείων της Siemens. 

Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έσπασε το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης το μεσημέρι της Τρίτης (20/11), ενώ νωρίτερα το πρωί είχε παραστεί στη δίκη που είναι κατηγορούμενος στο Εφετείο.

Ο Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα διαφθοράς των εξοπλισμών και της Siemens, ενώ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

«Η ενημέρωσή μου προήλθε από την Αστυνομία και δεν έχω άλλη ενημέρωση πλην αυτής που αποτυπώνεται στα δελτία» δηλώνει στο Newsbomb.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του , Χρήστος Καπαρουνάκης.

«Έχει πέντε δικαστήρια, είναι εν εξελίξει πέντε υποθέσεις και είχε χθες μία από αυτές» διευκρινίζει ο δικηγόρος, καθώς η δραπέτευσή του έγινε χθες Τρίτη (20/11) μετά την πρωινή ακρόαση στο Εφετείο για τις υποθέσεις διαφθοράς. «Δεν έχω επικοινωνήσει, δεν έχω και τρόπο να επικοινωνήσω καθώς το τηλέφωνο επικοινωνίας ήταν του σπιτιού του» σημειώνει, ενώ ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης δεν έχει έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του. 

«Εκκρεμεί η δίκη της Siemens, η δίκη των υποβρυχίων, η δίκη της Ericsson, η δίκη των εξοπλιστικών Wegmann (σ.σ. της γερμανικής εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού) και μία ακόμα υπόθεση», σύμφωνα με τον κ. Καπαρουνάκη. 

«Ο πελάτης μου είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2015, κρατήθηκε στον Κορυδαλλό προσωρινά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και από τότε μέχρι χθες ήταν υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης σε ένα διαμέρισμα», προσθέτει.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει εντολή σε όλα τα τελωνεία και τα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό.
newsbomb.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου